Убийците от Цвикау тренирали в България?

Германски неонацисти били у нас месец преди първото им убийство
Обновена: 28 ное 2011 20:06 | 28 ное 2011 19:29, Елка Василева
38
Убийците от Цвикау тренирали в България?
Снимка: Reuters

Зловещото трио от германския град Цвикау, убило 10 души и извършило куп други престъпления, е било в България малко преди да ликвидира първата си жертва. Тримата неонацисти били в България на нещо като тренировка.

Убийците от Цвикау не са били сами. В хода на следствието срещу тримата неонацисти, убивали и грабели години наред, на бял свят излизат факти, които говорят за наличието на цяла мрежа от помощници.

Още по темата

Вестник "Франкфуртер Алгемайне Цайтунг" /ФАЦ/, цитиран от “Дойче веле”, публикува информация, според която в периода 1998-2000 година тримата потънали в нелегалност неонацисти са били няколко пъти в чужбина.

Днес следите им се проследяват изключително трудно, тъй като двама от тях - Уве Бьонхард и Уве Мундлоз - се самоубиха, а съучастничката им Беате Ц., която се предаде на властите, отказва да даде показания.

В публикацията на ФАЦ се твърди, че тримата са били в Будапеща през септември 1998 година, а през август 2000 година - в България.

Предполага се, че една от целите на тези им "визити" е била да тренират боравенето с различни видове оръжия. Въпросът е как са успели да преминат границата, след като са били потънали в нелегалност.

Според ФАЦ Уве Мундлоз се бил снабдил с фалшиви документи, в които използвал своя снимка, но чуждо име. Така успял да си набави задграничен паспорт в една от паспортните служби в германската провинция Саксония.

"Навремето контактите в източноевропейски страни като Чехия, България и Унгария са били много важни за германските неонацисти. В тези страни опасността от преследване била минимална, тъй като липсвали съответните закони или пък защото полицията не обръщала особено внимание на десните екстремисти", пише ФАЦ.

Кой ги е учил да убиват?

Специално за България се казва, че престоят на издирваните неонацисти Уве Мундлоз и Уве Бьонхард в тази страна бил всъщност етап от пътуването им в посока Южна Африка. Там имало неонацистка среща, организирана във фермата на известния в кръговете на десните екстремисти публицист Клаус  Нордбрух.

Любопитното е, че престоят на двамата германски неонацисти в България е бил само месец преди първото им убийство. "Дали десните терористи са усвоили кървавия си занаят в Източна Европа или пък в Южна Африка? Къде са се научили да изстрелват смъртоносни патрони право в главите на жертвите си? Тези въпроси са засега без еднозначен отговор, но едно е ясно: начинът, по който те убиват по-късно десетте си жертви, показва, че са били обучавани", заключава ФАЦ.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още по темата: неонацистиЦвикау
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
0
 
! Отговори
До 35 преди 12 години
До 35-Не те е срам бе. Кви убийци са Българите бе? Кого сме убили? Сигурно през Априлското възстание сами сме се клали в Батак а? Ами в Македония-изгорените села от гърците и убитите по особено жесток начин военнопленници? Да не изброявам още. Всички са злоупотребявали с нашето овчо добродушие. И евреите и *** сме спасили от нацистите. Арменците сме приели. Големи сме убийци.
35
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сигурно са идвали тук да тренират върху ***, понеже знаят, че в цяла европа сме на първо място по ***
34
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В Германия дали не знаят как да си правят деца , ако искат неонацистите да вземат някои Ромка че да ги научи на техники . В кой век сме ? Световната война не е била учител ,а представление за закаляване на трудоваците нацисти.
33
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А къде другаде могат да бъдат? Кой друг върши най-гнусните убийства в света освен българина? Дошли са немците и тук са намерили достойни "учители"
32
1
 
9
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 12 години
Браво на германците, че откриха българска връзка. До сега не съм чул българските килъри да се обучават в германия, те се обучават тук, тъй като добре се знае, че са бивши ченгета. Спомнете си книгата на Христо Калчев за оня невидим отряд от бивши ченгета обучени да убиват и както ни е известно, до сега няма едно разкрито поръчково убийство. Как да има като държавата се е сляла с престъпността, а мафиотите са бивши спец ченгета !
31
4
 
5
 
! Отговори
gogo преди 12 години
Ади сега пак България виновна ,да наистина няма спор България била част от Оста ,но в същото време спасява над 50 хил. евреи.И пак българито това ,българите онова.
30
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ам как иначе ! В България са "професорите" !
29
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ей, и в таз простотия нашите *** пак намериха българска следа...Ами ако бяха пръднали в Румъния, щяха да се хвалят, че е замирисало и в БГ.Ама що все изкуствено тикате името на България във всяка новина, която се появи?
28
1
 
21
 
! Отговори
ричи преди 12 години
Патрони не се изстрелват. Изстрелвет се куршуми, ***!!!!
27
3
 
4
 
! Отговори
pernik преди 12 години
tia sa ot agitkata leuski86
26
1
 
8
 
! Отговори
Седерастен преди 12 години
Какви ли още безобразия са се вършили през Гаргамелените Чорни години......
25
4
 
16
 
! Отговори
ВСИЧКО... преди 12 години
До 25- много, ама много жалко за Света, че юдеизмът го е яхнал !
24
25
 
6
 
! Отговори
да преди 12 години
Няма проблем в света //кражба ,злоупотреба,убийство и т.н..//без да са замесени България или етническите БЪЛГАРИ,дори и кражбата на тялото на Чаплин,жалка история,жалко племе!
23
1
 
5
 
! Отговори
немеца преди 12 години
Уве Бьонхард, Уве Мундлоз и Аве Мария на "Шуберт" в изпълнението от Цвикау....:))
22
2
 
17
 
! Отговори
Не се очудвам преди 12 години
То Карлос Чакала ли не е бил у нас, Али Агджа ли, че и хора на Ал Кайда, на чеченските терористи и Бог знае още кой ...
21
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Може и да не са били обучавани от наши хора.Възможно е сами да са си организирали тренировките, а посетените държави да са били подбирани въз основа на съвсем друг критерий.Роми ли са отстрелвали, що ли?В Унгария също има много от онзи етнос, та нищо чудно изборът на тази страна и на нашата съвсем да не е бил случаен.В Южна Африка пък,след въвеждането на законите,облагодетелстващи чернокожите,сигурно много от белите африканери са недоволни и канят подобни гастрольори с цел всяване на респект.
20
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** са ги обучавали
19
4
 
18
 
! Отговори
Пръч преди 12 години
Костов е виновен?
18
4
 
39
 
! Отговори
Дядо Петър преди 12 години
Още един железен аргумент за бързото приемане на България в Шенген.Какво още чакат?
17
3
 
43
 
! Отговори
Атакаааааааааааааааа преди 12 години
И какво Волен ги е учил как да мятат кюфтета ли......