25% съкращения в армията до юли 2012

Така МО ще компенсира намаления си бюджет
Обновена: 26 окт 2011 21:30 | 26 окт 2011 21:29,
241
25% съкращения в армията до юли 2012
Снимка: Архив Булфото

“Около 20-25% от предвидените за освобождаване до края на 2014 г. военнослужещи в Българската армия ще бъдат съкратени към 1 юли 2012 г.”

Това ще е основният механизъм, с който Министерството на отбраната ще компенсира намаления бюджет с 10 млн. лв. догодина, обясни министър Аню Ангелов след заседанието на Министерския съвет.

„Ние очаквахме още през 2012 г. да се изпълни онова изискване средно годишно 1,5% от БВП да отидат за отбрана. Но това не може да се установи през тази година“, не скри разочарованието си Ангелов.

“Плановете на Министерството с оглед намаления бюджет за догодина ще претърпят промяна, но само по отношение на срокове, а не на идеи и на принципи”, обясни министърът.

Той допълни, че през юли 2012 г. бойните поделения на Българската армия ще се преструктурират.

Можем да се справим, не е някакъв проблем и ще имаме възможност да маневрираме, оптимистично заяви министърът.

И за да го подчертае, обяви, че днес по време на Съвета по отбрана ще бъде разгледана методиката за допълнително материално стимулиране.

„И такова ще има през ноември в размер в зависимост от икономиите във фонда „Работна заплата“ тази година“, обяви Ангелов.

В Министерството на отбраната и Българската армия единствени не са получавали бонуси за тези две години и половина и е дошло време да „получат своето” като резултат от тяхната дейност, защити позицията си министърът.

Инвестиционният проект за купуване на 8 многоцелеви изтребителя също ще бъде подготвен и представен пред МС в началото на следващата година, допълни Ангелов.

“При липса на капитал 2012 година, когато трябва да стартира цялата процедура, аз нямам право да откривам такава процедура“, заяви министърът и уточни, че за да стане това, трябва да има гаранции, че ще получи обещаното по закон финансиране на МО.

Освен това до края на годината ще е готов и планът на Министерството за по-нататъшното участие на въоръжените ни сили в мисията на ИСАФ в Афганистан. След това ще бъде представен за одобрение на МС.

„Използвайки НАТО като гарант на нашата сигурност, ние трябва да даваме своя принос“, заяви Ангелов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


241
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
191
2
 
33
 
! Отговори
Аз преди 12 години
веднага всички силоваци да започнат да си плащат социалните,здравни и пенсионни осигуровки и никакви чисти 20 заплати - безобразни некадърници -вие едно баталионно учение нямате от 20 години,как тогава ви раздават звания и чинове? За другите , даже не ми се пише!Без всички вас ще се справим много по-добре !!!!53
190
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Естествено ще съкратят обикновените военни. Разните му там полковници и генерали, които са тези с огромните заплати и които са основните консуматори на бюджета на МО ще си останат, нали? За какво да изгоним 1 генерал, като може да изритаме вместо него 10-на кадрови. Спестените пари ще са пак същите!
189
2
 
40
 
! Отговори
мда преди 12 години
Да съкратят всички генерали,полоковници и подполковници.Тия хора вземат огромни заплати,а работа не вършат.
188
3
 
40
 
! Отговори
4 4 4 преди 12 години
ДО МИНИСТЪРЪТ НА ВЪОРЪЖЕНИТЕ СИЛИ,ГОСПОДИН АНГЕЛОВ.КАТО ГРАЖДАНИН НА НАРОДНА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ВИ МОЛЯ,ЗА ДА ОЦЕЛЕЕ БЪЛГАРИЯ КАТО ДЪРЖАВА И НАРОД НАРЕДЕТЕ НА ВОЕННОСЛУЖЕЩИТЕ ДА ЗАПАЛЯТ ТАНКОВЕТЕ БТР РИТЕ ДА ВЗЕМАТ КАЛАШНИЦИТЕ И ДА СВАЛЯТ ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНА ГРУПА КОЯТО Е ОКУПИРАЛА ВЛАСТТА ИКОНОМИКАТА И Е СТЪПИЛА С ПОЛИЦЕЙСКА КУБИНКА ВЪРХУ ГЪРДИТЕ НА ВАШИТЕ СЪГРАЖДАНИ.ДО КАТО НЕ СА ВИ САКРАТИЛИ С 25% ЗАЩОТО ОХРАНАТА НА ТЕЗИ БЪЛГАРОУБИИЦЕ И 60000 ХИЛЯДИ.МОЛЯ ВИ
187
1
 
