Прокуратурата рови доходите на Цар Киро

Обвиниха в умишлено убийство шофьора на буса убиец в Катуница
Обновена: 25 сеп 2011 20:41 | 25 сеп 2011 13:48,
583
Прокуратурата рови доходите на Цар Киро
Среднощен кадър от погрома над имението на Цар Киро Снимка: БТА

Главният прокурор Борис Велчев е разпоредил проверка на доходите на Кирил Рашков, по-известен като Цар Киро, като физическо лице за дълъг период от време. Това съобщи за Dnes.bg окръжният прокурор на Пловдив Иван Даскалов. По думите му Цар Киро може да бъде разпитан във всеки един момент като свидетел на събитията.

„Няма цивилизован начин в една правова държава един човек да бъде изселен насила”, коментира окръжният прокурор по повод подписката на жителите от Катуница, в която се настоява фамилия Рашкови да бъде изселена.

Даскалов призова да не се прави аналогия със случая „Зрънкови”, тъй като тогава ромите от Видин сами поискали да бъдат изселени.

Задържаният снощи шофьор от Столипиново, прегазил 19-годишния Ангел в петък вечерта, ще бъде обвинен за умишлено убийство при катастрофа. Него го грози затвор от 10 до 20 години.

Обявеният за общодържавно издирване 55-годишен мъж, който беше задържан късно снощи на влизане от Турция, се сдоби и с второ обвинение заради прегазването на трима полицаи и нанасянето на средна телесна повреда на униформените.

Още по темата

По това обвинение Наказателният кодекс предвижда от 3 до 12 години затвор.

Очаква се днес шофьорът на буса убиец да бъде разпитан и да се установи дали някой му е поръчал да извърши убийството на 19-годишния младеж, син на бившата кметица на село Катуница.

Оказа се, че с майката на убитото момче и Цар Киро имат дразги от доста години. В полицията са валели жалби от страна на двете семейства за отправяне на смъртни заплахи от двете страни.

Последен заплаха за живота си от страна на фамилия Рашкови е получил 19-годишният Ангел в петък следобед. Няколко часа след заканата момчето е прегазено от буса.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


583
Още по темата: убийствоКатуница
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
36
 
! Отговори
Долу БТФи преди 12 години
Как БЕНАТ-ова отрази бунта в катуница ?lambo.blog.bg/politika/2011/09/25/kak-chifutkata-benat-ova-otrazi-bunta-v-katunica.825524
4
2
 
58
 
! Отговори
:) преди 12 години
Аз НЯМА да гледам bTV - Влизайте в тази група в facebook
3
23
 
8
 
! Отговори
Моуринио преди 12 години
Реал Мадрид ще победи Барселона!
2
0
 
30
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Приятели,Наблюдаваме още едно *** слово на омразата, поледвано от убийство от етническа омраза!!! Но в България имало равенство в правата на гражданите... УБЕДЕТЕ СЕ САМИ...:1. За българите в Катуница След многократни обиди ***(слово но омразата на внуците на *** цар) и заплахи с убийство на ОТВЪРНАЛИЯ НА *** ОБИДИ АНГЕЛ, полицията отговорила - "До-о-обре"...- Няколко часа по-късно Ангел е убит (убийство от етническа омраза, предизвикано от семейството на царя), а още ДВАМА ГРАЖДАНИ И ТРИМА ПОЛИЦАИ ОСАКАТЕНИ...!!!2. За *** в Катуница - Научавайки за зверското убийство на младеж и петима осакатени, местните граждани се организират със намерение да изгонят от селото Царя на местните бандити...- Полицията научава и...: - Над 200 жандармеристи, които са тежко въоръжени, охраняват селото и семейството на Цар Киро заради смъртните заплахи. В Катуница се командироват специални части от цялата страна."Очевидно, че правото на живот на българин е нищо, пред правото на Бандитски цар да живее където си поиска и да УБИВА КОГОТО СИ ПОИСКАЕто това е СВРЪХЛИБЕРАЛНОТО РАВЕНСТВО и КОНСТИТУЦИОННОТО ни единство на ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ- *** има право да убива, а българина задължението да търпи убийствата на децата си!!!( По закон заплахата с убийство се съди КАТО УБИЙСТВО!!! НО ЗА КОГО ЛИ важи това??? )- АКО НЯКОЙ ИСКА ДА ВИДИ КАК СА ИЗГЛЕЖДАЛИ ПЛОВДИВСКИТЕ "ХАЙМАНИ" ИЗВЪРШИЛИ СЪЕДИНЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ ...- ДА ГЛЕДА КАДРИТЕ ОТ КАТУНИЦА
1
1
 
65
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Приятели,Вижте въпиющ пример на ЦИНИЗЪМ изречен от Цветанов: - Случаят в Катуница е станал предвид факта, че се е насъбирало напрежение в продължение на дълго време, което е ескалирало след убийството. Ще бъдат взети всички необходими превантивни мерки, за да не се допускат повече инциденти и безредици.Признания на министъра и негови Изводи: 1. В България цари *** терор и ТОВА Е ДОБРО2. След това поредно убийство на българин, българите протестират и ТОВА Е ЗЛО3. *** терор ще продължава и занапред, под закрилата на МВР и ТОВА ЩЕ Е ДОБРО4. Важното е българите да са потиснати и отчуждени от държавата и себе си, да МЪЛЧАТ КОГАТО ГИ УБИВАТ и ТОВА ЩЕ ВИСШЕ ДОБРО ЗА ВЛАСТТА!!!Цинизъм, нагъл цинизъм, ВЪПИЮЩ ЦИНИЗЪМ НА КВАДРАТИ НИТО ДУМА ЗА СПИРАНЕ НА *** ТЕРОР!!!Народе!!!!