Какво показва регулировчикът? Проверовъчен за пишман водачи

Непознаването на командите му често води до опасни ситуации на пътя
Обновена: 4 яну 2012 09:53 | 4 яну 2012 07:00,
124
Какво показва регулировчикът? Проверовъчен за пишман водачи
Снимка: Булфото

Шофьори, които извършват нарушения на пътя от незнание, ще остават без книжка и ще бъдат изпращани на проверовъчен изпит.

Анализите на експертите в "Пътна полиция" към СДВР показват, че голям брой водачи погазват грубо правилата за движение без умисъл, поради факта, че не познават добре закона.

Затова една от първите акции на полицаите в София през 2012 година ще бъде насочена към подобни нарушители, защото те са изключително опасни.

"Когато на натоварено кръстовище сме поставили регулировчик, има доста шофьори, които изобщо не знаят как да реагират и заради незнанието си създават опасни ситуации. Да не говорим, че понякога регулировчикът се разминава на косъм от прегазване", коментират пред в. "Монитор" от столичния КАТ.

Още по темата

За подобни водачи наказанието е записано в член 171 алинея първа, където се посочва: "който поради незнание е извършил немаловажно нарушение на правилата за движение, ще бъде лишаван временно от право на управление до успешното полагане на проверочен изпит".

"За миналата година няма нито един шофьор, наказан по този член от закона", коментира шефът на КАТ Богдан Милчев.

След задълбочен анализ ръководството на "Пътна полиция" е разпоредило стриктно да се следи за подобни водачи и законът да се прилага спрямо тях.

Проверката на знанията преди налагането на санкцията ще става доста лесно. Когато бъде спрян нарушителят, ще бъдат питан дали е видял знака и какво означава той. Ако водачът познава табелката, но просто не я е забелязал, ще получава само акт. В случай обаче не знае какво означава ще остава без свидетелство за правоуправление.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Уважаеми АЗ, я се виж как неграмотно пишеш.сУпол.....ти българин ли си или не си?"по" или В София ?"прОвим" или правим?Сигурно и така караш автомобила си!!!Неграмотно.
31
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не се хабете да коментирате, основните виновници за безумията по пътя-богопомазаните и техните мутреси никой няма да ги пипне.
30
3
 
7
 
! Отговори
divakapetkan преди 12 години
haha tiq jurnalistite sa monopol.. slojili sa snimka na tipichniq bulgarski katadjiq... tup tup ta vdlubnat i s ovchi pogled :D
29
12
 
28
 
! Отговори
до11 преди 12 години
"Напълно подкрепям инициативата! Писнало ми е разни *** да ме засичат, а след това да ме псуват че не им правя път все едно сме на състезателна писта"Не случайно те псуват.Не си за "оставяне"като чета какво си написал.Предлагам ти когато ще шофираш да искаш спиране на движението.Улиците ще са на твое разположение,а не разни "***"да ти се пречат.
28
4
 
50
 
! Отговори
az sam преди 12 години
А какво да кажем за тези т.нар."Регулировчици" които също не знаят сигналите и проста размахват една палка на кръстовището и шофьорите трябва да решават какво иска да направим регулировчика?
27
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Как става така ,че караш с 30 км/час, хвърля ти се пиян (3,1 промила) пешеходец отстрани на колата,и чупи крак. Пресичащ ,не на място и за него само глоба от 20 лева а за шофьора цялата вина.????И досъдебно производство !?!?!?
26
25
 
8
 
! Отговори
АЗ преди 12 години
Уважаеми господа, вижда се, че по добри шофьори от вас няма, но да незабравяме, че книжката не прави шофьора! Първо това, второ, селяните които карат по София безспорно са много, но дайте да не се ЗАБЛУЖДАВАМЕ, БЪЛГАРИНА НЯМА КУЛТУРА НА КАРАНЕ! ВЛАЧИМ СЕ ПО УЛИЦАТА КАТО СУПОЛИ, И САМИ СИ ПРОВИМ ЗАДРЪСТВАНИЯТА! ПОВЕЧЕТО ОТ ПИЩЕЩИТЕ ТУК САМИ СА СИ ИЗБРАЛИ УПРАВАТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ И НЯМАТ НИКАКВО ПРАВО ДА ПРАВЯТ КАКВИТО И ДА Е КОМЕНТАРИ
25
2
 
24
 
! Отговори
до 30 преди 12 години
Може може мъж да го направи.Да ти даде десен мигач и да ти завие на ляво или да ти завие а ляво и без никакъв мигач.Дори тази сутрин един ми го направи.Просто калпавият шофьор си е калпав.
24
2
 
8
 
! Отговори
Аз преди 12 години
до27-има място,синхронизират кръстовища...
23
13
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Според мен жените задължително трябва да минават проверовъчен изпит всяка година. Казвам го, защото наистина не знаят как да се държат на пътя и причиняват смут и катастрофи. Това лято например ми излезе една на ляв завой и двамата на зелено и си размазах колата. Искала да мине бързо, въпреки, че нямала видимост. Това мъж не може да го направи.Мъжете, обаче причиняват по-молко, но по-тежки катастрофи, най-вече защото се мислят за състезатели, най-вече пишлемета.
22
5
 
22
 
! Отговори
4 преди 12 години
А бе мисля,че показва милиционера-регулировчик пътя към 6-те апартаментчета на шефа му...
21
1
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Регулировчици като този, дето не е ясно какво точно сигнализира, ще се пращат ли на проверовъчен?
20
9
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А някой някога да е чул или видял ром(турчин) в учебна кола
19
13
 
10
 
! Отговори
Мукавей преди 12 години
При всяко подновяване на книжката да се минава и тест по Правилника..
18
2
 
63
 
! Отговори
ivo преди 12 години
Много от катастрофите са поради неподаване на "мигач".Масово явление са таксита,но и други автомобили.Това не е от незнание,а мислят,че са "пичове"...Особенно такситата тръгват,спират както си искат.Подаване на пътепоказател е УВАЖЕНИЕ към всички участници.Като нарушение е много по важно от някакви си 10-15 км превишаване на скоростта! Моля,ползвайте мигачите!!!
17
4
 
25
 
! Отговори
Андрей преди 12 години
Особено тоя на снимката е много добър регулировчик.
16
2
 
15
 
! Отговори
ostavime преди 12 години
хахаха, ей, все някой ни е крив. Никога ние не сме виновни. За това всичко знаем и всичко можем и сме най-умни, най-красиви и т.н. , а другите винаги са ***. :)))
15
9
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не стъпвам в София с кола. Признавам си, от провинцията съм и напълно забравих знаците на регулировчика за какво ми е да ги помня... при нас няма "регулировчици" тъй че, айде със здраве, всеки да се спасява :)
14
7
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Алоо, Кат! Първо направете проверовъчен изпит на регулировчите си , защото май и те не знаят движенията с ръце за регулиране .Смешници!
13
1
 
64
 
! Отговори
681 преди 12 години
Напълно подкрепям мнението на 11-ти. Браво за точния анализ!Преди години мой приятел купи книжка на гаджето си ,защото гъската не можеше да научи листовките. Късаха я 7-8 пъти преди това. За една седмица тя превърна Рено-то му в канче и правеше безумни изпълнения по пътищата. Той не издържа - взе и книжката и я наряза , но тъпата крава отиде в КАТ и си извади дубликат. Наскоро я видях на светофара с мобилен телефон на ухото. Такива индивиди са опасни за околните. Благодаря за вниманието!