Бели петна в декларациите на 167 висши чиновници

Депутати, кметове, съдии и прокурори са сред нарушителите
Обновена: 6 яну 2012 20:01 | 6 яну 2012 19:16,
37
Бели петна в декларациите на 167 висши чиновници
Снимка: Булфото

Сметната палата публикува списъци на хора на висши държавни длъжности, за които са открити несъответствия в подадените декларации за имущество.

Общо при 167 души са открити нарушения при подаването на ежегодните декларации, както и за встъпителните и финалните декларации.

От тях 54 са представители на местната власт, 26 са съдии,16 са прокурори, 11 са следователи и седем народни представители. Ръководните служители от други ведомства с пропуски в декларациите са сравнително малко, и в двата списъка няма министри.

Списъкът със заключенията за несъответствие ще бъде изпратен на изпълнителния директор на НАП и на председателя на Държавната агенция "Национална сигурност" за предприемане на необходимите действия.

Най-честите пропуски в декларациите са за имоти и доходи на съпрузи или други роднини на длъжностните лица.

Любомир Георгиев Христов, зам.кмет на София, не е обявил доходи в размер на 26 784 лв. по трудово правоотношение по договори за управление и контрол, включително с членовете на управителни и контролни органи на предприятия.

Панайот Василев Рейзи, кмет на Созопол, е пропуснал да запише, придобити чрез съдебна делба 1/2 ид.ч. от поземлен имот - 500 кв.м с вилна сграда с РЗП-90 кв.м в к.к. "Боровец"; 1/2 ид.ч. от УПИ с площ - 8775 кв.м; по 1/2 ид.ч.от УПИ с площ - 7786 кв.м и УПИ -7786 кв.м, находящи се в землището на обл. Бургас, както и моторна рибарска лодка, автомобил "Опел".

В списъка е Даниела Анастасова Дариткова Проданова, народен представител, която не е декларирала данни за съпруга - придобиване на употребяван автомобил Ягуар ХЖ 40.

Николай Хинков Рашев, народен представител, не е декларирал придобиване и отчуждаване на употребяван автомобил Ауди А6 Авант.

Елка Николаева Тодорова, член на Надзорния съвет на НОИ, е пропуснала да декларирала вземания от физическо лице в размер на 137 000 лв.

Жанета Петрова Петрова -Босева, вече бивш зам.министър на правосъдието, е забравила да запише данни за съпруга си - придобиване на дялове в дружество "Мареа" ООД - София.

Константин Тодоров Тилев, член на Комисията за регулиране на съобщенията, не е посочил придобиване на апартамент - 93,520 кв. м. и гараж -15 кв. в София.

Олег Николов Недялков, член на УС на БНБ, не е декларирал придобиване на дялове в новоучредено дружество "ВИГО СТАР ЕСТЕЙТ" ООД - София и данни за съпругата - придобиване правото на строеж за построяването на еднофамилна жилищна сграда с площ -141,550 кв.м. и РЗС - 268,74 кв.м. в Банкя.

Диана Гутева Павлова, директор в ДАНС, не е декларирала данни за съпруга - доходи от друга стопанска дейност в размер на 10 924 лв.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още по темата: Сметна палата
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
бели петна на черни дупки:)))
35
0
 
2
 
! Отговори
Овощар преди 12 години
До коментиращ 33: Един дка овощна градина в зависимост от вида и възрастта на засадените дървета струва между 800 и 1000 лв. Това означава, че този прокурор е платил между 1,04 МЛН ЛВ И 1,3 МЛН ЛВ! Това са адски много пари!!! Как да разбираме: че веднаж или 2 пъти годишно магистратите *** по 1млн лева! Г-да от Сметната палата, г-да от комисията Кушлев, защо не проверите прокурор Панайотов откъде е събрал толкова много пари?! Или на магистрати такава проверка не се прави?
34
0
 
2
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 12 години
Докога в нашата страна на тези корумпирани *** няма да им се търси наказателна отговорност за произхода на парите за недекларирано огромно имущество, а на безработните и простосмъртните им отнемат всичко за неплатени данъци и вода от корумпирани съдия изпълнители, ДО КОГА ЩЕ ТЪРПИМ ТОЯ СКАПАН ПОЗОР ? Ние сме ***, а не народ да си търси правата и да наказва душегубците !
33
0
 
2
 
! Отговори
Детектифф до 32 преди 12 години
Прав си братле. И в този смисъл, предлагам на всички забравили да декларират имущество, незабавно да им се вмени някаква политическа обвързаност, но естествено без ГЕРБ. Тогава във форума ще закипи.
32
0
 
