Верига супермаркети мами за пилешки бутчета

Били холандски, но на етикета пишело, че са от България
28 сеп 2011 11:40,
62
Верига супермаркети мами за пилешки бутчета
Снимка: архив, Булфото

Комисията за защита на потребителите забрани на „Кауфланд България" да заблуждава потребителите, като им предлага холандски охладени пилешки бутчета, които представя за български. Това съобщиха от комисията.

В търговския обект върху допълнително залепен етикет пред стоката за страна на произход е посочена България, а върху етикетите на опаковката с цената за всяка отделна разфасовка има етикет, който сочи за доставчик фирмата „Пилко ЕООД”.

Информацията за българския произход на пилешките бутчета оказва влияние върху потребителя да ги предпочете пред тези на конкурентни фирми.

Тя оставя впечатлението, че стоката е прясна, а транспортът от Холандия изисква време и специални условия на съхранение.

В хода на проверката инспекторите са установили, че в обекта няма налични охладени пилешки бутчета с български произход, което води до извода, че поставянето на заблуждаващата информация е търсен ефект, а не неволно объркване от страна на продавач-консултантите.

Към момента на проверката в обекта е имало 20 кашона с охладени пилешки бутчета от Холандия с общо тегло 200 кг.

За да привлече потребители, търговецът е разпространил рекламна брошура, с която информира за промоция на охладени пилешки бутчета с 40% намаление.

Според информацията на сайта на фирмата всяка седмица брошурата достига до над 1 милион български семейства в цялата страна и това определя рекламната кампания като мащабна.

Проверката е извършена съвместно с представители на Българската агенция за безопасност на храните (БАБХ).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
2
 
2
 
! Отговори
ПИЛЕТО преди 12 години
Кауфланд много са ядосали Миро и неговите приятели - братята дето са най- яките БГ производители на пилета. Не разбрах защо не пратиха и ТОП журналистката Яхниева.От 20 години ни хранят само с кренвирш и наденица, та е безмислено да коментирате за пилета и бутчета, защото това поне все още става за ядене, та ако ще да е от оня край на Земята. А иначе в БГ няма животни и съответно мляко.Сега е ред някой да се сети пак за "месото" - джолани и изрезки от Ирландия и Аржентина, щото друго няма
61
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
значи като доидоха веригите стана малко по евтино взеха целия бизнес и сега всичко е брутално скъпо ама се оплаквайте на михаля.много сме прости.няма да стъпя във верига
60
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
az pazarq samo ot BG SKLADOVE nqna problem s ka4estvoto
59
2
 
2
 
! Отговори
акуд преди 12 години
тези бутчета от държавата която не ни прие в шенген ли са????
58
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да ви открехна - българската продукция се кара с камиони извън България. Много добре знам ори с кои камиони (все пак съм спедитор). На българския пазар стоките са от Канада, САЩ, Гърция, Холандия и други места, като голяма част от зеленчуците и плодовете са генно модифицирани (производствтото изключително в Канада и Холандия).Да ви е вкусно. :)
57
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
уууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууу
56
4
 
9
 
! Отговори
LIDL - BULGARIA преди 12 години
АМИ ПРИ НАС Е ОЩЕ ПО-ЕВТИНО ТО И НИЕ ПРОДАВАМЕ СУПЕР *** АМА ПОНЕ ПО-ЕВТИНО ЗНАЕТЕ ЛИ ПИЛЕТАТА КОИТО НЕ ГИ ПРОДАДЕМ КАКВО ГИ ПРАВИМ - ВРЪЩАМЕ ГИ ! ПОТАПЯТ ГИ В ЕДНА ОГРОМНА ВАНА С МНОГО СИЛНИ И ТОКСИЧНИ ХИМИКАЛИ И СЛЕД НЯКОЛКО МИНУТИ СТАВАТ РОЗОВИЧКИ КАТО ЧЕ ЛИ ПРЕДИ 10 МИНУТИ Е ЗАКЛАНО ПИЛЕТО ТАКА Е И СЪС СВИНСКОТО ( ДОРИ АКО СТЕ ЗАБЕЛЯЗАЛИ ВИ ГО ПРОДАВАМЕ С ПЕЧАТА ) СЛАДКИШИТЕ НИ СА ОТ ЦАРЕВИЦА И ХИМИЧЕН ФРУКТОЗЕН СИРОП ГАЛЕТАТА НИ Е ОТ СТАРИЯ - ВЪРНАТИЯ ХЛЯБ А САЛАТИТЕ ...
55
2
 
