Господ казал: Приеми богатство, ако то е заслужено!

Варненският епархийски съвет застана зад дядо Кирил
Обновена: 9 дек 2011 14:28 | 9 дек 2011 10:00,
284
Господ казал: Приеми богатство, ако то е заслужено!
Линкълнът на дядо Кирил. Снимка: Булфото

В декларация Варненският и великопреславски епархийски съвет изрази подкрепата си за своя духовен лидер митрополит Кирил.

В документа е записано, че Линкълнът не е лукс, защото струвал само $36 000.

"Вий сте жалки, бе! Какви журналисти сте вий?!", сопна се отец Иван на събралите се медии по време на специална пресконференция в епархията, където бе прочетена декларацията.

Още по темата

Брифингът бе свикан снощи заради скандала с луксозната екокола на митрополита, която той използва от няколко дни.

"Нека не ставаме жалки и не мерим с аршина на бездомници. Значи за всеки друг, бил той какъвто и да е, но не духовник, е напълно естествено притежаването на скъпи и луксозни возила, но на духовника не подхожда.

Поради какво не подхожда на един aрхиерей да ползва един добър автомобил? За реалистично мислещите това е смешно!", обяви становището на съвета говорителят на митрополията отец Дончо.

Пак според него автомобилът "Линкълн", който струвал само 36 000 долара, не можел да бъде наречен лукс.

В подкрепа на думите си свещеникът цитира и евангелска притча, според която Господ е казал, че няма нищо лошо да се приеме богатство, ако то е заслужено.

Отец Дончо подчерта още, че Варненският и великопреславски митрополит Кирил не е подавал оставка от Светия синод, тя била само заявена.

"Чудим се как през ума на журналистите не минава мисълта, че той пожизнено е aрхиерей! Така ли лесно се подава оставка от aрхиерей в разцвета на неговите жизнени и творчески сили! Не, нали!", допълни свещеникът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е кво е виновен дядо поп, линкълн му подарили линкълн кара, ако му бяха подарили трабанче трабанче щеше да кара, ай стига сте завиждали.
116
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А тия имат ли доказателства,че точно това е казал Господ?Ако нямат,моля,да дойде прокурорът!
115
1
 
6
 
! Отговори
antiES преди 12 години
машалах попе ,ашколсун,,кат седнеш в линкъла диярия да те хваща дано ,*** юдейска заблуждавате народа само.Тангра е един!!!!!
114
1
 
7
 
! Отговори
Дедо Боже преди 12 години
"Гарван гарвану око не вади"-народна мъдрост.
113
0
 
3
 
! Отговори
въх не въх, преди 12 години
каквито миряните, такива и поповете, и имамите, и равините и всичките - и те обикновени човеци, накрая всичките се изправят да се отсъди според делата им и... накъдето наклонят везните
112
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Имам предложение , идете и конфискувайте колата на попа , кажете му : В името на народа, според Библията , която даже не съм виждал как изглежда, нямаш право да демонстрираш и дразниш миряните с такива небогуугодни играчки. От утре си с каруца с кон като дядо Коледа , а колата я даряваме на Народното събрание за да обикалят с нея да събират по-.качествено рекета от народа.
111
0
 
6
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 12 години
Ей скоро бях на сватба в среден български град - църквата беше ЛЕШ- сватба в мизерия и студ...
110
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кажете какво става с оня свят човек, дето събира помощи и дарения за да ги даде на църквата.
109
0
 
4
 
! Отговори
някой преди 12 години
Не бих се изказал толкова грубо като 103, но и аз имам чувството, че неколцина височайши представители на Варненска митрополия се подвизават из този форум.
108
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Що не вземе отчето да паркира Линкълна за една нощ в столичната Младост, така ще се провери с точност колко гори!
107
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво, ето нещо положително най-после и църквата дърпа към технологии и напредък. Браво на този архиепископ няма само папата да тъне в лукс, я.
106
0
 
