Мобилни камери ловят коли без "Гражданска отговорност"

Устройствата ще засичат и автомобили, които са обявени за издирване
149
Мобилни камери ловят коли без "Гражданска отговорност"
Снимка: Булфото

Мобилни камери вече ще следят за автомобили без "Гражданска отговорност”. Устройствата ще засичат и коли, които са обявени за издирване, съобщава bTV.

Очаква се новите камери да влезнат в употреба до края на януари.

Последни данни от застрахователния сектор показват, че около 800 хиляди полици "Гражданска отговорност" са изтекли само през последните три месеца.

Принципът на действие на новите камери е същият като в столичното видеонаблюдение.

Новите наблюдателни устройства ще са мобилни и ще имат връзка със системата на електронната полица и така ще засичат кой автомобил е без "Гражданска отговорност".

Регистрационният номер на автомобил, преминал в обсега на камерата, се засича и автоматично се сравнява в списък с автомобили, които нямат.

Засеченият автомобил ще бъде спиран, а шофьорът - глобяван. Санкциите са между 400 и 600 лева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
1
 
17
 
! Отговори
Яни преди 12 години
9 месеца в годината колата ми стои в гаража и не се използва а през останалото време минавам не повече от 1000км. Еми плащам 1 вноска докато съм тук и толкова. Не виждам смисъл да правя пълна застраховка и докато не се промени закона така ще е. Да направят цената според изминатите километри. За тези с по 80 акта също по-скъпа гражданска
87
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какъв данък плащат манга..те,чиито каруци се движат по пътищата?......
86
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На който не му изнася...СЕ ИЗНАСЯ:) Те един обирджия не могат да хванат с камери,та по пътя щели да ловят коли,профучаващи с висока скорост:),хеле по магистрали. А по селските пътища ше има ли камерки:) Всяването на страх от закона е антихуманна политика. Когато въведат закон да се плащат глоби според стойността на колата,тогава ще има и ред.Не може един стар Москвич да плаща 10 лв за несложен колан и един с 4Х4 също.Я му друсни 50% от стойността на колата и тогава гледай ред!!Както е в Швеция!!
85
1
 
10
 
! Отговори
tor преди 12 години
bolime uia
84
13
 
6
 
! Отговори
Вагнер преди 12 години
И пак крадливите червени комунази начело с кръстника-Гоце,не искат да си плащат задължителната ГО....те искат да крадат,но няма вече,Всичко свърши за вас ... щом Бойко кара влака,няма кражба за четниците на Гоцю.
83
3
 
8
 
! Отговори
Selenin преди 12 години
ami kide sa kolite bez selska otgovornost????
82
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За колите които не се карат, хората не правят ГО. Така че не може да има равенство м/у брой коли и сключени застраховки. Аре да не се правят на марсиянци.
81
10
 
3
 
! Отговори
до NoMercy преди 12 години
братле, в цивилизованите страни за коли като твоята данъкът е още по-висок защото първо са голяма кубатура и второ и основно заради факта, че са дизел. а дизелът както може би не знаеш замърсява в пъти повече природата от бензина и по тази причина следва да се облага с по-висок данък. много е вероятно твоите дизели да са без катализатори (като 90% от дизелите у нас), което отново в цивилизованите страни е основание за спиране от движение и огромна глоба.
80
3
 
10
 
! Отговори
бай ганьо е герой преди 12 години
бай *** най-обича да не плаща, когато другите плащат, да се хвали с това и да дава акъл как видиш ли точно той не трябва да плаща. затова докато сред нас има такива *** (а те май са болшинство) оправяне на положението не може да има. единственото спасение е да бягаме от байганьовината колкото може по-далеч и да оставим там бай *** да се надлъгва с бай *** кой е по-голям тарикат
79
3
 
15
 
! Отговори
... преди 12 години
С нашите пари срещу нас!!! Какво сега и камерите ли да палят както в Англия?
78
2
 
8
 
! Отговори
.... преди 12 години
А сега да намерим още работа в паразитния сектор КАТ отновоооо.. голяма администрация шъ ста-а-а.Правилно писаха, че няма закон който да те задължава, но има закон да се пълни нечии джоб или хазната ... евентуално.А имат ли право да те снимат? Разрешение от водача. че не може да го снимат имат ли? Колите на амебите пак ли са частни без отличителни белези.... аре у лево.А колко коли напуснаха страната - да ходят да гонят михаля тези чукундури ***.
77
2
 
8
 
! Отговори
До Расо (77) преди 12 години
Малко грубичко, но - малко си го бил, а застрахователя ти малко го е ... стригал. Писна ми разни *** да ме мислят за балък, защото си плащам сметките!
76
9
 
9
 
! Отговори
Paco преди 12 години
Айде които не му изнася на колело. Последния които ме удари и беше без гражданска, хем яде бои щото се изрепчи хем после го шибаха тия от моито каско щото им занесох фъктури на 2-на стоиност....Затова правите си гражданска и си карате спокоино ако не на село с колело.
75
5
 
8
 
! Отговори
до 74 преди 12 години
Ти явно си от старата генерация учители :). Като не искаш да си плащаш...не си купувай кола. Кой закон те задължава да си купуваш. Вземеш ли си обаче това удобство, ще си плащаш всички данъци и такси, както се полага. Ей заради такива умници като тебе трябва да се правят такива неща. Потенциални мошеници, които плюят в лицата на честните хора.
74
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Засеченият автомобил ще бъде спиран, а шофьорът - глобяван. Санкциите са между 400 и 600 лева.До хунтата!Санкциите между 40000 и 60000ако щете си пишете!Стотинка няма да извадите от джоба ми!
73
4
 
15
 
! Отговори
учителя преди 12 години
Който не се учи..... ще го е*ат и ще си плаща!Никой закон не може да ни принуждава да сключим договор за "Гражданска отговорност" - тъй като това би било договаряне под принуда, а това прави този договор невалиден!Законът не може да задължава!Ние не само имаме неограничени права да се договаряме, но също така имаме неограничени права да не се договаряме.
72
0
 
10
 
! Отговори
Фактите преди 12 години
- Всички застрахователи по закон водят картотека на издадените полици ГО по регистрационни номера, рами и т.н.- Всички МПС по закон се регистрират в КАТ с регистрационни номера, рами и т.н.Сигурно е много сложно да се сравнят две налични бази данни и да "се изловят" неплатилите "ГО", та са необходими камери и какво ли не още за нещо безкрайно елементарно. Явно на някой трябва да се създава работа, за да си оправдава заплатата.
71
1
 
8
 
! Отговори
Боне мливаро преди 12 години
Ми язе кат съм селянин требе ли да плащам гражданска отговорност?
70
4
 
6
 
! Отговори
Machiavelli преди 12 години
Хах, сещам се как един приятел ми викаше "гражданска ли, аз тва не го плащам"....
69
4
 
10
 
! Отговори
na 21 преди 12 години
значи имам кола платил съм и всичк искам неискам с какво прави някои друг се прави на тарикат и не плаща трябва да има такива неща защото и на мен не ми се дават пари за такива неща но нямам избор като не ти е по джоба вървиш пеша или със тролеи или метри