Господ казал: Приеми богатство, ако то е заслужено!

Варненският епархийски съвет застана зад дядо Кирил
Обновена: 9 дек 2011 14:28 | 9 дек 2011 10:00,
284
Господ казал: Приеми богатство, ако то е заслужено!
Линкълнът на дядо Кирил. Снимка: Булфото

В декларация Варненският и великопреславски епархийски съвет изрази подкрепата си за своя духовен лидер митрополит Кирил.

В документа е записано, че Линкълнът не е лукс, защото струвал само $36 000.

"Вий сте жалки, бе! Какви журналисти сте вий?!", сопна се отец Иван на събралите се медии по време на специална пресконференция в епархията, където бе прочетена декларацията.

Още по темата

Брифингът бе свикан снощи заради скандала с луксозната екокола на митрополита, която той използва от няколко дни.

"Нека не ставаме жалки и не мерим с аршина на бездомници. Значи за всеки друг, бил той какъвто и да е, но не духовник, е напълно естествено притежаването на скъпи и луксозни возила, но на духовника не подхожда.

Поради какво не подхожда на един aрхиерей да ползва един добър автомобил? За реалистично мислещите това е смешно!", обяви становището на съвета говорителят на митрополията отец Дончо.

Пак според него автомобилът "Линкълн", който струвал само 36 000 долара, не можел да бъде наречен лукс.

В подкрепа на думите си свещеникът цитира и евангелска притча, според която Господ е казал, че няма нищо лошо да се приеме богатство, ако то е заслужено.

Отец Дончо подчерта още, че Варненският и великопреславски митрополит Кирил не е подавал оставка от Светия синод, тя била само заявена.

"Чудим се как през ума на журналистите не минава мисълта, че той пожизнено е aрхиерей! Така ли лесно се подава оставка от aрхиерей в разцвета на неговите жизнени и творчески сили! Не, нали!", допълни свещеникът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
22
 
! Отговори
A. преди 12 години
Отвратена съм от Църквата и от "духовните" лица в нея. Няма нищо общо с това, което е била и трябва да бъде. После се чудят, защо хората не влизат в храма. Защото са разочаровани и от Църквата, която сама се поставя в такава светлина. "Нека не ставаме жалки и не мерим с аршина на бездомници. Значи за всеки друг, бил той какъвто и да е, но не духовник, е напълно естествено притежаването на скъпи и луксозни возила, но на духовника не подхожда." Да, не подхожда.
16
0
 
14
 
! Отговори
hitar_potar преди 12 години
Божи служител бе! Как да не го оплачеш - не е успял да добара луксозна кола. Само такава за 36 хил. долара. Това, което не се споменава, е, че тая цена е в Щатите... където Линкълн си е местна марка, а и всички знаем как всичко в страната на неограничените възможности е с по-сносна цена, особено ако е местно производство. А да я докарат до тук - никой не смята разходите....
15
2
 
6
 
! Отговори
Хм преди 12 години
"Господ казал: Приеми богатство, ако то е заслужено!"Еее - щом Шефа е казал - нема начин - треа се слуша!! :-)
14
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до номер 9А кой е "Господ" в случая?
13
1
 
1
 
! Отговори
dir-a преди 12 години
Софийският градски съд призна за невинен Илиян Тодоров за двойното убийство, станало до дискотека "Соло" през април 2009 г.Тодоров бе обвинен в убийствата на 21-годишния Кирил Въжаров, вратар на националния отбор по хокей на лед, и 24-годишния Васил Александров, които бяха намушкани смъртоносно пред столичната дискотека през 2009 г. При инцидента пострада тежко и Кирил Димитров.
12
0
 
17
 
! Отговори
Нека не ставаме жалк преди 12 години
Бездомниците нямат "аршин" - този израз е за простиране според чергата- т.е. бездомника няма и черга.Духовното няма нищо общо с материалното,ние от този свят нищо няма да вземем Дядо попе.Още Александър Велики е казал: Искам когато умра ръцете ми да бъдат с отворени длани отвън,нека всички видят Александър Велики-покорил земи и народи,построил градове и палати,че аз със себе си нищо не вземам, само душата ми по милостта на Боговете!
11
0
 
14
 
! Отговори
Ате преди 12 години
Той и Дянков каза, че кризата е свършила на 1 април миналата година. Много лъжливци се навъдиха , чак и Господ ли ?
10
1
 
25
 
! Отговори
? преди 12 години
От къде я е цитирал попа тази притча,защото в Библията няма такава? И да спрат да се наричат "отци",защото изопачават Словото - " И никой на земята не дейте нарича свой отец,защото Един е вашият Отец,Небестният." Матей 23.9
9
4
 
1
 
! Отговори
НМ (народна милиция) преди 12 години
До номер 7 Не е ***.
8
3
 
50
 
! Отговори
Chikatilo преди 12 години
Как тия попове винаги интерпретират Господ както на тях им изнася?
7
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Господ" в случая *** ли се явява?
6
25
 
6
 
! Отговори
НМ (народна милиция) преди 12 години
Не мога да разбера защо полудя държавата.Голяма работа,че се возил попа в тази кола,ами в какво да се вози-москвич ли?Този автомобил струва колкото един глупав Кашкай (имам нещастието да управлявам такъв ***) Това е просто нормална кола нищо повече.Освен това разбирам,че е била дарена.
5
2
 
30
 
! Отговори
Пепи преди 12 години
Хубава кола, но истината е, че има и по-скъпи. Но при положение, че се вдигна толкова шум е редно отеца да я върне и да си вземе нещо по-скромно.
4
3
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Продажни, жалки душички....
3
1
 
2
 
! Отговори
someone преди 12 години
Браво!
2
1
 
53
 
! Отговори
М преди 12 години
Това ли е казал Господ??? И това били духовни служители....
1
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Kato ste tolkova golemi hristiani a prodaite go i daite parite na bednite deto po cial den se motat okolo cyrkvite vi.