27 000 българки жертви на насилие за последната година

Страната ни е лидер по брой на залети с киселина жени
Обновена: 19 ное 2011 16:22 | 19 ное 2011 16:17, Красимир Ангелов
191
27 000 българки жертви на насилие за последната година
Снимка: Архив Булфото

Близо 27 000 жени в България са станали жертва на насилие през последната година. Данните бяха оповестени в Пловдив на дискусия за борба с насилието над деца и жени, съобщава БНР.

Неприятната статистика сочи, че страната ни е рекордьор по обезобразени чрез заливане с киселина жени.

Жертвите на това престъпление са 26, но до момента има само една осъдителна присъда, обяви Виолета Саничич, говорител на информационното бюро на Европейския парламент в България.

В рамките на ЕС 45% от жените са станали жертва вид насилие.

Погледнато от тази страна статистиките у нас не са чак толкова зловещи, но у нас често насилието се упражнява в по-жестоки посегателства като побой и заливане с киселина.

Министерството на правосъдието и неправителствените организации изработват национален механизъм за превенция на домашното насилие. Той ще включва комплексни мерки за решаване на проблемите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още по темата: насилие над жени
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Akolko sa majete pretarpeli nasilie?
140
1
 
5
 
! Отговори
до Гадняра преди 12 години
Животът и здравето на всеки човек са неприкосновени. Насилието е недопустимо освен при самозащита, всеки нормален човек го знае. Ако не ти е добре с една жена, ако смяташ, че те използва, ок слагаш край на отношенията и толкоз. Никой не е казал, че трябва да търпиш. Всичко в живота се връща и ако тормозиш някой беззащитен, един ден ще ти се върне. Няма вечно да сме млади и силни, все идва ден, когато оставаме на милостта на някой по-силен от нас.
139
1
 
2
 
! Отговори
До 179 преди 12 години
Говориш така, сякаш масово само мъжете работят в семействата. Огледай се, двойките, където само единият работи не са никак много. Да говорим за болшинството случаи - жените работят не по-малко, макар и често за по-малко пари. А пък колкото до изневерите, мъжете са много по-склонни на това. Не казвам, че някои жени също не го правят, но са по-скоро отделни случаи, не масова практика.
138
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Над 25% от жените в Турция претърпяват физическо насилие, в повечето случаи - от страна на съпрузите, съобщава информационната агенция ДЖИХАН. По повод 49-та годишнина от отбелязването на 25 ноември като Световен ден за премахване на насилието над жените кметът на община Нилюфер /в състава на град Бурса/ Мустафа Бозбей заяви, че резултатите от проучванията за насилието срещу жените в Турция показват осъществявано физическо насилие над повече от 25% от всички жени в страната. Според анкета, извършена в центровете за народно здраве в град Бурса, данните са още по-тревожни - 59% от жените се оплакват от упражнявано над тях насилие. Мустафа Бозбей обърна внимание върху необходимостта местните органи на властта да изпълняват своите социални отговорности, отбелязва агенцията
137
1
 
3
 
! Отговори
Гадняра преди 12 години
P.S-А за залетите с киселина---това са ОСНОВНО НАГЛИ ЗЛАТОТЪРСАЧКИ и ***,които са се самозабравили-това надявам се е ясно на всички.
136
1
 
4
 
! Отговори
Гадняра преди 12 години
НИКОЙ нормален мъж,не удря любимата или вече нелюбимата-както пишат за нелюбимия,така и аз ще пиша за нелюбимата-БЕЗ ОСНОВАТЕЛНА ПРИЧИНА-и то когато му дойде в повече,защото търпиш,а те не спират,гръмне ти бушона и...Когато жените станат ДАМИ,ние ще сме КАВЛЕРИ,а когато те са меркантилни простачки-то е ясно !И също има и пострадали мъже-но за тях никой не пише,щото от куртоазия или не се оплакват или никой не им обръща внимание.А когато една овца си търси пробеми -ще си ги намери.
135
4
 
3
 
! Отговори
До Ема преди 12 години
В повечето случаи насилието става в предимно бедни семейства, когато мъжът се прибира целия скапан от работа да осигури нормален живот на семейството му, ужасно уморен и неспособен да обърне внимание на жената.Е жената започва да си търси вниманието от други мъже, после защо имало насилие, е кой нормален мъж ще търпи жена, която докато той се пребива от работа тя се *** с друг ?
134
1
 
1
 
! Отговори
emma преди 12 години
Жените-златотърсачки, от които много хора тук се оплакват са доста малък процент, така както не всички мъже в България са мутри.Не е неоходимо да си богат, за да те хареса една жена. Ако става дума за финансова стабилност, мъж със постоянна работа, прави добро впечатление на сериозен, отговорен човек. Някой дето все не може да се закрепи на работа и другите са му виновни за неуспехите в живота, няма как да бъде харесван от околните, в това число и от жените.
133
2
 