7
 
! Отговори
до 99 преди 12 години
Нека ти кажа нещо,аз кола нямам,но редовно правя дарения,подпомагам и близки и роднини, помагала съм и на хора,които не го заслужават,прадядо ми и прабаба ми са дарили иконостас на църквата им която е изгоряла в пожар,хората от селото са си разваляли златните пендари, за да позлатят орнаменти и купола на църквата,камък по камък са я строили хората,сиромаси,богаташи-всички заедно и сега да ми цъфне тоя с кола без значение каква, пък и да се хвали-това няма как да го простя,защото е подигравка!
105
2
 
3
 
! Отговори
до 104 преди 12 години
опасно е да се ходи по гробищата - толкова ги изоставиха моралистите, че буренясаха и са се превърнали в змиярници
104
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
църквата е свърталище на педофили и всякакви престъпници!
103
0
 
10
 
! Отговори
До Г-Н Николов преди 12 години
"Служителите на Църквата са функция на обществот", никой не отрича гнилостта на нашето общество, но хората които трябва да са за пример го подстрекават.И никой не хули Бог, а църквата, те не са никакви негови представители, шайка измамници и сексуални престъпници. Да ме прощават и няколкото светли примера като Отец Боян Саръев, Отец Иван и още знайни и не знайни отчета, които са предани на народа си. Но докато отеца с линълна не митрополит .... нищо добро!
102
1
 
10
 
! Отговори
detelina преди 12 години
Аз просто останах-без думи! Имам чувството, че църквата е в онази сделка с планът-ран-ът, за унищожението на България. Само искам да кажа, че всички сме смъртни, и че ковчезите нямат джобове, Както казваше мой колега-по често трябва да се ходи на гробищата,Такава малка държава сме-а живеем най-зле, а си имаме всичко-и море и планини и т.н.Сестра ми живее и работи в Германия-тя казва там в тяхните църви влизаш и палиш свещ и оставяш колкото пари искаш-а тук още не горели ги събират.
101
1
 
10
 
! Отговори
въх, преди 12 години
Виждам, че има няколко Попа пишещи тук, явно и интернет имат..в жакузито се киснат със някоя от Златките и драскат коментарчета...блажиш ли Дядо Попе :) Каквото и да кажете във ваша защита е все тая, Вие сами се разголихте и Ви лъсхнаха нечистоплътните пориви.
100
6
 
0
 
! Отговори
има логика преди 12 години
значи според миряните, Дачия за 20 хил. лева може да му дарят да се вози из затънтените полуизоставени гингерлици на североизтока, обаче Линкълн за 50 хил. лева - е, това вече е непростим грях
99
1
 
4
 
! Отговори
до 93 преди 12 години
Чичо Митко личи си че си старо червено комунистическо петно и нямаш понятие от това което пише в Библията.А в Библията пише, че всяка грешка човешка може да бъде опростена от Бога ако има истинско разкаяние и повече не се повтаря, САМО ХУЛЕНЕТО НА БОГА И НЕГОВИЯ СИН НИКОГА НЯМА ДА бЪДЕ ПРОСТЕНО!Ясно ли ти е чиче твоето невежество в какво те вкарва? Една *** може да бъде опростена като Мария Магдалена, но един хулител на Бога като *** НИКОГА! За това сме и на такъв хал!
98
2
 
5
 
! Отговори
до 89 преди 12 години
Ами няма и аз изчислих един скромен коледен обяд заедно с поставянето на временно съоръжение,наем на персонал,такси,данъци и други би излезнал около 35 хил. долара за дните около Коледа и Нова Година и биха могли да раздадат по 30 хил. топли супи, козунаци, пити или лакомства,а да не говорим че ако се направи Коледен обяд(традиционно меню) биха могли да се нахранят около 15 хил. човека с 30 хил. долара, биха могли да се включат и граждани и фирми и всички щяха да са доволни и щастливи за Коледа!