25% съкращения в армията до юли 2012

Така МО ще компенсира намаления си бюджет
Обновена: 26 окт 2011 21:30 | 26 окт 2011 21:29,
241
25% съкращения в армията до юли 2012
Снимка: Архив Булфото

“Около 20-25% от предвидените за освобождаване до края на 2014 г. военнослужещи в Българската армия ще бъдат съкратени към 1 юли 2012 г.”

Това ще е основният механизъм, с който Министерството на отбраната ще компенсира намаления бюджет с 10 млн. лв. догодина, обясни министър Аню Ангелов след заседанието на Министерския съвет.

„Ние очаквахме още през 2012 г. да се изпълни онова изискване средно годишно 1,5% от БВП да отидат за отбрана. Но това не може да се установи през тази година“, не скри разочарованието си Ангелов.

“Плановете на Министерството с оглед намаления бюджет за догодина ще претърпят промяна, но само по отношение на срокове, а не на идеи и на принципи”, обясни министърът.

Той допълни, че през юли 2012 г. бойните поделения на Българската армия ще се преструктурират.

Можем да се справим, не е някакъв проблем и ще имаме възможност да маневрираме, оптимистично заяви министърът.

И за да го подчертае, обяви, че днес по време на Съвета по отбрана ще бъде разгледана методиката за допълнително материално стимулиране.

„И такова ще има през ноември в размер в зависимост от икономиите във фонда „Работна заплата“ тази година“, обяви Ангелов.

В Министерството на отбраната и Българската армия единствени не са получавали бонуси за тези две години и половина и е дошло време да „получат своето” като резултат от тяхната дейност, защити позицията си министърът.

Инвестиционният проект за купуване на 8 многоцелеви изтребителя също ще бъде подготвен и представен пред МС в началото на следващата година, допълни Ангелов.

“При липса на капитал 2012 година, когато трябва да стартира цялата процедура, аз нямам право да откривам такава процедура“, заяви министърът и уточни, че за да стане това, трябва да има гаранции, че ще получи обещаното по закон финансиране на МО.

Освен това до края на годината ще е готов и планът на Министерството за по-нататъшното участие на въоръжените ни сили в мисията на ИСАФ в Афганистан. След това ще бъде представен за одобрение на МС.

„Използвайки НАТО като гарант на нашата сигурност, ние трябва да даваме своя принос“, заяви Ангелов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


241
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
171
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това не е армия. Няма държава в света (изключение прави нашата), където полицията спрямо армията да е в съотношение 2:1, че и нагоре ще стане.
170
3
 
37
 
! Отговори
за 196 преди 12 години
500 години ви хранихме, работихме за вас и ви осигурихме издръжка, докато вие гордите господари губихте войните и ни трепехте. Но стига вече. Вече не искаме да ви храним, да ви осигуряваме наука, издръжка и всичко нужно за мързеливи търтеи. Оправяйте се. Вече без нас. Имате си държава и там! Там си идете и правете каквото господ ви е научил. Ние от вас нужда нямаме никаква!!!!!!!!!!
169
5
 
41
 
! Отговори
Турчин преди 12 години
Абе много ми се иска да се съглася с вас, но...Турците наред с многото недостатъци имат и много достойнства (като манталитет на нацията).Но българите са копирали само лошото.Е турците не са виновни за това.За 500 г. можехте да се научите на търговия, например.Но не би.И сега турците са виновни.Те са виновни за много неща.Но има и неща за които не са виновни.
168
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Искам един ден да се събудя и да разбера, че в моята страна България вече няма нищо ориенталско! Че всичко ориенталско се е изнесло отвъд границата и в моята страна са останали само европейски ценности! Това ще бъде най-щастливия ден в живота ми!
167
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
България трябва да има ядрено оръжие! За защита от "приятелска" Турция!
166
5
 
34
 
! Отговори
за 189 преди 12 години
Не е нужно да е голяма. Просто трябва да има ядрено оръжие. 50 ядрени ракети стигат. България трябва да има ядрено оръжие.
165
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Добре де, виждам, че има големи специалисти тука.Колко хиляди трябва да е армията, за да може да нанесе неприемлив ущърб на 500 хилядна армия?
164
0
 
34
 
! Отговори
Инкогнито преди 12 години
До 185: Не бе, неграмотен *** такъв. Говорех за числата, които изсмука от пръстите си. Изобщо не засегнах темата за робството, г-н Две мозъчни клетки.Боже, какви *** са плъзнали онлайн...!
163
0
 
37
 
! Отговори
за 184 преди 12 години
Абе не искаме никва Турция да ни помага, искаме само да се разкарате от тука окончателно. Па при вас си правете каквото си искате.
162
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ако не бяхте в Османската държава сега щяхте да се като нас етническите турци в България,вас ви дебнеха като хиени,вижте западна Европа какво направи с останалия свят разграбване,разруха и робство!по времето на Османската империя не може мюслюманите да си позволят да предприемат такива неща,защото каузата им отива по дяволите,дано намерите правилния път да видите че не е било така както си мислите
161
0
 
46
 
! Отговори
Турчин преди 12 години
Абе турчин съм, ама... защо да чакате Турция да ви помага?То турците си гледат само собственият интерес.Българска армия трябва да има за да има България.
160
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Има в Уикипедия една карта на плътността на населението в света. 1. България е най-рядконаселената държава в Европа. Какво става, когато имаш много територия, а не я заселваш? Идват други и я заселват. Ако щеш да си скъсаш *** от армия, винаги ще има по-силен от тебе. 2. Русия е още по-рядконаселена и от България. Просто са се налапали с територия, а не я ползват. Какъв е извода?
159
0
 
31
 
! Отговори
Инкогнито преди 12 години
ДО 178: Това гласът, който само ти чуваш, ли ти го каза?!?Е, аман! Начетох се на глупости из тоя сайт. Аз си лягам. Когато средният коефициент на интелигентност на тълпата под тая статия достигне поне 90, тогава ще се върна...
158
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Турция искам да ни помогне като си прибере малцинството от тука. Друга помощ не искам!
157
4
 
33
 
! Отговори
До Патриот преди 12 години
Под пагон може да си бил в КЕЧа с това мислене ,а аз сам все пак офицер и не разбирам за какво си се написал -Патриот? Кое ти е патриотичното? Да сме безсилни и да си свалим гащите и пред турция ли? Не виждам много патриотизъм в това.
156
7
 
37
 
! Отговори
Мишо преди 12 години
Да ги уволнят всички! Само плюскат и харчат пари. :-)
155
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Турция на нас ни помогна както помогна на Израел - приятелство, приятелство па накрая им *** в устата. Е това е турското помагане.
154
4
 
36
 
! Отговори
ердал преди 12 години
промити мозъци вие четете това което ви сервират,не гледата от другата страна на нещата!избора е ваш има две пътеки да служиш на дявола или на господ
153
0
 
32
 
! Отговори
до 168 преди 12 години
Аз съм един какъв...? А? :)) Аз съм отишъл в казармата с глава на раменете, а не като тебе с празна кофа, да я напълнят с комунистическа помия.
152
3
 
37
 
! Отговори
за 171 преди 12 години
Турция знаем как ни е помогнала. 500 години геноцид. Добре че се отървахме.