Полиция и инспектори погнаха заведенията в "Боровец"

Експерти констатираха нарушения по ресторанти и пицарии
5 яну 2012 14:42,
4
Полиция и инспектори погнаха заведенията в "Боровец"
Снимка: архив, Булфото

Полицията спретна спецакция по заведенията в курорта „Боровец”. В хода на операцията са проверени 13 ресторанта, пицарии и заведения за бързо хранене в комплекса. Съставени са 15 акта, 26 констативни протокола и три разпореждания за различни нарушения, съобщиха от МВР.

По време на проверките служителите се натъкнали на редица нарушения – в един от ресторантите персоналът не водел системата за самоконтрол, липсвало и меню с обявени цени на предлаганите алкохолни и безалкохолни напитки, а в други две заведения - местата били повече от утвърдените по категоризацията на обекта.

Огнеборците са написали разпореждания на управителите на два ресторанта – за пожарогасител с изтекъл срок и за нередности при водената документация.

Служителите на Комисията за защита на потребителите съставили констативни протоколи на четирима управители, които не представили документи за категоризацията на заведенията. В едно от бистрата, обект на проверка, екипът констатирал нередности при съхранението на храните от животински произход.

Служителите от Инспекцията по труда се натъкнали и на готвачи без работно облекло, без здравни книжки, а двама от персонала на едно от заведенията работели без трудов договор.

В повечето от търговските обекти храните не са били съхранявани според изискванията, констатирали проверяващите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Късно! Къде бяха на Нова година в Банско да видят как се прибират над 500 лв от маса за куверти ,а даже една бележцица с името и номера на масата не дават, камо ли някакви отчетни документи и касови бележки......
3
2
 
4
 
! Отговори
az преди 12 години
vsiako ghudo za tri dni efekt nikakav
2
2
 
9
 
! Отговори
скиор преди 12 години
разчистват за своите хора от Витоша ;-)
1
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това го имаше и при прверките миналата година. И какъв е ефектът? Нулев! Дреме им на мутрите на Боровец, че ще им сложат мижави глоби на заведенията!