Какво показва регулировчикът? Проверовъчен за пишман водачи

Непознаването на командите му често води до опасни ситуации на пътя
Обновена: 4 яну 2012 09:53 | 4 яну 2012 07:00,
124
Какво показва регулировчикът? Проверовъчен за пишман водачи
Снимка: Булфото

Шофьори, които извършват нарушения на пътя от незнание, ще остават без книжка и ще бъдат изпращани на проверовъчен изпит.

Анализите на експертите в "Пътна полиция" към СДВР показват, че голям брой водачи погазват грубо правилата за движение без умисъл, поради факта, че не познават добре закона.

Затова една от първите акции на полицаите в София през 2012 година ще бъде насочена към подобни нарушители, защото те са изключително опасни.

"Когато на натоварено кръстовище сме поставили регулировчик, има доста шофьори, които изобщо не знаят как да реагират и заради незнанието си създават опасни ситуации. Да не говорим, че понякога регулировчикът се разминава на косъм от прегазване", коментират пред в. "Монитор" от столичния КАТ.

Още по темата

За подобни водачи наказанието е записано в член 171 алинея първа, където се посочва: "който поради незнание е извършил немаловажно нарушение на правилата за движение, ще бъде лишаван временно от право на управление до успешното полагане на проверочен изпит".

"За миналата година няма нито един шофьор, наказан по този член от закона", коментира шефът на КАТ Богдан Милчев.

След задълбочен анализ ръководството на "Пътна полиция" е разпоредило стриктно да се следи за подобни водачи и законът да се прилага спрямо тях.

Проверката на знанията преди налагането на санкцията ще става доста лесно. Когато бъде спрян нарушителят, ще бъдат питан дали е видял знака и какво означава той. Ако водачът познава табелката, но просто не я е забелязал, ще получава само акт. В случай обаче не знае какво означава ще остава без свидетелство за правоуправление.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
0
 
2
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 12 години
А какво ще правим с милиционерите дет не знаят закона и правилника? :))) Ако и те остават без работа значи ще останем без милиционери :)))
111
0
 
2
 
! Отговори
boomslang преди 12 години
Как се заяждате значи, нали това обясняват от КАТ, че масово водачите не знаят какво показва регулировчикът, затова и така ви обясняват. Иначе сегашното му положение на снимката (сниман е под ъгъл) означава движение на всички СРЕЩУ лявата му ръка във всички посоки. Лявата му ръка трябва да е изпъната надолу, но все пак е с радиостанция, за да може да се координира с колегите си, за да не стават задръствания, тъй като масово *** (включително аз) пътуваме по 1 човек до работа!!!
110
1
 
1
 
! Отговори
Див Петел преди 12 години
Тоя на снимката е жив пример, за това че е наложително първо кукути сами да си проверят хората дали знаят правилата за регулиране на движението от регулировчик и тогава да изискват от хората да знаят правилника.
109
1
 
4
 
! Отговори
всеки ден преди 12 години
За камерите съм наплъно съгласен. Само така ще се оправим. Не може ВСЕКИ ден например да се кара редовно в насрещното платно на Цар Борис при кръстовището презд Пирогов и на никой да не му пука, кот се правят на страшни тарикати като минат най-отпред на светофара... камери и глоби друго на българина е безсмислено да му го набеваш в кухата глава...
108
5
 
2
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 12 години
До 98 Регулировчикът показва на селяните в София накъде да карат към провинцията . Той е на точното място и посоката е ясна
107
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
106 пише за неправилно подаваните команди от регулировчиците и ето ви жив пример на снимката от статията.
106
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хубаво е водачите да разбират знаците на регулировчика - спор няма.Само че аз от 25 години не съм виждал регулировчик - красив, изпънат и наперен, правещ знаци като на красивите картинки в листовките ...Вместо това непрекъснато виждам тлъсти катаджии, които с досада помахват с две пръстчета на чудещите се що да правят водачи, задръстили кръстовището.........
105
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Камери трябва,навсякъде!!!Щрак и готово!
104
0
 
