Какво показва регулировчикът? Проверовъчен за пишман водачи

Непознаването на командите му често води до опасни ситуации на пътя
Обновена: 4 яну 2012 09:53 | 4 яну 2012 07:00,
124
Какво показва регулировчикът? Проверовъчен за пишман водачи
Снимка: Булфото

Шофьори, които извършват нарушения на пътя от незнание, ще остават без книжка и ще бъдат изпращани на проверовъчен изпит.

Анализите на експертите в "Пътна полиция" към СДВР показват, че голям брой водачи погазват грубо правилата за движение без умисъл, поради факта, че не познават добре закона.

Затова една от първите акции на полицаите в София през 2012 година ще бъде насочена към подобни нарушители, защото те са изключително опасни.

"Когато на натоварено кръстовище сме поставили регулировчик, има доста шофьори, които изобщо не знаят как да реагират и заради незнанието си създават опасни ситуации. Да не говорим, че понякога регулировчикът се разминава на косъм от прегазване", коментират пред в. "Монитор" от столичния КАТ.

Още по темата

За подобни водачи наказанието е записано в член 171 алинея първа, където се посочва: "който поради незнание е извършил немаловажно нарушение на правилата за движение, ще бъде лишаван временно от право на управление до успешното полагане на проверочен изпит".

"За миналата година няма нито един шофьор, наказан по този член от закона", коментира шефът на КАТ Богдан Милчев.

След задълбочен анализ ръководството на "Пътна полиция" е разпоредило стриктно да се следи за подобни водачи и законът да се прилага спрямо тях.

Проверката на знанията преди налагането на санкцията ще става доста лесно. Когато бъде спрян нарушителят, ще бъдат питан дали е видял знака и какво означава той. Ако водачът познава табелката, но просто не я е забелязал, ще получава само акт. В случай обаче не знае какво означава ще остава без свидетелство за правоуправление.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
20
 
! Отговори
инструктор преди 12 години
В учебна кола няма да видите ---*** ,щото могу миришат,особено мокър цигагнин след дъжд!
71
0
 
28
 
! Отговори
Def преди 12 години
А случайно да сте видели *** в учебна кола, защото аз не съм? Факт е че доста се занемари обучението. П.С. айде стига сте се обиждали на селяни и граждани, на шопи, майни, на София и провинцията и т.н.
70
0
 
8
 
! Отговори
до 80 преди 12 години
Естествено ,то 20г.,нямаше и контрол ...!На къде и с тези кадри на прехода ---"калинки "?Нивото на образование е под кота "0"!Изпити и дипломи,книжки от всякакъв калибър ...на килограм ,абсолютна циганийка ---далаверка и търговийка в Бг.......след 1989г.!Затова в Бг настъпва ---***,след като и българи се продаваха и продават на ---*** !
69
1
 
2
 
! Отговори
до 65 Tyler Durden преди 12 години
Zero Hedge fan!!!
68
4
 
21
 
! Отговори
АЗ преди 12 години
ЗА 20Г. ЗАД ВОЛАНА НЯМАМ АКТ И КАТАСТРОФА ДА ЧУКНА НА ДЪРВО, НЕКА ДА СЪМ НАЙ ГОЛЯМАТА *** С ЧЕРЕН ДЖИП С ЕДНАКВИ НОМЕРА! А ПЛАЩАМ ЗАЩОТО СИ ИСКАТ И СЕ ЗАЯЖДАТ ТЪПИТЕ КУКИ ДРАГИ МИ СОФИЯНЦИ, ( И ВИЕ ПЛАЩАТЕ,НО СЕ ПРАВИТЕ НА БЕЗГРЕШНИ ) ОТ СЕЛО СЪМ И ТО НАЙ- ГОЛЯМОТО В БЪЛГАРИЯ! ВСИЧКИ ЗНАЕМ КОЕ Е ТО, НО НЕ СИ ПРИЗНАВАМЕ. И НЕ Е СЕЛЯНИН ТОЗИ, КОЙТО Е ОТ СЕЛО А ТОЗИ КОЙТО СЕ ДЪРЖИ КАТО ТАКЪВ
67
0
 
9
 
! Отговори
pissed off преди 12 години
Еми да вземат да спрат да продават книжки, като искат хората да спазват правилника!
66
3
 
3
 
! Отговори
До 73 преди 12 години
...ти сигурно помниш и Тодор Живков с коса до кръста, и Лили Иванова в децката градина
65
0
 
