Прокуратурата рови доходите на Цар Киро

Обвиниха в умишлено убийство шофьора на буса убиец в Катуница
Обновена: 25 сеп 2011 20:41 | 25 сеп 2011 13:48,
583
Прокуратурата рови доходите на Цар Киро
Среднощен кадър от погрома над имението на Цар Киро Снимка: БТА

Главният прокурор Борис Велчев е разпоредил проверка на доходите на Кирил Рашков, по-известен като Цар Киро, като физическо лице за дълъг период от време. Това съобщи за Dnes.bg окръжният прокурор на Пловдив Иван Даскалов. По думите му Цар Киро може да бъде разпитан във всеки един момент като свидетел на събитията.

„Няма цивилизован начин в една правова държава един човек да бъде изселен насила”, коментира окръжният прокурор по повод подписката на жителите от Катуница, в която се настоява фамилия Рашкови да бъде изселена.

Даскалов призова да не се прави аналогия със случая „Зрънкови”, тъй като тогава ромите от Видин сами поискали да бъдат изселени.

Задържаният снощи шофьор от Столипиново, прегазил 19-годишния Ангел в петък вечерта, ще бъде обвинен за умишлено убийство при катастрофа. Него го грози затвор от 10 до 20 години.

Обявеният за общодържавно издирване 55-годишен мъж, който беше задържан късно снощи на влизане от Турция, се сдоби и с второ обвинение заради прегазването на трима полицаи и нанасянето на средна телесна повреда на униформените.

Още по темата

По това обвинение Наказателният кодекс предвижда от 3 до 12 години затвор.

Очаква се днес шофьорът на буса убиец да бъде разпитан и да се установи дали някой му е поръчал да извърши убийството на 19-годишния младеж, син на бившата кметица на село Катуница.

Оказа се, че с майката на убитото момче и Цар Киро имат дразги от доста години. В полицията са валели жалби от страна на двете семейства за отправяне на смъртни заплахи от двете страни.

Последен заплаха за живота си от страна на фамилия Рашкови е получил 19-годишният Ангел в петък следобед. Няколко часа след заканата момчето е прегазено от буса.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


583
Още по темата: убийствоКатуница
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
485
0
 
6
 
! Отговори
ЛЕЛЯ ПЕЕНА преди 12 години
ЗАЩО НЕ МУ Е ПОВДИГНАТО ОБВИНЕНИЕ ЗА ПОРЪЧКА НА УБИЙСТВО.СЕГА СЕ СЕТИХА ЗА ДОХОДИТЕ.СЕТИЛА СЕ МАРА ДА СЕ ПОБАРА.КОГО ЗАБЛУЖДАВАТ? СЕГА ЩЕ ПОВДИГНАТ ЕДНО БЕЗМИСЛЕНО ОБВИНЕНИЕ ЗА УКРИТИ ДОХОДИ, ЗАДА СЕ КАЖЕ ЧЕ НЕЩО ПРАВЯТ , А УБИЙСТВОТО ОСТАВА САМО ЗА ЗАЛОВЕНИЯ.АБЕ ТИЯ ХОРА ЗА ГОЛЕМИ ПРОСТАЦИ НИ МИСЛЯТ.НЕКА НЕ ЗАБРАВЯТ , ЧЕ ВОТА ЩЕ БЪДЕ НАКАЗАТЕЛЕН. ТАКА ГЛАСУВА БЪЛГАРИНА.
484
0
 
4
 
! Отговори
VAZMYTEN преди 12 години
20 godini PRAVOCADNOTO MINICTERCTVO KADE BE,TA DOPYCNA DA IMA TAKIVA BOGAYI ZIGANI KAYO ZAR KIRO I FAMILIQ,KOITO DA TORMOZQT I YBIVAT.PROKYRATYRATA 4AK CAGA,cled YBIICTVOTO LI CE CETI DA PRAVI PROKYRORCKA PROVERKA NA ZAR KIRO?????????VAZMOTENA CAM OT LIPCATA NA PRAVOCADIE V BG ZA ***.
483
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Днес е неделя и доколкото зная нито една институция не работи ! Не вярвам да се разбързат толкова и да заработят по спешност. Те тия институции токлова години са спали, та сега ли в неделя точно ще го разследват?
482
0
 
7
 
! Отговори
ТЯ преди 12 години
Бойко Борисов да погледне назад в недалечното минало и да си припомни как би постъпил тогавашния премиер Тодор Живков с такива като "цар" Киро .... за 24 часа нямаше да има нито Киро ,нито кирчовци.Цялото му гнусно племе щеше да бъде пред портите на Свети Петър ама 100% и там *** не харесват...
481
0
 
15
 
! Отговори
НЕДОВОЛЕН преди 12 години
Какво очаквате, че този шофьор ще си призна е че му е наридено от Киро ли, о не дори ще каже че не го познава. Но сметката му сигорно ще нарастне. А този Киро, защо до сега не са го вкарали в затвора за неплатени данаци и с какви пари разполага че си позволява да живее в лукс и като цар. Работата е там че нямаме нито съд който да го осъди, защото именно като този Рашков са златните кокошки на нашата полиция и съдебна система.
480
0
 
18
 
! Отговори
georgi преди 12 години
Прокуратурата се сезира тогава когато има публичност, вижте и ние вършим нещо...
479
0
 
5
 
! Отговори
ало 510 преди 12 години
Даваи с едно име бе *** цял ден не спря да пишеш от други имена сигурно ти е як хонорара
478
0
 
