Проучване: Отношенията между етносите у нас се влошават

40% от хората в България са нетолерантни към различните
18 дек 2011 13:32,
287
Проучване: Отношенията между етносите у нас се влошават
Снимка: Булфото

От 50 до 64 на сто от хората, принадлежащи към българското, българомохамеданското, турското и ромското население, както и към други етноси, смятат, че политическите борби у нас усложняват междуетническите отношения.

Тези данни са част от социологическо проучване "Масови оценки и нагласи по отношение на различията между хората, основани на произход, вяра, традиции и обичаи", проведено от агенция AFIS сред 1300 души от различните етноси у нас.

Според половината от запитаните отношенията между различните етноси са нито добри, нито лоши, като 38 на сто общуват с представители на други етнически групи по-рядко от два-три пъти седмично.

За 34 на сто от анкетираните, обаче, през последните години отношенията между етносите се влошават, като 40 на сто от запитаните възрастни са нетолерантни към различните.

Почти според всеки трети анкетиран малцинствата са интегрирани в малка степен в българското общество.

Близо 100% от запитаните отговарят, че биха жертвали живот, здраве и пари в името на семейството и децата си. На второ място поставят приятелството и любовта, на трето - Родината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


287
Още по темата: интеграция на етносите
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
231
1
 
1
 
! Отговори
неястреб преди 12 години
нашето е нищо. ти да знаеш в Турция какви са митове легенди и национализъм. Пише ти турчин който сгреши да си даде детето 1 клас в Турция. Бесен *** шовинизъм- вълци, орли и Вожда. И това от 1 клас....
230
0
 
5
 
! Отговори
До Ястреб преди 12 години
А, ако ти мислиш, че турската история е пълна само с истини, значи си наивен като 2рокласник.
229
0
 
1
 
! Отговори
до 222 преди 12 години
Малии много ме е страх!!!!Направо ша умра от страх, чакам!!!Продължавай да се дупиш на оня, как му беше името и спри да пишеш!!!!
228
2
 
4
 
! Отговори
антикомунист преди 12 години
Това са пълни глупости. Много добре си живеем всички. Само който не познава хора от друг етност може да ги мрази и то безпочвено. Статията е провокация, игнорирайте я.
227
13
 
4
 
! Отговори
Ястреб преди 12 години
До 236 - Ако под "история" имаш предвид сборника от митове и легенди, дето я пробутват за официална история на България - ееххх ... тогава си прав. Според българските "историци", българите са ултра супер велики потомци на ... чакай да видя тука...тракийците, славяните, хуните, арийците (баси мамата!!), лемурйците (цъ, цъ, цъ!!!), атлантийците (леле мале!!), основатели са на кутлурата в древния изток, запад, север и юг, построили са пирамидите в Египет, Мексико, Китай, както и Мадарския Конник, и още преди столетия са ползвали Гугъл и безжични телефони! И най-неоспоримито им доказателство за това е факта, че при разкопките на развалините в Плиска не са намерени никакви телефонни кабели! Поздрави от един турчин от България!
226
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
да наистина вече се създават такива отганизации за прочистване на Европа от афро азиатци.роми. китаици и араби.Искат Европа само за Европеиците .има вече в Испания.Франция сега и в Италия.Хората вече не искат да носят на гърба си.даже и в Германия е създадена такава /.
225
3
 
3
 
! Отговори
разгеле преди 12 години
радвам се,че малко по малко мита за толерантния българин се развенчава,много пъти казвах,че по-нетолерантен от българина няма,той е расист,расит,ама расист,мрази всички наред,то не са гъци,испанци,италианци,французи,немци и така до безкрай,защо тези,които твърдят,че *** крадяли,не работели и виждаш ли живеели на гърба на другите,не се запитат те самите как изглеждат отвън,ами точно също както тези омразни ***,не живеят ли българите в българия на гърба на роднините си в чужбина
224
1
 
6
 
! Отговори
от соца преди 12 години
единственото спасение е ваксинацията на зингарите както през соц се правеше ваксинация на мъжете и жените да не раждат след второто дете .същото се правеше и при турското население и така се запазваше българското население .Ех къде си Тодоре.
223
0
 
2
 
! Отговори
gtf преди 12 години
до 223 - че за кво да им дам пара бе ***, щото зад ъгъла ги чака дебела ***, събира парите и жули бири със кебапи. Или да им купя закуска, която щом, като се обърна се озовава в най-близкия кош. Ти си супер ограничени същество, заради такива ***, като тебе сме на този ред ...
222
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Турци в България няма и това го знае всеки учил поне малко история.
221
0
 
2
 
! Отговори
gtf преди 12 години
е*ти простотрията "Близо 100% от запитаните отговарят, че биха жертвали живот, здраве и пари в името на семейството и децата си." - тва с особено пълна сила важи за *** ...смех
220
3
 
1
 
! Отговори
чичо ваньо от бостан преди 12 години
233, добре че са такива като теб да ме ограмотят. Иначе нямаше как да зная кое как се пише. Ти си от "троловете", които наливат пара в свирката и отклоняват вниманието винаги от съществените проблеми. Такива като теб ги познавам по миризмата. Устата ти миришат на ***, защото само фекалии излизат от нея предназначени за околните.
219
3
 
3
 
! Отговори
до 230 преди 12 години
Чичо Ваньо, ти от бостан ли си или от Бостън? На едното се отглеждат дини, пъпеши и тикви, а другото е град. Ясно, че си от тикварите. Написал си го с малка буква.
218
3
 
7
 
! Отговори
тцЪ преди 12 години
Можеш да си толерантен към човек. Към мангалоид можеш да подходиш само със сопата, защото той от добро не разбира.
217
2
 
9
 
! Отговори
недоразумение преди 12 години
Като се започне "турци, че турци". Тия нашите, българските турци, са си чисти българи. Не пет века, а пет хилядолетия да сме били в Империя Отомана... нито българската, нито турската, нито коя да е история не отбелязва никакво преселение на население от Анадола в Балканите. За българският им произход има много сведения.НАШИ СА ПО КРЪВ И ГЕН.Стига сме се делили. СЪЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА.*** са друга работа, макар че, много хора се заблуждават, че всички са лоши.
216
3
 
8
 
! Отговори
чичо ваньо от бостан преди 12 години
До 227Е аз не съм 17-годишен, а на два пъти по толкова и подкрепям Лан. Хранете тия малки ***, да ядат, да се плодят и като пораснат да ви оберат и прибият на улицата. Че може и да ви изнасилят и убият. Хранете ги, *** като 227.
215
3
 
11
 
! Отговори
чичо ваньо от бостан преди 12 години
Не разбирам каква толерност може да искат към етнос на мързеливи, нагли, мръсни хора, които обират и убиват стари хора по селата и не само там. И в същото време реват за права и привилегии, без да си и помислят, че имат и задължения. В никоя дърава няма да ги търпят. Във Франция да не би да ги изтърпяха нашите ***?
214
1
 
10
 
! Отговори
котис преди 12 години
Нищо общо нямат *** с турците - едните са имали империя а другите не са имали и държава .
213
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Lan, ти нямаш деца, нали? Ти си някой 17 годишен ***, нали? :)))
212
0
 
9
 
! Отговори
Lan преди 12 години
Ей ми то всички така мислят, бе реалиста 170! Не мисля, че на някой му пречи боята на човека, пречат му постъпките му! Аз лично и марсианец мога да приема за комшия, стига и той и аз да сме равни пред закона, да си гледаме живота, работата, семейството и на не си пречим взаимно.