Бременността на сурогатната майка ще се смята за осигурителен стаж

Те обаче нямат право на обезщетение за отглеждане на малко дете
2 ное 2011 13:35,
12
Бременността на сурогатната майка ще се смята за осигурителен стаж
Снимка: архив, Булфото

За осигурителен стаж при пенсиониране да се зачита и периодът на износването на бременност при заместващо майчинство.

Това предвиждат промени в Кодекса за социално осигуряване, приети на първо четене от парламента, и внесени от Калина Крумова от "Атака".

Измененията са част от пакета законодателни промени, предложени от Крумова, за регламентиране на заместващото майчинство.

Осигурителният стаж ще се смята за времето от ембриотрансфера до 42 дни след раждането. За тези периоди ще се внасят осигурителни вноски в размера за фонд "Пенсии" за сметка на републиканския бюджет върху минималната работна заплата към датата на отпускане на пенсията.

Още по темата
Осигурената за общо заболяване и майчинство заместваща майка има право на парично обезщетение, приравнено на това при бременност и раждане, за срок 87 календарни дни, от които 45 дни преди раждането.

Заместващите майки нямат право на парично обезщетение за отглеждане на малко дете.

Според Хасан Адемов от ДПС между първо и второ четене тези промени трябва да се преработят, защото остават много неясноти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: сурогатно майчинство
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
10 и 11 вие сте ***
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да, 7 е прав, правата на сурогатната майка са неглижирани, струва ми се, а заедно с това - и на бебето. Имаше един американски филм - получи се усложение при раждането и заради съществуващия риск, мозъкът на детето да е увреден, и двете майки се отказаха от него.
10
2
 
3
 
! Отговори
Суро-ГаД преди 12 години
"А някой замисли ли се, че това е легален начин да се узакони мафията с новородени?"Точно така е, но хората в тази изпаднала държавица са прекалено затъпели, за да го осъзнаят.
9
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А някой замисли ли се, че това е легален начин да се озакони мафията с новородени. Да продадеш детето си е престъпление, но ако обявиш, че си просто сурогатна майка - направо от родилното в рацете на новата мама. А какво ще става с чужденците идващи да им се износват сурогатните бебета у нас? Мислете бе хора! А това, че много хора имат проблеми е един друг въпрос, свързан със сексуалното възпитание, абортите и чалгаризацията. Спрете да лекувате симптомите, лекувайте причината!
8
2
 
7
 
! Отговори
рури преди 12 години
дано се приеме , защото много семейства в Б-я имат сериозни проблеми.Това изобщо не е шега- шегуват се само тези ,който не са се сблъскали с проблеми от този род.
7
0
 
7
 
! Отговори
Данъкоплатец преди 12 години
Подкрепям предложенията, за които е написано в статията.*** едва ли ще печелят чрез сурогатно майчинство,защото никой няма да ги наеме за подобна дейност, освен в случаите,при които някое богато ромско семейство се нуждае от сурогатна майка.Никъде обаче не прочетох дали в закона се предвижда нещо,което е много важно: Какво ще стане,ако хората,които са наели някоя жена за сурогатна майка,после изведнъж се откажат и решат,че не искат детето /може примерно да са се развели/ или ако загинат?
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
EE na6te ciganki 6te polu4at i pensiq za *** si BRAVO
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да не се случват такива проблеми, на за какво служи този стаж? Това нещо като тиквен медал ли е?
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 2Задник, предник - сурогирай там, че сега ти е паднало! Капризи ще проявяваме като одъртеем!:)
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Политическата кретения да се води 3 степен инвалидност
2
8
 
4
 
! Отговори
Blackradio преди 12 години
Що са снимали *** да ни го представят за сурогатен корем.....тия бебета изотзад ли ще излизат при заместващите майки или просто обичате да гледате *** ?....тоя е доста...сурогатен
1
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Баси несправедливостта! Ако съм сурогатна майка ще ми го водят за стаж, а ако се явя сурогатен баща на детето на комшията - последния ще ми пръсне черепа.:))))