3
 
! Отговори
до 102 преди 12 години
само че това не е нов закон, просто указание да се прилага нещо което си съществува в закона.освен това по мои наблюдения половината жестове на регулирочвчиците са за да спрат ***, тръгващи срещу ръката им, зад гърба им или направо при указание за ляв завой, или за подканяне на такива, които седят и се чудят да тръгват ли, след като вече им е дал указание за тяхната посока ... иначе и аз понякога се замислям, какво точно показват :)
103
0
 
0
 
! Отговори
ано преди 12 години
да
102
13
 
17
 
! Отговори
КАТ преди 12 години
А за простите регулировчици, които махат с ръка все едно са на селкия битак ще има ли проверовъчен??? Очаквам отговор! До сега нито веднъж не съм видял регулировчик да подава сигнализациа както е описано в правилника за движение по пътищата, ама нека де... нали трябва постоянно простите им глави да раждат мъртви закон, аман от този *** наречен България!
101
0
 
6
 
! Отговори
Константин преди 12 години
Ето ... малко подксазка да не се излагате по улиците : listovki-kat/zdp-chapter_2_2 :) ;) :P
100
6
 
7
 
! Отговори
Наблюдател преди 12 години
Тъпите българи пак ще бъдат лашкани, в нова позиция.
99
2
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 12 години
adjaba pak kato gledam pak v drygite darjavi kak znaqt znacite na regylirov4ika,abe Dqnkov po4va akciq globi da napalni okradeniq biudjet,az pak ne poznavam takav 6ifior da ne e globen za ne6to,to edno li e vse pari grajdanska,venetki,gymi,s tiq mijavi zaplati trqbva da ima drane,toq ov4edy6en narod,interesno 6to ,predi da ti napravqt akt policaite te pitat kade raboti6......
98
3
 
8
 
! Отговори
Анонимник13 преди 12 години
Въпрос за 50 лева.Които отговори точно има от мен 50 лева.Сериозно.Сега въпроса.Какво иска да покаже този регулировчик ?Които знае цитира точно закона и има от мен 50 лева.Айде почвайте.
97
6
 
11
 
! Отговори
Smurf преди 12 години
това което показва тоя гашник е нищо , първо никъде в правилника няма регулировчика да държи в едната ръка слънчоглед а в другата радиостанция , още повече да я държи пред тумбака си , лявата ръка е изпъната по канта като за мирно , и въобще погледнете го тоя , такива като тоя редници с такава стойка нашия баталионен командир в БНА ако изглеждаха така развлачено ги наказваше с поне 5 непоряда, полицай - по - скоро пъдар по Чудомир.
96
0
 
21
 
! Отговори
Kras преди 12 години
На времето чуе ли някой за нещо, що е българско, го пази като очите си, а сега се делим на София, Плевен, Горна Оряховица и не знам си къде, и пада едно джафкане, като че сме смъртни врагове...
95
3
 
8
 
! Отговори
до 86 преди 12 години
Ти, да не мислиш че нашите регулировчици го правят по правилник.Всеки път когато попадна на такъв той просто... ще му се счупи китката от махане да минават ... това което сме учили в правилника, никога до сега не съм го видял реално...
94
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
От начина, по който тоя тиквар е застанал, излиза, че това, което показва е стандартната ситуация, която се реализира при спрян светофар и липса на регулировчик- "кой превари, той завари".
93
5
 
12
 
! Отговори
Обяснение преди 12 години
В случая регулировчикът показва, че има портативна радиостанция, *** (в устата) и "слънчоглед". При добро желание можеш да разбереш, че ти дава предимство да се движиш във всички посоки, ако същото не реши и някой водач на МПС, намиращ се в дясното платно при Y-образно кръстовище и не се "целунете" с него. Какво да се прави, мин. Цецо не е отпуснал пари за формиране на повече гънки в мозъка на сержанта! Очевидно за подобряване работата на мозъка с предимство са висшите полицейски офицери...