Магистрала "Хемус" още е блокирана

10 автомобила са били изтеглени от аутобана
Обновена: 7 яну 2012 21:48 | 7 яну 2012 18:04,
233
Магистрала "Хемус" още е блокирана
Снимка: Булфото

Над 10 автомобила са изтеглени през деня от магистрала „Хемус”. В момента се почистват участъцитие, които бяха блокирани от завъртялите се ТИР-ове. Продължава обилният снеговалеж.

Временно е спряно движението посока по София на всички автомобили, за да може да бъде почистено трасето и да се изтеглят останалите блокирани автомобили. Към 17.20 часа, преди тунела Витиня, спицеализираната техника започна изтегляне на поредния ТИР, този път с монтанска регистрация, към аварийната лента. Камионът е с износени гуми.

Създадена е временна организация на движението по „Хемус”. Пътното платно в посока от Ботевград към София оставя затворено за отстраняване на блокираните автомобили и снегопочистване. За да бъдат пропуснати блокираните автомобили в посока София, те се пренасочват към другото платно - посока София към Ботевград. 

В отсечката от тунела „Топли дол” до „Витиня” трафикът към София се пренасочва към насрещното платно. Поетапно движението се пуска в посока София, а после в посока Ботевград. 

Паралелно е създадена организация, за да предоставяне на гориво, чай, вода и храни на бедстващите в района на прохода "Витиня".

Във връзка с усложнената обстановка Агенция „Пътна инфраструктура” препоръчва на пътуващите от Велико Търново посока София да преминават през прохода на Републиката или през прохода Шипка, за да ползват магистрала „Тракия”.

За прохода „Шипка” е въведено ограничение за движение за товарни автомобили над 10 тона.

Още по темата
Блокирането на движението от тежкотоварни камиони през деня възпрепятства и достъпа на снегопочистващата техника до магистралата. Това доведе до натрупване на сняг в съответните участъци и ще бъде необходимо повече време на машините да обработят пътя.

Над 800 машини през деня са осигурявали зимното почистване на територията на страната. Няма затворени първокласни пътища. Републиканската пътна мрежа е проходима при зимни условия. В отделни региони в зависимост от ситуацията са наложени ограничения. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още по темата: магистрала
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
224
0
 
0
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
ЗАЩО... БЕ ЛЕНЧЕ???НАЛИ БЕШЕ ГОТОВА, НАЛИ ЩЕШЕ ДА ЛОВИШ СНЕЖИНКИТЕ ОЩЕ ВЪВ ВЪЗДУХА- НЯМА БАРИЕРИ ЗА СПИРАНЕ ДВИЖЕНИЕТО В НАЧАЛОТО НА ПРОХОДИТЕ (...КАКТО БЕШЕ ПО "ТАТОВО" ВРЕМЕ...) И КАКТО Е В АВСТРИЯ...?- ЗАЩО НЯМА БУФЕРНИ ПАРКИНГИ...?- ЗАЩО ТИР-ОВЕТЕ СЕ ДВИЖАТ ПРЕЗ ПОЧИВНИ ДНИ...?- ЗАЩО НЯМА РОТОРНИ СНЕГОРИНИ...?- ЗАЩО ЧИСТЕНЕТО, ПО ДОГОВОР, ЗАПОЧВА 1 ЧАС СЛЕД СПИРАНЕ НА СНