Подаваме данъчните си декларации до 2 май

Юридическите лица пък ще трябва да декларират печалбите си до 2 април
8
Подаваме данъчните си декларации до 2 май
Снимка: Булфото

До 2 май гражданите ще трябва да декларират доходите от отминалата 2011 година, съобщават от Националната агенция по приходите.

Същият е срокът, в който трябва да бъде внесен и годишният данък. Най-нетърпеливите да подадат своите данъчни декларации, можеха да направят това още в първите минути на 2012 г. чрез интернет, посочват от приходната агенция.

Юридическите лица пък ще трябва да декларират печалбите си до 2 април, тъй като 31 март е събота.

Още в началото на днешния работен ден десетки граждани са посетили поделенията на НАП, за да подадат годишните си декларации.

От НАП припомнят, че навсякъде в структурите на приходната агенция има доставени данъчни декларации и формуляри, а документите са достъпни в електронен вид и на сайта на агенцията www.nra.bg.

Консултации за попълването на документи, деклариране и внасяне на данъци и осигурителни вноски клиентите на НАП могат да получат по телефона на информационния център 0700 18 700 на цената на градски разговор от цялата страна.


8
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
4
 
! Отговори
Частник до 5 преди 8 години
Абе кой знае какъв си дрипльо, ама тука продаваш чалъми зад монитора. Такива нереализирани некадърници като теб, дето са негодни един лев да изкарат в частния сектор нямат право на мнение. Разбра ли, ***?
7
1
 
4
 
! Отговори
И преди 8 години
Ще подавам грънци. Аз престъпници не спонсорирам!
6
4
 
1
 
! Отговори
до 1 преди 8 години
дреме им на законотворците колко чиновнически врата ще затриеш
5
8
 
3
 
! Отговори
Демократа преди 8 години
Хак да Ви е ДЕМОКРАЦИЯТА ! Много ясно че ще останат големите мастодонти. Дребните шмекери си заминават те и без тожа не предлагат качество на европейско ниво. Айде у лево мишоци!
4
4
 
4
 
! Отговори
До вече бивш гербер преди 8 години
А що не ти писна когато въведоха ДДС 1994 година?
3
3
 
16
 
! Отговори
вече бивш гербер преди 8 години
2,
все едно аз го написах, и на мен взе да ми писва!
2
5
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз симпатизирам на ГЕРБ, но според мен Дянков обрича на гибел стотици хиляди малки фирми от дребния бизнес с тия касови апарати, свързани с НАП. Няма лошо, ама да каже Дянков как едно квартално магазинче, което десетки дни няма оборот, или е с дневен оборот 20-30-40 лв. ще оцелее в това безумие, което иска да въведе?! Нямам нищо против тия фискални надстройки за свързване с нап да струват 30.40 лв., ама 300-400 лв. от къде да ги извадим. Едва оцеляваме, а тоя иска да ни смаже. А малките бензиностанцийки трябва да ряботят с години, за да избият 200000 лв. за нивомер. И Дянков ги приравнява с огромните мастодонти като Шел и ОМВ например. Това е безумие. Няма ли кой да му каже на тоя да спре да ликвидира дребния бизнес, и вместо това да му помага. Егати, такова чудо не е имало. Значи едрия бизнес да просперира, а най-дребния да бъде напълно смачкан. Като прибавим и осигуровките направо трябва да пуснем кепенците. Да не говорим, че работим месеци наред и единствените ни приходи са да покрием ток, вода, доставчици. Това минава всички граници. Какво иска Дянков – да измрем от глад ли. Дано Борисов вземе отношение и го вразоми тоя.
1
2
 
22
 
! Отговори
Осъден на смърт преди 8 години
Последното ми желание е да счупя врата на някой данъчен.