Господ казал: Приеми богатство, ако то е заслужено!

Варненският епархийски съвет застана зад дядо Кирил
Обновена: 9 дек 2011 14:28 | 9 дек 2011 10:00,
284
Господ казал: Приеми богатство, ако то е заслужено!
Линкълнът на дядо Кирил. Снимка: Булфото

В декларация Варненският и великопреславски епархийски съвет изрази подкрепата си за своя духовен лидер митрополит Кирил.

В документа е записано, че Линкълнът не е лукс, защото струвал само $36 000.

"Вий сте жалки, бе! Какви журналисти сте вий?!", сопна се отец Иван на събралите се медии по време на специална пресконференция в епархията, където бе прочетена декларацията.

Още по темата

Брифингът бе свикан снощи заради скандала с луксозната екокола на митрополита, която той използва от няколко дни.

"Нека не ставаме жалки и не мерим с аршина на бездомници. Значи за всеки друг, бил той какъвто и да е, но не духовник, е напълно естествено притежаването на скъпи и луксозни возила, но на духовника не подхожда.

Поради какво не подхожда на един aрхиерей да ползва един добър автомобил? За реалистично мислещите това е смешно!", обяви становището на съвета говорителят на митрополията отец Дончо.

Пак според него автомобилът "Линкълн", който струвал само 36 000 долара, не можел да бъде наречен лукс.

В подкрепа на думите си свещеникът цитира и евангелска притча, според която Господ е казал, че няма нищо лошо да се приеме богатство, ако то е заслужено.

Отец Дончо подчерта още, че Варненският и великопреславски митрополит Кирил не е подавал оставка от Светия синод, тя била само заявена.

"Чудим се как през ума на журналистите не минава мисълта, че той пожизнено е aрхиерей! Така ли лесно се подава оставка от aрхиерей в разцвета на неговите жизнени и творчески сили! Не, нали!", допълни свещеникът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 69:Аз пък предпочитам Линкълн, отколкото селски, банален Пасат, пък бил той и най-новият. Да не говорим, че Пасата е втората най-крадена кола след БМВ. На *** и Грую им дай Аудита, Мерцедеси, Пасати и БМВ-та :-)
76
3
 
11
 
! Отговори
дистрибутор преди 12 години
Айде сега *** - отпуснете се, затворете очи, съсредоточете се. Поемете три пъти дълбоко въздух. Повтаряйте след мен: Линкълн MKZ Hybrid. Луксозна кола която не вреди на околната среда и климата. Не е скъпа и мога да си я позволя. Исмам я. Искам я. Искам я.Линкълн MKZ Hybrid. Луксозна кола която не вреди на околната среда и климата. Не е скъпа и мога да си я позволя. Исмам я. Искам я. Искам я.Линкълн MKZ Hybrid. Луксозна кола която не вреди на околната среда и климата. Не е скъпа и мога да си я позволя. Исмам я. Искам я. Искам я.Линкълн MKZ Hybrid.Линкълн MKZ Hybrid.Линкълн MKZ Hybrid.Линкълн MKZ Hybrid.Линкълн MKZ Hybrid.Линкълн MKZ Hybrid.
75
1
 
8
 
! Отговори
прасчо XII преди 12 години
От що да се срамува и Кирила и отеца Дончо,филията е намазана и някой требе я лапне,поради що да не е Варненския Митрополит и неговите лайкучки.....Та питам Вас отец Дончо/да не се слави името ти/,какво направихте Вий Вашият Попски конгломерат за Варна и енориашите Ви и поради що не желаете да кажете кой е дарителят Ви /явно не е Шефът/....и дали съвсем случайно дарителят не се е облажил покрай Божиите дела.....ах вий,ах вий....мишоци
74
1
 
16
 
! Отговори
Митко преди 12 години
И с какво го е заслужил тоя ***? Че е правил *** на варненските мутри ли......няма такава държава просто.....
73
1
 
17
 
! Отговори
корунов преди 12 години
Моето мнение е не може човек, чиято цел е да помага на хората да изпъква с такива скъпи коли, при толкова бедни и болни!! а че *** са престъпници, спор няма и журналистите платени *** също!
72
2
 