11
 
! Отговори
hohoho преди 12 години
Нека авторът на тази статия да обясни какво означава " ПИШМАН " водачи !
64
1
 
15
 
! Отговори
няма 5-4 преди 12 години
Всички които са се "сдобили"и притежават свидетелство за правоуправление след 2000 г.-------НА ПРОВЕРОЧЕН ИЗПИТ !Като гледам ,всички пишещи тук са в тази графа !
63
4
 
9
 
! Отговори
Възмътен преди 12 години
Те добре, че катаджиите регулират движението със знаците описани в правилника за движение по пътищата .... инъче смятам, че трябва да има камери на всяко кръстовище и да се глобява и отнемат книжки докато се научи правилника.София и Перник са двата града в света в които като караш в насрещното, може някой да те удари отзад :)
62
3
 
9
 
! Отговори
Ристо Мотористо преди 12 години
...и моята приятелка кара черен джиБ, ама не я спират за щяло и нещяло, просто спазва правилника, не е трудно пробвайте и вие, промоцията важи до изчерпване на количествата.....
61
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Tapite kuki pak se 4udqt otkade da izkarat nqkoj lev
60
9
 
7
 
! Отговори
АЗ преди 12 години
ДО 54, УВАЖАЕМА Г-ЖО КОРЕНЯК СОФЯНКА, ВИЕ СТЕ ЗА ЛЕЧЕНИЕ, НИКОЙ НЕ СЕ ХВАЛИ, ЧЕ КАРА ЧЕРЕН ДЖИБББ С ЕДНАКВИ НОМЕРА, ПРОСТО КАЗАХ, ЧЕ МЕ СПИРАТ ЗА ЩЯЛО И НЕЩЯЛО И СИ ПЛАЩАМ КАТО ПОП! НО ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ СЕ ВИЖДА, ЧЕ ПОВЕЧЕТО ОТ ЖЕНИТЕ В ТАЗИ СТРАНА ТОВА ГИ ВЪЛНУВА КРЕЩЕНЕТО И ЧЕРНИТЕ ДЖИ-Б-ОВЕ, ПРИЯТЕН ДЕН Ви ПОЖЕЛАВАМ ПО ВАШИТЕ УЛИЦИ В КРАСИВАТА СОФИЯ И БЕЗАВАРИИНО ШОФИРАНЕ
59
7
 
5
 
! Отговори
муню преди 12 години
все си мисля че това е още един начин ,да ни свалят по още една кожа от гърба....
58
2
 
24
 
! Отговори
Ристо Мотористо преди 12 години
Регулировчика е много лесен:Срещу к.р и *** не се пресича.....Та питам аз тогава кой им е дал книжки на тия, като направиш нарушение поради незнание, в КАТ имат данни кой ДАЙ-яджия му е дал книжка, и той да отнесе една глоба и нещата ще си дойдат на място. Като някой ДАЙ-яджия му се съберат много глоби демек е давал лесно книжки аут от системата и всичко ще е както трябва.....
57
8
 
28
 
! Отговори
Tyler Durden преди 12 години
Смотани сме и смонатани ще си останем! Какво нередно видяхте в това, да се глобяват шофьори, които не знаят правилника???***! Регулировчиците ръкомахали.....ами ще ръкомахат, като 90% от *** не знаят, какво означават истинските команди! Все някой друг е виновен на хората (***) в тази *** държава. Ей за това ще си стойте във *** и ще си мрънкате!
56
1
 
12
 
! Отговори
До 47 преди 12 години
Прав си, но все си мисля, че като органи на реда трябва телосложението им да е за пример, особено ако им се налага да се позатичват по време на изпълнението на служебните си задължения... през 65-та в акадамията може да са били на ниво ама сега доста са се позапуснали
55
1
 
30
 
! Отговори
До 52 АЗ-а преди 12 години
Да пропуснеш буква не е проблем, но да не знаеш кога се пише О и кога У , както и кога И и кога Й това си е неграмотност, а не дребнавост!
54
2
 
6
 
! Отговори
az sam преди 12 години
само не разбирам от материала, къде ще ни вземат книжката?Още на пътя когато сме извършили нарушението или след това ще трябва да си я занесем?Ако ги вземат на сред пътя, кой ще кара след това?Ако е така, значи това е поредната PR акция без смислени последствия.
53
3
 
11
 
! Отговори
Валерия преди 12 години
До Светослав:Не аз съм го писала.Това го има от години в нета!И е от реален случай с мутри и мутреси!