11
 
! Отговори
Studio X преди 12 години
Защо само на лицето рашков доходите,защо?На всички знайни и незнайни рашковци трябва да се проверят.Да.Нека да докажат доходите си собствениците на "къщички" в град Игнатиево,Варна,с.Слънчево и др.,бедна ви е фантазията за какво иде реч.А кой ще ги проверява,същите които са на "хранилка"при тях.И какъв ще е резултата?Дали изобщо ще има резултат,или поредното замазване на проблемите.Аз не вярвам,думичката "интеграция" трябва да се замени с"ликвидация"защото вари го печи го *** си остава цига
477
5
 
9
 
! Отговори
ПРОКТЪР преди 12 години
НЕ ДУМАЙ! СЕТИЛА СЕ МАРА ДА СЕ ПОБАРА.А КОГА ЩЕ СЕ САМОСЕЗИРА ЗА БОГАТСТВОТО НА НАЙ-ВИСОЧАЙШАТА МУТРА В ДЪРЖАВАТА БОЙКО БОРИСОВ?
476
0
 
17
 
! Отговори
Бобо преди 12 години
Защо прокуратурата проверява сега. Значи ако не бе тоя случай нямаше да бъде проверен .
475
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Убиецът с буса е досущ модел на убиеца от Скандинавия. Там обаче обявиха национален траур с всички почести от страна на властта към загиналите и технитге близки. В Катуница един престъпник с компания засилвас непозволена скорост бус с цел убийство, по всяка вероятност поръчково. Каквото и да се доказва занапред, как да се докаже, че на тгова убийство се гледа с внеобходимата сериозност и онтговорност? Чопленето из доходите на цар киро може да се точи с години, както е традицията в Чалгария.
474
0
 
20
 
! Отговори
ВВ преди 12 години
ГОЦЕ БЕшЕ 10 ГОДИНИ ПРЕЗИДЕНТ.БСП 8 ГОДИНИ УПРАВЛЯВАХА И КИРИЛ РАшКОВ НИКОГА НЕ Е РАЗСЛЕДВАН. КАКВО ДА МИСЛИМЕ. НЕ,чЕ И ДРУГИТЕ УПРАВНИЦИ НАПРИМЕР ГРАДСКИЯ НА РАшКОВ ПЕТЪР СТОЯНОВ НЯМА ВИНА.ТОВА СИ Е ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНОСТ НА НАЙ-ВИСшЕ НИВО.А ОНИЯ ДАЛАВЕРАДЖИИ ОТ ПАРЛАМЕНТА? ВСИчКИ СА ДОЛНИ БЕЗСРАМНИЦИ!
473
0
 
25
 
! Отговори
4oko преди 12 години
Сетила се Мара да се побара! Българска народна поговорка.А всичките хотели и палати на моерто ,кога ще ги поровите мама ви ***????
472
1
 
24
 
! Отговори
besnia преди 12 години
Кирил Рашков 088/8067788 С. КАТУНИЦА ул.Марица 9КИРИЛ РАШКОВ 03117/2150 С. КАТУНИЦА УЛ. ЯГОДА 8 КИРИЛ РАШКОВ 02/9318830 ГР. СОФИЯ УЛ. ПАНАГЮРИЩЕ 26
471
0
 
22
 
! Отговори
qwer преди 12 години
Велчев мамка ти и хайванин да е.а, а да се наричат бългрите "***" в правовите държави ли става бе *** червен,когато в едно населено место хората не искат да съжителстват с животни,това е не ли демократично да хванеш животните и да ги въдвориш където им е местото бе ***,но те е страх защото тези животни си ги обучил да ти пазят животът с мангизите си и защото ще ти предадат на Б-я далаверите ви с ***,като се почне от теб барабар с *** и съдиите сте за смъртни присъди,мерзавци.
470
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Френският президент Саркози направи скандално изказване разярен от отправените му критики относно предприетото екстрадиране на *** към родните им страни: "Само Хитлер може да интегрира ромите -заяви френският президент по време на дебат излъчван по телевизията - Няма начин да интегрираш хора, които все още живеят в родово-общинния строй и отказват да полагат каквито и да е усилия да водят цивилизован живот. Как да интегрираш хора, които доброволно се отдават на просия, проституция и кражби,
469
0
 
14
 
! Отговори
Ошъшавен преди 12 години
Ама съвсем се овоня работата !!! Или не знаете какво пишете !!!Оня, убиеца вчера беше хванат във "Столипиново" , а и буса бил тамДнеска вече е хванат НА ВЛИЗАНЕ от Турция ... кво избягал в Турция да си осигури алиби и веднага се е върнал че да го хванат ли ? Тия криминални книжки дето ги четат сценаристите са голем боклукНамерете си по-убави
468
0
 
19
 
! Отговори
ВВ преди 12 години
СЕГА СЕ РАДВАМ,чЕ БЕНАТОВА Я НАБИ СОТИР *** ВЪВ ВИДИН! МНОГО БЕшЕ РАЗСТРОЕНА ОТ ПАЛЕЖА НА *** ПАЛАТИ. ТОВА СА НАшИТЕ ПАРИчКИ НА ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ БЪЛГАРИ.ТА КИРО ДОРИ ВОДАТА НЕ СИ Е ПЛАщАЛ.
467
0
 
16
 
! Отговори
миро преди 12 години
тоя небръснат *** сега ли се сети да го проверява
466
2
 
14
 
! Отговори
Мамантос преди 12 години
Любимият ви премиер, т. нар. "генерал", трябваше да бъде на погребението на момчето. Поне от куртоазия.