Настаниха костенурките на Рашков в спасителен център

Животинките ще останат там поне до пролетта
Обновена: 14 ное 2011 12:26 | 14 ное 2011 12:19, Красимир Ангелов
37
Настаниха костенурките на Рашков в спасителен център
Снимка: Impactpressgroup

28 сухоземни костенурки, иззети от прокуратурата при претърсване на имота на Кирил Рашков в Катуница, бяха настанени в Спасителния център за диви животни в Стара Загора.

Влечугите, които са от двата вида, срещащи се в България – шипоопашата (Testudo hermanni) и шипобедрена (Testudo graeca), са в задоволително клинично състояние.

След постъпването им те бяха прегледани, маркирани и настанени в стационара на Спасителния център.

Още по темата

Те ще останат при нас поне до пролетта, когато ще се събудят от летаргичния си сън. Тогава надяваме се да бъде приключило и делото, по което са доказателствен материал, за да можем да ги освободим в природата, в подходящо за тях местообитание, заявиха от спасителния център "Зелени балкани".

Dnes.bg припомня, че влечугите бяха открити при претърсването на лятното имение на фамилия Рашкови. Според наредбите на екоминистерството отглеждането на костенурки е забранено, а нарушителите се наказват с глоби.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още по темата: костенурки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
0
 
! Отговори
Спонги преди 12 години
На Рашков костенурките спасени, а прилепите от Дуглата кой ще спаси
35
0
 
3
 
! Отговори
за сега! преди 12 години
Семейство Рашкови са настанени ,.............в СПАСИТЕЛЕН ЦЕНТЪР....!
34
1
 
2
 
! Отговори
Evil преди 12 години
Бихме направили супа от мозъка ти, но за съжаление липсва
33
1
 
1
 
! Отговори
галактика преди 12 години
Чувала съм, че болни от туберколоза пият кръв от костенурки, а пиявици се слагат на гърдите на човек с болна кръв, за да я изсмуква. Вероятно *процедурите* имат продължения, но не ги знам. Пиша това по повод на един коментар, статията не коментирам. /не си заслужава/
32
1
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 12 години
Днес.бг, дали има разлика между влечуги и земноводни?
31
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Shte vidite che Borisovci i cvetanovci shte nameriat vratichka da zabludiat naroda i da gi osvobodiat
30
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** sa sinove i dashteri na diavola. Te sa hora na tamnite sili. Gadatelstva, magii, vrachuvane..i vsichko tova opleteno s laji, izmami,krajbi, ubiistva.Kolkoto po-daleche ot tiah, tolkova po-dobre za nas
29
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Колко добитак събрал *** *** ахахах
28
0
 
11
 
! Отговори
Ицо преди 12 години
Вярно е 21, *** ядат сухоземни костенурки с удоволствие. Наричат костенурката горско пиле, веднъж на село се карахме с една *** за костенурка , намерихме я в крайна улица и дъщеря ми се заигра с животинката, а *** мина и твърдеше че костенурката била нейна. Не и я дадох и после я пуснахме извън селото.
27
1
 
0
 
! Отговори
neron преди 12 години
tam deto se otteglqt za zimen san kostenurkite ima zlato,kopaite v dvora
26
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Добре, че от Пловдив мъжете се вдигнаха и подкрепиха протестиращите от Катуница.Иначе ченгетата щеше да потулят случая, както се и опитаха в началото.
25
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
КАКВО ни занимават управляващите с глупости? И без това цялата тази работа със търсенето на злато 1 месец след като се говореше за такова си е само прах в очите ни. И да е имало злато, то е отдавна изнесено :)
24
3
 
5
 
! Отговори
АСИ преди 12 години
АЗ ПЪК СЕ ЧУДЯ ЗА КАКВО СА МУ БИЛИ КОСТЕНУРКИТЕ НА *** МИРИЗЛИВ,ТОВА ЧЕ ПИЕЛ КРЪВТА ИМ НЕЩО НЕ МИ СЕ ВЯРВА.
23
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Настаниха костенурките на Рашков в спасителен център"A мизерстващите пенсионери къде ги настинихте бе, *** природозащитници... Я веднага да готвите супа от костенурки и да носите на бедните хора да ядат!
22
0
 
2
 
! Отговори
balgarin po dusha преди 12 години
Balgarite ot Katunica shte izleznat pravi, a Martin Karbovski da hodi da mu blije zadnika na tozi dolnoproben ***. Niama da se uchudia ako i ot zadnika mu padat pari..
21
0
 
12
 
! Отговори
Пловдив преди 12 години
А кога ще окупираме всички съдилища в страната,за да си свършат работата,за която им плащаме толкова много пари."ОКУПИРАЙ БЪЛГАРСКИЯ КОРУМПИРАН СЪД".
20
1
 
8
 
! Отговори
diavolski izchadia преди 12 години
Ot ciganka sam slushala, che ako se reje glavata na kostenurka i se pie kravta i dokato e topla prdpazvalo ot rakovi zaboliavania. Tova za men e ujasno i e goliam griah da se ubiva kostenurka, no za *** ne e nevazmojno.*** sa diavolski izchadia.
19
0
 
17
 
! Отговори
ie ste ludi преди 12 години
Настаниха костенурките на Рашков в спасителен център-------------------------костенурките на Рашков ..?!! на Рашков...??!!!!!!!!!
18
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Поредния панаир на правителството, опитващо се да занимава хората с трохи, докато прокарва бюджета с който ще увеличи данъци, външен дълг, подсигури крадене за години напред, прикрие сегашното трагично състояние на държавата. Нека хората да си говорят за роми и кланове ама вкъщи, докато няколко човека тихомълком ограбят и съсипят държавата и живота им. Колко от вас толков стастно се заинтересувахте от това как ще последва следващата година, на къде сме тръгнали, колкото ви е грижа за един крадец
17
0
 
40
 
! Отговори
Томеров преди 12 години
Ромите Рашкови са им пили кръвта сигурно, иначе няма логика да се гледат костенурки и то в такива количества...явно дъртия ром си е мислел , че като пие кръв от костенурка ще стане по млад!