Бели петна в декларациите на 167 висши чиновници

Депутати, кметове, съдии и прокурори са сред нарушителите
Обновена: 6 яну 2012 20:01 | 6 яну 2012 19:16,
37
Бели петна в декларациите на 167 висши чиновници
Снимка: Булфото

Сметната палата публикува списъци на хора на висши държавни длъжности, за които са открити несъответствия в подадените декларации за имущество.

Общо при 167 души са открити нарушения при подаването на ежегодните декларации, както и за встъпителните и финалните декларации.

От тях 54 са представители на местната власт, 26 са съдии,16 са прокурори, 11 са следователи и седем народни представители. Ръководните служители от други ведомства с пропуски в декларациите са сравнително малко, и в двата списъка няма министри.

Списъкът със заключенията за несъответствие ще бъде изпратен на изпълнителния директор на НАП и на председателя на Държавната агенция "Национална сигурност" за предприемане на необходимите действия.

Най-честите пропуски в декларациите са за имоти и доходи на съпрузи или други роднини на длъжностните лица.

Любомир Георгиев Христов, зам.кмет на София, не е обявил доходи в размер на 26 784 лв. по трудово правоотношение по договори за управление и контрол, включително с членовете на управителни и контролни органи на предприятия.

Панайот Василев Рейзи, кмет на Созопол, е пропуснал да запише, придобити чрез съдебна делба 1/2 ид.ч. от поземлен имот - 500 кв.м с вилна сграда с РЗП-90 кв.м в к.к. "Боровец"; 1/2 ид.ч. от УПИ с площ - 8775 кв.м; по 1/2 ид.ч.от УПИ с площ - 7786 кв.м и УПИ -7786 кв.м, находящи се в землището на обл. Бургас, както и моторна рибарска лодка, автомобил "Опел".

В списъка е Даниела Анастасова Дариткова Проданова, народен представител, която не е декларирала данни за съпруга - придобиване на употребяван автомобил Ягуар ХЖ 40.

Николай Хинков Рашев, народен представител, не е декларирал придобиване и отчуждаване на употребяван автомобил Ауди А6 Авант.

Елка Николаева Тодорова, член на Надзорния съвет на НОИ, е пропуснала да декларирала вземания от физическо лице в размер на 137 000 лв.

Жанета Петрова Петрова -Босева, вече бивш зам.министър на правосъдието, е забравила да запише данни за съпруга си - придобиване на дялове в дружество "Мареа" ООД - София.

Константин Тодоров Тилев, член на Комисията за регулиране на съобщенията, не е посочил придобиване на апартамент - 93,520 кв. м. и гараж -15 кв. в София.

Олег Николов Недялков, член на УС на БНБ, не е декларирал придобиване на дялове в новоучредено дружество "ВИГО СТАР ЕСТЕЙТ" ООД - София и данни за съпругата - придобиване правото на строеж за построяването на еднофамилна жилищна сграда с площ -141,550 кв.м. и РЗС - 268,74 кв.м. в Банкя.

Диана Гутева Павлова, директор в ДАНС, не е декларирала данни за съпруга - доходи от друга стопанска дейност в размер на 10 924 лв.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още по темата: Сметна палата
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само си пишат. То и при Цецо несъответствието е огромно, но резултат никакъв.
15
1
 
14
 
! Отговори
Данчо преди 12 години
Брей голяма новина!Няколко нищожни по стойност пропуски и "отчета е готов"!Защо другарите от Сметната палата не погледнат имотното благополучие на никаго неизвестните преди 22години юнаци,дупетати,политици и пишман бизнесмени,*** барони?Какво стана с незаконните вилни дворци в защитени водни зони!Пореднна прах в очите на баламите!Потрошиха няколко жалки бараки!Сляп да си,ще разбереш какво голямо крадене от залъка на "елехтората"!
14
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само за днес еврото е загубило почти процент от стойността си ! Май пак ще духаме таратора !
13
0
 
11
 
! Отговори
fiat ulisse 1.8i преди 12 години
защо не приемат законче тези да отговарят като Е.Т. с цялото си движимо и недвижимо имущество пред закона да видиш как редовно ще подават и плащат като нас ПРОСТОСМЪРТНИТЕ
12
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"В момента средната цена на едро на пакетираната захар от 1 кг е 1,83 лв. без ДДС, докато година по-рано тя е била 1,21 лв./кг. За сравнение, към днешна дата цената на захарта на борсата в Лондон е 604 долара/т спрямо 777 долара/т година по-рано, т.е. цената й е по-ниска с 22% на годишна база"ХА-ХА-ХАЗахарта в Бг се държи от Гриша Ганчев-пръв приятел на Тиквата.Щавене му е майката.*** народ трябва да бъде грабен!
11
2
 
13
 
! Отговори
дедо Киро преди 12 години
Така е ,защото тия-същите се смятат за богопомазани-за тях ЗАКОНИТЕ В България не ги касаят-те ги съчиняват и пишат, но не ги спазват...Най-големите санкции са за такивааа!Докога ще ги търпим..!?Краси, налагай максималните глоби и санкции!
10
5
 
17
 
! Отговори
Българан преди 12 години
Мафията в България си няма вече държава защото от 2,5 г. държавата ни стана мафия и нейните недосегаеми членове- депутати, министри, шефове на агенции, магистрати и кметове- са неподвластни на българските закони и правят каквото си поискат пред очите на целия български народ.
9
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За елита,,не спазил закона-ЕЛИТНИ МАКСИМАЛНИ НАКАЗАНИЯ И САНКЦИИ/ГЛОБИЧКИ/-ЗА ДА ИМА ПРЕВАНТИВНА ФУНКЦИЯ , пример и предупреждение за простосмъртния българин...!И ще следим как ще бъдат санкционирани от НАП../макар, че се съмнявам за това.../.
8
1
 
11
 
! Отговори
Желев преди 12 години
,,В декларациите на 167 ......има бели петна,,.Останалите 167000 не са проверени,ще видим и тях.
7
1
 
25
 
! Отговори
ku4eto преди 12 години
///Депутати, кметове, съдии, прокурори сред нарушителите, обявиха от Сметната палата///.......ами ако бяхте криминализирали тази дейност вместо да гоните обиковенните българи колко пари щеше да има в бюджета
6
6
 
4
 
! Отговори
Бранник преди 12 години
Ейй да бе, нещо ново ми казахте, и какво все едно не е ясно ли? Ако не си ти, тоя дето прави далаверата ще е някой друг, всеки сам решава дали има достойнство или не. Аз нямам и ако съм на тяхно място и аз бих си направил далаверата и бих ви окрал! Но също така бих организирал и една етническа чистка......
5
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Декларацията на премиер я дайте да я видим. Другото не е толкова интересно.
4
11
 
4
 
! Отговори
VIP преди 12 години
Какво правите бе,***?Решихте ли проблемите на страната във форума?
3
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Случвасе това при толкова имоти и вземания не може да се помни всичко на това как ли се викаше нещо като маф или нещо друго не знам
2
0
 
26
 
! Отговори
Келешчо преди 12 години
Баджанакът на Миро Мършата си е купил Ягуар, след като съпругата му Даниела Дариткова е станала депутат. Добре, че не си е купил хеликоптер.
1
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мачкай, Гришо!