5
 
! Отговори
Аззз преди 12 години
На всички ни се иска да си купуваме само хем български,хем качествени неща но не се получава.Често българските продукти и стоки са хем по-некачествени,хем по-скъпи от останалите-как да си купиш?Примерно месо ям само пилешко и си купувам румънско охладено филе-НИЩО общо с българските-МНОГО по-хубаво от по-скъпите дори Росо и т.н.Като го изпечеш не се свива наполовина и го взимам на 7.50-как да си взема българско?Хем е по-скъпо,хем блъскано с вода-като го изпечеш и се свива винаги.
54
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Купувайте от LIDL уюуви главички по лев парчето.
53
3
 
2
 
! Отговори
xaxax преди 12 години
Аз пазарувам винаги от там... Това, гореописаното, е практика във всичките хипермаркети в една или друга разновидност... За това винаги си чета подробно етикетите... Така или иначе не винаги по-скъпото е по-хубаво, или пък обратното... Още си спомням за една друга верига, където миеха старите салами и ги продаваха... Блях
52
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Също като "българските" моркови от последната страница на брошурата им - когато отидох в магазина неблагоразумно бяха оставили на пътеката палет с моркови в пакети, на които до един пишеше - "Произход : Турция". А нямали право да дават подвеждаща информация, пфу!
51
3
 
8
 
! Отговори
50 преди 12 години
То хубаво това с теста, но по закон на самия продукт трябва да е отбелязана цената, клиента не трябва да прави изчисления по различни формули или да пита някой за цена. Затова стоките си имат етикети, както си има и цяла наредба какво точно трябва да съдържа етикета на един продукт.
50
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В кауфленд като имам съмнение за достоверността на цената тествам продукта на устройството.Има ги закачени на стените до рафтовете и си пускаш продукта на четеца,за да видиш дали няма да те изненадат на касата.Защото често има табелки -40 % и такива от сорта,но на касата ситуацията е различна.
49
2
 
7
 
! Отговори
WTF преди 12 години
А колко десетки хиляди лева ще е глобата за мизерната верига "Кауфланд" само не ми стана ясно?!? Или и тук институциите на държавната хранилка ще действат като с миндилите - за тях всичко е позволено и ненаказуемо, а за будалата, дето го скубят с данъци ежемесечно, законът се прилага буквално!!!
48
3
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
в Кауфланд редовно има разминаване в цените на стоките на стилажа и на касата - пример - пуканки, омекотители, зехтин... и като се обадя на горещия телефон на КЗП ми казват да си пусна жалба. Ми що е горещ този телефон, нали е за сигнали - образуват внезапна проверка и ги хващат. Явно в БГ всичко е пунта мара
47
5
 
4
 
! Отговори
Инкогнито преди 12 години
До 44: Аз ти казах, че нещо в мисловните ти процеси е сбъркано... Как може да купуваш едни продукти от място, където нещата са по-евтини (факт) и накрая да ти излезе по-скъпо? Ти добре ли си!?
46
2
 
14
 
! Отговори
Бат Митко преди 12 години
Ааааааа сега да видим КЗП дали ще ги глоби а? баце за един скъсан и един мръсен етикет /за производител, не за цена/ го одрусаха 300лв. Ама той е малък не е Кауфланд. Кучета и котки може, нали?
45
4
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Нали точно Холандия ни резна за Шенген,сигурно вносителя се е уплашил че ако на етикета пише холандски производител, стоката няма да може да бъде продадена,като отмъщение за това че не ни пуснаха в Европейския съюз!!!!!!Между другото холандските вносители точно това заслужават,не ни пуснаха в Европа а пък си продават стоките тука и печелят от българите!!!!!!
44
10
 
9
 
! Отговори
ДО ИНКОГНИТО УМНИКА преди 12 години
КАТО ПАЗАРУВАШ В КАУФ.. ОСТАВЯШ 100ЛВ СЕДМИЧНО И ПОСЛЕ СЕ ОКАЗВА ЧЕ ТРЯБВА ДА СИ ДОКУПУВАШ ВСЕКИ ДЕН ПО НЕЩО.АЗ ПАЗАРУВАМ ЗА 10-15ЛВ ВСЕКИ ДЕН И ИМАМ КАКВОТО МИ Е НЕОБХОДИМО.ГЛОБАЛИЗАЦИЯТА НЯМА ДА ТЕ ПРОПУСНЕ И ТЕБЕ УМНИКО
43
4
 
9
 
! Отговори
мерси,но не преди 12 години
И НА ВСИЧКО ОТГОРЕ СА ПЪЛНИ С МУХИ ПО ВИТРИНИТЕ.ЛАЗЯТ ПО МЕСОТО И КАТО НАПРАВИШ ЗАБЕЛЕЖКА НА ПРОДАВАЧКАТА ТИ СЕ СОПВА "ТО НАВСЯКЪДЕ ИМА,ЧЕ ПРИ НАС ЛИ ДА НЯМА?'.ПОВЕЧЕ ТАМ НЕ ПАЗАРУВАМ.