17
 
! Отговори
някой преди 12 години
Абе в тая криза какъв пример дава на (все още) вярващите миряни тоя "свети отец"?Хората няма какво да ядат, той вместо да се замисли поне, ако не и да се погрижи за тях (имаше такъв пример със изграждането на приют именно за бездомни), той оплюва бездомните хора!Да не говорим че колкото и да омаловажава придобивката си, много хора биха му завидяли, макар и да има по-скъпи коли.Факт е, че това е последен модел Линкълн от 2011 година!
71
2
 
15
 
! Отговори
смешници преди 12 години
Какво се захванах те с това колко струва тази кола, вместо да попитате за каква услуга я е получил. Колко имота на църквата е харизал на този "благодетел' и каква делавера е завъртял?
70
2
 
12
 
! Отговори
ДО 57 преди 12 години
Г-н Николов, църквата гледа само в портофейла ни... Имам познат който учи в семинарята и се отказа, понеже старите попове (с линълни или без) му правели сексуални предложения... това е човек на който вярвам и гарантирам за думите му.
69
1
 
19
 
! Отговори
До Вили преди 12 години
Знаеш ли, за какво се прави това дарение? Не мисли, че е за добра служба в Името на Господ. Дарението е от благодарност за всичките далавери с църковни земи, които натвори тоя безбожник, през годините. Отдавна го следя тоя и ме гнус от него. Срам за БПЦ. Жалко, че има заблудени души, като теб, които не могат да видят истината.
68
0
 
10
 
! Отговори
до Карапичо преди 12 години
Да ти напомням ли инквизицията, кръстоносните походи и индулгенциите чие изобретение са? Не ставай глупав! Православието е едно, а самозабравилите се мутри и агенти на ДС, претендиращи да са митрополити - съвсем друго!
67
2
 
5
 
! Отговори
@54 преди 12 години
" трябва да си пълен ***, за да направиш такова дарение на църква."Изобщо не е *** тоя който е направил това дарение. Освен това е дарил не само на църквата но и на медиите да раздуват случая. Явно разчита, че повечето хора в България са прости и ще се подлъжат да купят кола като луксозния хибрид на владиката въпреки че за тези пари могат да си купят нов пасат. Иначе в Европа такава катафалка никой няма да купи въпреки че цената е на евтин автомобил средна класа.
66
2
 
9
 
! Отговори
Ангел преди 12 години
Интересно ми как е този Кирил заслужил тази кола ?
65
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Наглите попове четат Евангелието като дявола, както им отърва. "Само" 36 000 долара струвала колата, че един човек с 300 кинта заплата ще бачка 15 годин за тези пари бре, и то само за нея. Скромността явно не е присъща за нашите свещеници.
64
17
 
2
 
! Отговори
Вили преди 12 години
Мили Карапичо (пост 53), я кажи колко пъти в последната година си ходил на църква, за да говориш коя била в окаяно положение и коя не! Автомобилът е еко-кола и с нея ще има много по-малко разходи, с която и друга да се замени. Още повече, че ще се използва само за служебни цели. Омръзна ми от такива завистливи и злобни хора като вас, гледайте си във вашата паничка и не се намесвайте навсякъде със злобните си коментари!
63
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А най-лошото е че ДОРИ не ги е и срам ....
62
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе всеки може да е парвеню. Ама поп......
61
3
 
14
 
! Отговори
Стас преди 12 години
Мутрагенска църква! А ми се пишат духовници! Духовници, но очите им все към златото се извъртат. Жалка пасмина!
60
2
 
9
 
! Отговори
baceto преди 12 години
смешни попчета,далавераджии облечени и скрити под расо.
59
4
 
20
 
! Отговори
ВИли,ние сме преди 12 години
християни, поради тази причина реагираме на ставащото, като неправилно. Отчето трябва да дарява, а не той да бъде даряван, защото има достатъчно бедни по света. Дай парите на всички сираци във Варна и ще получиш един, ремонтиран покрив, стотина компютри, едно обучение за занаят, една подготовка за живота, в който иначе ще се превърнат в престъпници, една специализирана помощ за деца с увреждания. Липсва пример на това общество, църквата отдавна загуби борбата, тя се превърна в бизнес...
58
6
 
1
 
! Отговори
Пешо преди 12 години
Интересно защо журналята не спретнат някое интервю с представител от *** ,и го засекат с някой неудобен въпрос? Защото ги е страх,че ще се посерат,не във преносният смисъл.............. А....... с Дядо поп е лесно,защото той прощава.Горките Вий О.....неразумнийййй