Протести срещу „бездържавието” в София и Пловдив

В София се събира сдружение СИЛА, в Пловдив – феновете на Ботев и Локо
2 окт 2011 10:37,
606
Протести срещу „бездържавието” в София и Пловдив
Снимка: Булфото

Протестно шествие срещу неефективността на правораздавателната и правоохранителна система организира Гражданско сдружение СИЛА днес в столицата.

Шествието ще тръгне в 16.30 ч. от площада пред храм-паметник "Александър Невски", ще премине пред сградите на Министерство на правосъдието и Народното събрание е ще се върне пред храма, където с бдение ще бъде почетена паметта на загиналите младежи от Катуница.

Гражданско сдружение "СИЛА" става известно с организираните през пролетта протести срещу високите цени на горивата.

Половин час след началото на протеста в София, в Пловдив фенклубовете на Ботев и Локомотив-Пловдив организират протест по повод случилото се в Катуница.

Организаторите настояват, че това е граждански просетс срещу „бездържавието”, а не митинг на феновете.

На този фон един от кандидатите за кмет на Симитли организира среща под мотото „Заедно и единни в общия ни дом - община Симитли”. Инициатор е Апостор Апостолов, кандидат на коалиция „Бъдеще за община Симитли.” Срещата е на границата между кварталите на българите и ромите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


606
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
579
0
 
0
 
! Отговори
гари преди 12 години
Не знам защо си решил, че това са немислещи хора. Като гледам колко си ограничен в мисленето си, определено тези хора са по-мислещи от теб. Но явно сам себе си поставяш някъде нависоко, а всъщност си комплексар, който избива комплексите си. Сега се обърна срещу същите тези хора, които това им е работата. Утре ще се обърнеш срещу някоя друга професионална прослойка и накрая ще се озовеш сам на пиадестала на непогрешимостта, ние плебеите някъде в калта.
578
0
 
0
 
! Отговори
Симитли е село преди 12 години
ЯМКС
577
0
 
0
 
! Отговори
до 591 преди 12 години
Браво rrss. Ако това е твое, ти си гений!
576
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да, военните и полицаите изпълняват заповеди- на това ги учат 5 години и затова нито една цивилна организация не може да бъде обединявана с хора, които служат на заповедите от началници. Не може да обединяваш мислещи хора с хора, които работят само по заповед.
575
1
 
4
 
! Отговори
гари преди 12 години
Извинявай,Валери, но не си коректен и не мога да се съглася с теб. Полицаите са излезли и изпълняват това, което са им заповядали. Тези хора не са паднали от Марс, излезли са от нашите познати и роднини и там са си намерили работа. Ако ти не изпълняваш нарежданията на твоите шефове, ще те уволнят. Не можеш да ги обвиняваш, че изпълняват заповеди.
574
1
 
18
 
! Отговори
valeri преди 12 години
Гледах по новините протестите в Ню Йорк при 700 арестувани нито един полицай не беше тежко въоръжен, нямаха дори палки в ръцете. А тук с очите си видях тежко въоръжени срещу деца. Същите тези побойници преди година се оплакваха, че са им малки заплатите. Като им казаха да си плащат осигуровките пак ревнаха. Все са им малко парите но нищо не правят за да ги заслужат. Ако продължават да пребиват невинни граждани, а да се подмазват на престъпниците ще се наложи да потърсим международна помощ.
573
0
 
6
 
! Отговори
Даола преди 12 години
Защо всички тези кандидати и прочее си мислят,че могат да управляват. Преди много години случайно посетих Екол нормал супериор в Париж ENS - висшия колеж, където учи бъдещият елит на Франция, включително политиците - например Жорж Помпиду е възпитаник на този университет.Не помня подробности, но тогава се поинтересувах какви са учебните програми и ми стана ясно, че подговката е освен обхватна и съвсем целенасочена.Там политиците не се появяват на сцената случайно и като подставени лица.
572
0
 
2
 
! Отговори
до 595 преди 12 години
Тоя е бил ***! Вярва във врели некипели, алчната църковна институция в цял свят неплащат данъци и се оповават на сили извън самите тях. Разчитат на коварство и лицемерие! Човек трябва да вярва и да се уповава на себе си! Браво момчетата/мъжете и /жените излезли на протестите тези дни!
571
0
 
2
 
! Отговори
котис преди 12 години
Днес при Росен Петров имаше един епископ който определи Българите като лъжци а *** като като по вярващи от нас .
570
0
 
2
 
! Отговори
КСНС преди 12 години
Ей наивници! Що още протестирате? Ние се събрахме, побъбрихме си, поизхабихме мастило и хартия и си свършихме работата! Неочаквайте реални резултати или да се промени нещо съществено в реалността/извън виртуалното!от Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС)
569
1
 