4
 
! Отговори
Жорж преди 12 години
"В списъците фигурират и трима висши прокурори, но пропуските им са дребни.Прокурорът по делото "Софийски имоти" Пламен Панайотов е забравил да декларира придобиването на овощна градина от 1300 декара край Тополовград". Как да смятаме: че прокурорът, който е "забравил" да декларира 1300 дка овощна градина, ще обвинява въз основа на закона и морала извършилите много големи провинения шефове на Софийски имоти? Та този прокурор веднатга трябва да блъде заменен с друг по това дело! Откъде накъде магистратите ще остават ненаказани! Ако гл.прокурор не желае или му е неприятно да налага наказания чрез ВСС, да освобождава мястото си за друг, по-разтропан и склонен да въвежда ред в "червенорасото" братство!
31
0
 
3
 
! Отговори
Бахти стадото преди 12 години
Само 30 коментара.........вместо да ври и кипи и да се иска отчетност от тез дето ни управляват.........Братя, още дълги години ще му ядете главъта....
30
0
 
6
 
! Отговори
antiES преди 12 години
тия с амнезията да се избесят на площада
29
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ми бели ще са, няма да се жълти. "съдията пита един - добре де, пил си, пил. ама що отиде в градината на съседа и почна да хвърляш лука в твоята градина а не направи обратното. ми - бях пиян, но не и луд - отговорил обвиняемия.
28
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
kak ni upravliavat i sa upravljavali tesi hora kato tooooooooooooolkova mnooooooooooooogo zabravjat?????
27
0
 
10
 
! Отговори
Тони преди 12 години
Рибата се вмирисва от главата.И тези съдии и прокурори ще отсъждат честно и почтено в името на истината,а народните избраници ще коват закони в ползу роду,а на бабата на село,която е изнесла на улицата 5 кила картофи,за да си помогне на мизерната пенсийка ще и сложат касов апарат.Това може да се случи само в държавата Абсурдистан.
26
0
 
12
 
! Отговори
недоволен преди 12 години
Като има бели петна в декларациите на 167 висши чиновници какво му пречи на Борисов да ги направи низши чиновници или да ги прати при мен в бюрото по труда. Да не говорим, че е необходимо да станат клиенти и на прокуратурата, но гарван на гарвана око не вади, нали така другарю Борисов. Не забравяйте че Ал Капоне е влезнал в затвора за неплатени данъци, независимо че е убил много хора, но там е Америка а тук България, огромна разлика, космическа.
25
2
 
10
 
! Отговори
Комунист преди 12 години
Нали искахте капитализъм и скачахте по площадите бе *** седерастични!!!Ей ви го на "капитализма с човешко лице" Докато не почнем па да храним прасетата в Белене с "капиталисти "-ще е така...
24
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
10TORNO POVE4E E BROIKATA STO LAJETE NARODA
23
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Щом тия наглеци не декларират хилядарките си и няма наказание от къде на къде аз ще си декларирам кирливите левчета.
22
0
 
6
 
! Отговори
внвна9848гск980 преди 12 години
Защо никой не ремизила ватлурваните за месец 470 мл. лв. депозити? Защо кменовенте се натискат за втори мандат? Защо се пренареди пъзела от обръча от фирми? Кой прибира комисионните от строиителството в размер на 15%? Защо се "приватизара" Кремиковци? Дълъг е списъка на такава въпроси, но журналистите не ги докосват и питате ли се защо?Защо се засили миграцията в Англия, защо български *** изготнят фалшиви самолетни билети на "определени от Саудитска държава лица"? Държавните органи с......
21
0
 
14
 
! Отговори
Ама как така бреее.. преди 12 години
Нали съдиите и прокурорите не грешали.Ако ние ги разследваме дали ще остане висш чиновник с неразкрита далавера,а?
20
0
 
8
 
! Отговори
мариан преди 12 години
това са комисионни.не чернете невинните бюрократи.
19
0
 
16
 
! Отговори
valentin преди 12 години
докато не се приеме закон за депутатите да отговарят като обикновените хора няма да има развитие в тази даржава те крадат тях закон не ги лови ..................................................
18
0
 
9
 
! Отговори
Пацо преди 12 години
Проверете декларацията на комуниста Петърнейчев и участието му в АЕБТРИ, където се разпределят милиони. Там е и братът на Кирчо Киров
17
0
 
5
 
! Отговори
запалката преди 12 години
е нищо де сбъркали и те са хора