Какво показва регулировчикът? Проверовъчен за пишман водачи

Непознаването на командите му често води до опасни ситуации на пътя
Обновена: 4 яну 2012 09:53 | 4 яну 2012 07:00,
124
Какво показва регулировчикът? Проверовъчен за пишман водачи
Снимка: Булфото

Шофьори, които извършват нарушения на пътя от незнание, ще остават без книжка и ще бъдат изпращани на проверовъчен изпит.

Анализите на експертите в "Пътна полиция" към СДВР показват, че голям брой водачи погазват грубо правилата за движение без умисъл, поради факта, че не познават добре закона.

Затова една от първите акции на полицаите в София през 2012 година ще бъде насочена към подобни нарушители, защото те са изключително опасни.

"Когато на натоварено кръстовище сме поставили регулировчик, има доста шофьори, които изобщо не знаят как да реагират и заради незнанието си създават опасни ситуации. Да не говорим, че понякога регулировчикът се разминава на косъм от прегазване", коментират пред в. "Монитор" от столичния КАТ.

Още по темата

За подобни водачи наказанието е записано в член 171 алинея първа, където се посочва: "който поради незнание е извършил немаловажно нарушение на правилата за движение, ще бъде лишаван временно от право на управление до успешното полагане на проверочен изпит".

"За миналата година няма нито един шофьор, наказан по този член от закона", коментира шефът на КАТ Богдан Милчев.

След задълбочен анализ ръководството на "Пътна полиция" е разпоредило стриктно да се следи за подобни водачи и законът да се прилага спрямо тях.

Проверката на знанията преди налагането на санкцията ще става доста лесно. Когато бъде спрян нарушителят, ще бъдат питан дали е видял знака и какво означава той. Ако водачът познава табелката, но просто не я е забелязал, ще получава само акт. В случай обаче не знае какво означава ще остава без свидетелство за правоуправление.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
2
 
8
 
! Отговори
jj преди 12 години
И аз видях един регулировчик - на Околовръстното и Борис, София. Винаги много се дразня на стоящите там полицаи - пред очите им се случват по 60-70 нарушения на час, а те се чешат там където двата им крака се срещат.Но този регулилировчик ми показа защо е такъв какъвто е - пуска движението по Борис, двама *** откъм Околовръстното наблюдават движенията му и убедено решават, че е техен ред и тръгват срещу него. Ако беше регулировчикът от Виена, просто би си сменил работата :)
91
5
 
21
 
! Отговори
LoL преди 12 години
Аз не съм виждал пътен регулировчик, който да познава правилника. Стоят разпасани и метат гюбеци все едно са у син сити. На един тумбак 5 минути се чудих дали е дигнал дясна ръка за да имам ляв завой или просто се чеше зад врата...
90
4
 
12
 
! Отговори
гацо преди 12 години
кажете ми къде има такива регулировчици да отида да си опресня знанията.това ли е най важното в закона за движение.А масовото минаване на червено,не спиране на знак стоп и пешеходна пътека,рискованите изпреварвания,карането пияни.И един съвет,не слагайте никъде регулировчици щото ще го прегази някой много ,,знаещ,,.
89
3
 
0
 
! Отговори
111 преди 12 години
toia kaput koito e napisal glupostite da nameri v pravilnika pokazanata snimka malko hora ste razberaat kakvo pokazva policaia na snimkata VMESTO NA VODA4IT4 V SLU4AIA DA SE SANKCIONIRA REGULIROV4IKA INA4E KAK DA NE MU E... MAIKATA
88
0
 
10
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
не е зле...- ТОВА Е ЕДИН СРАВНИТЕЛНО ДОБЪР НАЧИН ДА СЕ СЪБЕРАТ КУПЕНИТЕ КНИЖКИ, НО...ЩЕ СЕ ПРИЛАГА ОТ ПРОДАВАЧИТЕ НА КНИЖКИ...- ТОВА МИ ПРИЛИЧА НА "ДАМА" В ИГРАТА ДАМА... ИЛИ "ПАРАГРАФ-22"... КАКТО И ДА ИГРАЕШ, ПРОТИВНИКА ВИНАГИ ГУБИ..., А ДЖОБА ТИ СЕ ПЪЛНИ...
87
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е-е-ех, пак измислиха как да изнудват без доказателства. Като не се разберете "като хората" ще пише колегата си свидетел , че не знаете знака и готово.
86
4
 
21
 
! Отговори
Аз Ф преди 12 години
който е писал заглавието да ми каже от колко години е шофьор и колко регулировчика е видял по пътищата на родината че да знае сигналите, или може би той е издухан и всеки месец си преговаря правилника, ей хора аз живея във франция и тук често се срещат регулировчици но нямат команди и не стоят като *** с вдигнати ръце и крака а просто направляват потока от коли....... елементарно
85
1
 