15
 
! Отговори
емил преди 12 години
За какво протестират, когато строим пътища, зачуди се Борисов:За кого ли се правят все пак тези пътища и кой бърза толкова ?! През 1933г. Хитлер е правил по същия начин бетонни аутобани насочени на изток, а сега май ще са на Запад! Всичко се дирижира от Америка, а нашите политици са само едни техни маймуни марионетки, прилежно наведени, за поредната порция бананови долари. Комунизма беше зло, а Ционизма е три-пъти по-голямо зло. Американците така постъпват само с Афганистан, Кокаиновите републики, Албания, Косово и България! Кого лъже Борисов? България беше изградена, с много труд от нашите баби, дядовци, бащи и майки. Имахме всичко; училища, детски домчета, безплатни болници, пътища, заводи и паркови и градини. Но за 22 год всичко се разроши. Сега в селата няма училища няма градини, нито здравни кабинети и как да живеят там хората и най-вече няма работа, с какво да си купят хляба тия хора. Хората са гладни, без пари, без средства за елементарен стандарт. И са много, не е един и двама. Българинът е на ръба на оцеляването. Инвалид взема пенсия от 110 лева - безкрайно много, нали? Друг пенсионер - примерно 210 лв - или по 7 лв на ден. За закуска, обяд, вечеря, за ток, вода и отопление. А лекарства? Сега усвояват европейски пари, това е лесно, но да управляват народа не е лесно. А Бойко ножицата пита за какво протестират? А бе няма ли кой да му вземе ножицата на тоя, че вече ме изнервя?
568
1
 
11
 
! Отговори
ъъъъъъ преди 12 години
В Пловдив плащада беше пълен, а казаха, че имало няколко стотин души. *** тез ни имат за ***...
567
1
 
19
 
! Отговори
rrrss преди 12 години
Спи, Дяконе! Не се събуждай!Остани в незнайния си гроб!Добре си ти... От там не виждашсъдбата на достойния ни род.Не виждаш майките,които днес не раждат.Стариците край кофите за смет.Бащите със джобове празни,в ръцете с куфари и здравец за късмет.Децата ни са вече на изчезване.Селата мъртви. Пусти градове.Строим хотели, паркинги, гаражи...Край просяка минава БееМВе.На "пътя към Европа" се продаватв ръцете с кукли малките моми.Те детството си в сънища сънуват.Стаена скръб в очите им гори.Спи, Дяконе! Не се събуждай!Добре си там под тази черна пръст.Завиждам ти за туй, че не дочакамечтите си, разпънати на кръст.
566
1
 
16
 
! Отговори
uyhf преди 12 години
БЪЛГАРИЯ Е ДЪРЖАВА В КОЯТО НЯМА ЗАКОНИ. Даааа, има някакви, те там си съществуват виртуално. Правораздавателната система не действа, защото е корумпирана. Това е толкова ясно на всеки, че ме мързи да пиша. Идват от полицията (след поредния обир) и ми казват : "Страх ни е". НА КОГО ДА РАЗЧИТАШ ЗА ЗАЩИТА ?. Мога да разчитам само на АК-74М, имено на АК-74М, калибър 5,45 с отнесен център на тежестта.
565
0
 
23
 
! Отговори
котис преди 12 години
Все си мисля за кадрите от ромските квартали по време на протестите . Въоражени с брадви и дълги ножове и думите - ша режа глава ; чудя се кой създава етническо напрежение,и ако имаше един българин с брадва какво щеше да му се случи .
564
0
 
11
 
! Отговори
Аркан преди 12 години
Бойко, аз на твое място, баце, щях да изляза да се извиня на всички хора, които ти натриха носа, да извадя онова, дето "ти било в джоба" по твои думи и да ида да го връча на аверчето Първанов, за да предотвратя всичко, което ще се случи след това. Времето назад няма да го върнеш, това което се случи, се случи! Направи се на мъж, поне сега! Когато губиш, губиш, така е в живота!
563
0
 
1
 
! Отговори
viden преди 12 години
bravo
562
1
 
6
 
! Отговори
до 577 преди 12 години
Бойко ножицата пита за какво протестират? За какво протестират, зачуди се Борисов: Правилно обясняваш, съгласен съм с теб. Моля дя приемеш една добавка : "Абе Мишо Бирата ми се обади пак......".Та питам, кой покровителства и трябва ли много да се търси?
561
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
граждански просетс -ПОРЕДНА ИЗЦЕПКА на турския "сайт"днес.ц"бг"
560
1
 
11
 
! Отговори
leonsio преди 12 години
И предизборните ви концерти са толкова некадърно скалъпени, като цялото ви управление!!!