Какво показва регулировчикът? Проверовъчен за пишман водачи

Непознаването на командите му често води до опасни ситуации на пътя
Обновена: 4 яну 2012 09:53 | 4 яну 2012 07:00,
124
Какво показва регулировчикът? Проверовъчен за пишман водачи
Снимка: Булфото

Шофьори, които извършват нарушения на пътя от незнание, ще остават без книжка и ще бъдат изпращани на проверовъчен изпит.

Анализите на експертите в "Пътна полиция" към СДВР показват, че голям брой водачи погазват грубо правилата за движение без умисъл, поради факта, че не познават добре закона.

Затова една от първите акции на полицаите в София през 2012 година ще бъде насочена към подобни нарушители, защото те са изключително опасни.

"Когато на натоварено кръстовище сме поставили регулировчик, има доста шофьори, които изобщо не знаят как да реагират и заради незнанието си създават опасни ситуации. Да не говорим, че понякога регулировчикът се разминава на косъм от прегазване", коментират пред в. "Монитор" от столичния КАТ.

Още по темата

За подобни водачи наказанието е записано в член 171 алинея първа, където се посочва: "който поради незнание е извършил немаловажно нарушение на правилата за движение, ще бъде лишаван временно от право на управление до успешното полагане на проверочен изпит".

"За миналата година няма нито един шофьор, наказан по този член от закона", коментира шефът на КАТ Богдан Милчев.

След задълбочен анализ ръководството на "Пътна полиция" е разпоредило стриктно да се следи за подобни водачи и законът да се прилага спрямо тях.

Проверката на знанията преди налагането на санкцията ще става доста лесно. Когато бъде спрян нарушителят, ще бъдат питан дали е видял знака и какво означава той. Ако водачът познава табелката, но просто не я е забелязал, ще получава само акт. В случай обаче не знае какво означава ще остава без свидетелство за правоуправление.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Такава мярка би работила, ако полицаите не бяха корумпирани. При корумпирана полиция ще е само средство за изнудване.
11
1
 
51
 
! Отговори
azz преди 12 години
Познайте дали ще спрат кифлата с големия чер джип или мутрата с "Майбах".Всичко е лъжа и измислици!
10
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всичко, което дава право на катаджията да решава се превръща в хранилка за полицията. Сега когато контролът на скоростта вече е със снимки и не могат да се манипулират радари си търсят нови източници на доходи. Не се заблуждавайте, че мярката е насочена към подобряване на движението. Ще се превърне в поредната форма на катаджийски рекет.
9
6
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Напълно подкрепям инициативата! Писнало ми е разни *** да ме засичат, а след това да ме псуват че не им правя път все едно сме на състезателна писта. Също така мисля, че 50% от катастрофите със смърт са предизвикани от хора, които сега ако ги пратим на шофьорски изпит ви гарантирам че ще бъдат скъсани като първолаци. Между нас шофират убийци, а държавата е безсилна да се справи със ситуацията и затова е решила да приложи принципа на естествения подбор - Който оживее, оживее!
8
3
 
33
 
! Отговори
www преди 12 години
ТОЯ НА СНИМКАТА МИСЛЯ ЧЕ Е СТОПАДЖИЯ...
7
2
 
62
 
! Отговори
681 преди 12 години
Нека анализаторите от КАТ разгледат горната фотография и да кажат правилно ли е положението на тялото на техният служител и защо по дяволите катаджийте приличат на разпасани чеченски бунтовници????
6
1
 
26
 
! Отговори
Аз преди 12 години
Прави ми впечатление,че повечето" ШОФЕРИ " се возят в колите си,камо ли да гледат знаците!!! Сигурно познават правилника,но не го спазват!
5
33
 
14
 
! Отговори
da преди 12 години
"който поради незнание е извършил немаловажно нарушение на правилата за движение, ще бъде лишаван временно от право на управление до успешното полагане на проверочен изпит".znachi v Sofia na vhoda triabva da se vzimat knizkite na vsichki provincialisti ... na vsichki ni e iasno che izvun Sofia horata imat po dva svetofara na selo, a knizkata sa ia vzeli za 200 leva i edno prase ...
4
10
 
34
 
! Отговори
Александър преди 12 години
Странно,защо отново искат да налагат наказания на шофьорите . Нека първо реголировчика да спре да ръкомаха , все едно е в Син Сити и да спре да си върти палката , все едно си размята достойнството и чак ТОГАВА нека да разпитват водачите на МПС за правилника и за положенията на регулировчика.
3
5
 
18
 
! Отговори
феодор парашута преди 12 години
а сега дайте по 20 лв на калпак
2
6
 
44
 
! Отговори
БАШ-ЦИГАНИН преди 12 години
Първо, да се научат регулировчиците да показват точно командите...а не като фен, на футболен отбор който губи.
1
19
 
11
 
! Отговори
d преди 12 години
полицейщината събира пари за бюджета! абе,Катаджия и анализи!???голям смях -абе пишат в едни бумаги с индиго от 20 години като някой социалистически класни ръководители....