2
 
! Отговори
Извинявай скъпа моя преди 12 години
Падах си по нея аз от много малък,а тя към мен се държеше студено като камък.Много пъти се опитвах да изляза със нея,но тя отказваше и ме караше да полудея.Опитах много методи, не един и два,чудех се как мога аз да я сваля.Мислех си, мислех си, че тя ще ме хареса,но нещо ново изведнъж ми грабна интереса...Тогава стана, с мене нещо стана,два шамара вкарах аз на тази мадама.Свалих я, свалих я, на пода тя се свлече,започна да реве и от носа и кръв потече.Погледнах я в очите тогава моравПадах си по нея аз от много малък,а тя към мен се държеше студено като камък.Много пъти се опитвах да изляза със нея,но тя отказваше и ме караше да полудея.Опитах много методи, не един и два,чудех се как мога аз да я сваля.Мислех си, мислех си, че тя ще ме хареса,но нещо ново изведнъж ми грабна интереса...Тогава стана, с мене нещо стана,два шамара вкарах аз на тази мадама.Свалих я, свалих я, на пода тя се свлече,започна да реве и от носа и кръв потече.Погледнах я в очите тогава мораво-червена,тя погледна ме и аз и казах на нея:Припев:Извинявай скъпа моя,че те пребих от бой,вината беше твоя,шамарът лично мой.Запознах се с една, тя се бръснеше горката,с криви крака беше, няма зъби във устата.Искаше да излезе с мен тя един ден,чудех се как да реша този *** проблем.Когато я видях, ставаше ми страшно,гаджето обаче било много, много дажно.Когато я видях колко е противна,гадеше ми се, замалко да повърна.Звъни се един ден, отварям вратата,видях я стой пред мен - заболя ме чак главата.Помоли ме тя да изляза със нея,казах й "Почакай тук", щях да полудея.Боксови ръкавици си сложих на ръцете,отворих вратата и й вкарах един в лицето.Погледнах я в очите тогава мораво-червена,тя погледна ме и аз й казах на нея:Припев:Всяка хубава пичка се надува нали,но това при нас не върви, не върви.Ако се надува веднага я удари,това е начинът да разберат, разбери.Хвани я за косата и я удари със коляното,после я блъсни във ръба на пияното,хвани и ръката и я прискрипи със врататаи я блъскай във главата, и я блъскай във главата.Нека се научат да не се правят на важнии да разберат, че не вървят този път.Хей, момичета искам само да знаете,че ние ви обичаме, но без да се лигавите.Това е така, защото всички пички станаха,готини момичета въобще не останаха.И ако с някоя съм имал проблеми тя сега е на земята до мен, ще й кажа само:Припев:
132
6
 
2
 
! Отговори
Супер преди 12 години
само така , това заслужават *** , които си мислят че всичко им е позволено и всичко им идва наготово . Извод =>по-добре бийте чалгарските *** , отколкото да им се мазните за някво *** в обрасалите им храсти
131
1
 
3
 
! Отговори
.. преди 12 години
EVALA
130
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Днешните млади и хубави момичета са изживяли пубертета в прехода.Израснали с чалга и списания тип "Блясък" и се мислят за звезди неземни, като преспиването с повече мъже е само плюс за тях, като малки се чукат за кеф, като големи за пари.За разлика от западните страни, където една умна и красива жена може да натрупа милиони - тук тоя филм го няма.Единствения начин жена да изкара кинти е да се хване с богат мъж - а хване ли се с такъв трябва да е по-ниска от тревата и по-тиха от водата.
129
2
 
13
 
! Отговори
жена преди 12 години
Тези,които бият жените си,да не забравят,че така възпитават синовете си да бият,а дъщерите си да търпят побой.
128
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Поздрав Гумени Глави - Извинявай Скъпа ;)
127
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Като ще интегрирате животни , ще трябва да се съобразявате и с животинските им обичаи !
126
0
 
9
 
! Отговори
ОТ.... ВЧЕРА преди 12 години
Българският гражданин Сюлейман Юсуф на 36 г. е осъден на 20 години затвор от съда в Лиеж, защото убил съпругата си през 2009 г., съобщи вестник "Дерниер йор".Присъдата е на първа инстанция и подлежи на обжалване, като поисканото от прокуратурата наказание бе доживотен затвор.Подсъдимият е признат за виновен, че умишлено е заклал съпругата си Сени *** /32 г./, след като многократно по-рано я заплашвал с убийство. Допълнителен довод, взет предвид от съда е, че преди да извърши престъплението, подсъдимият се обадил на свой познат, за да го предупреди как ще се развият събитията.След като нанесъл тежки удари с нож в областта на гърлото на жената, Сюлейман се пробол сам на няколко места, но раните му били повърхностни. Въпреки това нараняванията му бяха аргумент защитата на подсъдимия да твърди, че той е действал при самоотбрана. Мотивът за убийството на младата жена бил, че тя се готвела да напусне съпруга си.
125
8
 
3
 
! Отговори
----- преди 12 години
Мьжьт който дава е обичан най много от жените.Жените най много се влюбват в тези които подаряват нови коли ,апартаменти....Те мьжете идват и си отиват,но колите и апартаментите остават....
124
6
 
3
 
! Отговори
свидетел преди 12 години
Познавам един играч,който си набелязва дама,сяда на кафе и започва телефонен разговор с приятел на бизнес тема.Уговарят едни милиони,едни сделки,карго,внос-износ.След малко идва неговия приятел"случайно са се срещнали и не са се виждали от години".Оказва се,че и той е "бизнесмен".Започват пак главозамайващи се сделки.Дамата се шашва,че е попаднала на светила и забравя за приятел,съпруг или любовник-следва парола бял чаршаф...
123
1
 
4
 
! Отговори
Крали Марко преди 12 години
На жените "Любовта им преминава през портфейла на мъжа" и след като се докопат,преминават към следващия стадий на любовното си развитие -харесван и обичан любовник.
122
2
 
12
 
! Отговори
Една преди 12 години
Само слабохарактерни типове упражняват насилие над жените и децата.Като не може да се докаже по друг начин, удря.Мозъка му е толкова малко на такъв ***, че не може да "бие" и обяснява позицията си с думи.