17
 
! Отговори
Дедо преди 12 години
Карам си днес в мъглата (голема мъгла у Софето тая сутрин...) и си мисля:"Е сега му трябва на някой *** да назначи регулировчици по кръстовищата..."
84
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Bravo DEDO ima oshte mnogo takiva primeri,lichno biah svidetel kak edna smotana VODACHKA na MPS shteshe da butne regulirovchika na edno krastovishte.
83
1
 
6
 
! Отговори
Въобще не е вярно преди 12 години
Все едно да питате защо са направени законите.Те са направени за да се обогатяват съдиите и адвокатите,нали те ги пишат.Законите не се пишат за нас а срещу нас.Така като каза и Б.Б. -- закон се пише или срещу някого или за някого.Същото важи сега и за катаджиите,това ще бъде още един повод да бъдем изнудвани законно.Иначе с прилагането на този контрол няма да се подобри положението с непознаващите регулировчика.Такова непознаване идва от преподавателите и обучаващите.За това не се помнят нещата.
82
1
 
52
 
! Отговори
Дедо преди 12 години
Карам кола с провинциален номер. Има си предимства, но няма да ви отварям в детайли. Ще споделя реални истории от моята практика.Т-образно нерегулирано кръстовище.Карам по перпендикулярната, по-късичка улица. Виждам идваща от ляво кола, давам светлинен сигнал (ляв мигач) и завивам на ляво. В следващия миг се набиват спирачки и идващата ОТ ЛЯВО кола спира на милиметри ПРЕД мен. Благодарение на опита си и реакциите си и аз спирам на време. Отваря се прозореца на отсрещната кола, показва се една кака и се започва едно крещене:Ей, ***, ти не гледаш ли, че ИДВАМ, бе.Казвам, Да аз видях, че идваш, но ти не ме ли видя, че идвам от ДЯСНО?Кво като идваш от дясно, бе, ***! Виж си улицата, бе! Аз идвам по правата. Да се научиш как се кара в София!Карам от Суходолска по Кубан, която е обозначен път с предимство. Стигам до кръстовището с Възкресение, при което пътят с предимство завива на ляво. От дясно, откъм Факултета, ми изскача такси с джипси водач, набиваме спирачки, нейсе, без значими последствия. Питам джипсито дали не си ли е видял знака СТОП, той ми казваКакво, бе? Аз си спрех на табелата. Ама ти защо не спре, като ме виде, че ти идем от десно?Човекът си бил спрял на табелата и си продължил, пък аз не го пускам
81
2
 
40
 
! Отговори
John преди 12 години
Случи ми се да видя регулировчик във Виена. Е няма такъв човек. Седях 10 минути на тротоара да го гледам. С белите ракавели (каквито и нашите имаха едно време), стегнат, точен. Да ти е кеф да го гледаш. Тука изкарват едни ***, дето корема му се влачи по пътя и почва да ръкомаха все едно е на село. Дори се чуват и подвиквания от рода "Хайде бе, изнасяй се"
80
0
 
27
 
! Отговори
КопеУе преди 12 години
Адмирирам. Искам да взимат книжката и на ***, които навлизат в кръстовищата и остават вътре, блокирайки движението на другата услица! С такива профани е пълно и всеки ден ги псувам на проното!
79
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЧИСТО И ПРОСТО !!!МИЛИЦИОНЕР СЛЕД БАНЯ ................
78
1
 
44
 
! Отговори
Huko преди 12 години
Ае стига вече със "София - Провинция". В нашата малка държавица с размерите на един голям град какви провинции, какви аристокрации, какви 5лв..
77
2
 
27
 
! Отговори
до54 преди 12 години
Кореняк Софиянка с манталитета крепостна ***:))) Сигурно мечтаеш да станеш фолк-звезда:)))
76
2
 
1
 
! Отговори
Selski shofer преди 12 години
Prdlagam - do vseki katadjia da ima i izpitna komisia HAHAHA......!Vseki pat kogato ogladneiat zastrahovatelite i kukite, misliat zakoncheta i haiki !!Za policaia - pokazva che e pishman regulirovchik !
75
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
правилно !!!това е начина , но трябва да почнат от милиционерите , че тогава да се види кой какво знае
74
2
 
1
 
! Отговори
Tyler Durden преди 12 години
Fight Club
73
4
 
10
 
! Отговори
щирлиц преди 12 години
до дъртия пиргишин:От мен ако зависи бих направил столица всички областни градове,само и само да се кротнете и спрете да виете!Така"голямото село"белким стане нормално населено място-без ВАС естествено-вече всички ще бъдете СТОЛИЧАНИ,а ние от Софето *** шопи от провинцията!А рег.номера на колите ВИ да носят гордия надпис СТОЛИЧАНИН.Пък и ако забравите пътя до София още по-добре.И табелата "Сбогом с...ни и не се връщайте" си вземете за спомен!!