Работодателите щедри – 63% предвиждат коледни бонуси

Но само 27% ще дадат повече от миналата година
4 дек 2011 19:20,
68
Работодателите щедри – 63% предвиждат коледни бонуси
Снимка: архив, Булфото

Шейсет и три на сто от фирмите възнамеряват да изплатят коледни бонуси на своите служители. Това показват резултатите от експресно анкетно проучване, осъществено от Българската стопанска камара.

Едва 27 на сто от анкетираните декларират, че тази година бонусите ще са по-високи от предходната.Всеки четвърти работодател (24 на сто) планира да възнагради служителите си с по една пълна нетна работна заплата, а всеки трети (32 на сто) ще отдели по половин заплата бонус.

Най-щедри са работодателите в тежката индустрия, където всеки трети (29 на сто) декларира готовност да възнагради предколедно служителите си с цяла заплата, а още толкова са работодателите, които ще отпуснат по половин заплата бонус.

Общо 33 на сто от фирмите от леката промишленост планират коледни бонуси в размер от половин до една заплата. Най-малък е процентът на работодателите, които нямат намерение да зарадват служителите си за Коледа (14 на сто), и той е в леката промишленост.

Общо 37 на сто от фирмите, опериращи в сферата на услугите, проявяват готовност да отпуснат коледни бонуси в размер на половин до една заплата. В същото време, именно в сектор "услуги" са най-много (33 на сто) фирмите, които нямат намерение да дават бонуси.

Сравнително по-склонни да отпуснат допълнителни възнаграждения на служителите си са експортно ориентираните фирми, като общо 54 на сто от тях планират между половин и една заплата бонус.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
gluposti ...
5
2
 
10
 
! Отговори
я преди 12 години
паре нема оправяйте се
4
2
 
30
 
! Отговори
съсел преди 12 години
Абе, не им ща бонусите. Да си ми плащат редовно заплатата,а не като в момента да съм три заплати назад.
3
2
 
30
 
! Отговори
ът преди 12 години
Това не е статия а *** и измишльотини...Тотална дезинформация!!!!
2
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ха, коледни бонуси. Те повечето се мъчат да не платят и полагащата се на работника заплата, камоли коледни бонуси.
1
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Поредната свободно съчинена статия. На вас дето ги пишете тези работи поне ще ви дадат ли шефовете бонуси или не? Че не сте правили анкета е ясно.