34
 
! Отговори
бивш българин преди 12 години
Заглавието на горната драсканица е НАГЛА ФАЛШИФИКАЦИЯ - 25 % от ПРЕДВИДЕНИТЕ ВЪВ ВОЙСКАТА СЪКРАЩЕНИЯ, А НЕ ОТ ВОЙСКАТА ще се правят през 2012 г.
186
2
 
40
 
! Отговори
!!!!! преди 12 години
Каква армия е това-останали са няколко яничарски корпуса за да служат на Новия световен ред !!!
185
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
BG Т а ш а к работа Noent : )
184
2
 
46
 
! Отговори
Да преди 12 години
Дядката Аньо - ЛИКВИДАТОР НА БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ,то си е ясно, напикаващият се осмърдян на пикня дядка ЗАТОВА ОТИДЕ МИНИСТЪР, ДА СЕ ДУЕ, ДА СЕ НАПИКАВА И ДА ЛИКВИДИРА БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ
183
1
 
51
 
! Отговори
Митко преди 12 години
Числеността на редовия състав не е тайна, а е тайна числеността на командния състав. Преди години имаше проучване, според което количеството генерали все още съответствува на 150 000 армия. И сега по стара българска традиция на всеки 100 съкратени от редовия състав ще има 20 назначения от ръководния/естествено в София/.
182
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Съгласен съм с 196. Защо все някой ни е виновен? Било турци, сърби, румънци, гърци, германци, руснаци, управляващите преди 9.IX, след 9.IX.И защо от всички не взехме положително, а все отрицателните неща. И в цялата ни история все сме бедни и прецакани.А Турция се оправи,Гърция също,Сърбия са били корави винаги. Само ние мрънкачите все някой ни е виновен-СДС,Цар,БСП,ДПС,И.Костов,Жан Виденов,Гоце,Доган,ББ,ДС и незнам още кои. Колкото до сегашната така наречена армия-или нищо или хубаво.Аз мълча.
181
2
 
42
 
! Отговори
X преди 12 години
Съкращавайте и военните училища-кой ще ги издържа оттук натататък, щом армията ще се свие много?Ако трябват офицери,да пращат кандидатите да учат в UK и USA, за да знаят и английски език-като участват в съвмесатни учения да разбират командите по радиото,а не да вдигат рамене.Съюзниците ни са от НАТО,а Върш.договор отдавна го няма,заедно със задължителния руски език/напомням на русофилите това/. Същото и за Военната академия в София-каква академия при силно свита армия???!!
180
1
 
37
 
! Отговори
мимито преди 12 години
що ви е армия, нали Началника ни пази
179
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Армията в момента съществува само и единствено за може да се гепят пари от бюджета и! Под задължителния минимум за НАТО сме (според договора за НАТО трябва да даваме по 3,4% от БВП за отбрана, а сега даваме по 1,5%). А държава с 2 повече полиция от армия - явно се страхува от собствения си народ повече от колкото от външна намеса....
178
2
 
40
 
! Отговори
От САЩ преди 12 години
Абе я най-накрая я закриийте тази армия, че се останали само лапачи, които никаква не я вършат. Молете се на НАТО (САЩ) да ви пази и да не ви мине черна котка път.
177
1
 
66
 
! Отговори
Аню преди 12 години
Отишъл Аню при Б.Б. и рапортувал: Реформата в армията приключи,останахме аз и шофьора ми.Ти нямаш ли шофьорска книжка- попитал Б.Б.
176
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За да имаме голяма и мощна армия, то задължително ще трябва да воюваме, за да не фалира държавата.
175
1
 
36
 
! Отговори
KJ преди 12 години
Защо Аньо да е виновен ( може и да е де - поне да си подаде остаффффката АКо намира това положение за нередно) нали са го сложили там да изпълнява. Какквото му се каже на него това прави... ама то и ББ май е на тоя хал, тъй че да се поогледаме ... Помисли
174
5
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аньо майката и е.б а на армията . Излезе най големия предател на България . Егати и скапаната държава без армия . Съкращения а администрацията се увеличава без да се дава гласност те това е в момента и в МВР .
173
2
 
33
 
! Отговори
за 199 преди 12 години
тогава ще се търси решение как да има
172
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не е нужно да е голяма. Просто трябва да има ядрено оръжие. 50 ядрени ракети стигат. България трябва да има ядрено оръжие.------------------------ А ако не може да има ядрено оръжие, тогава какво?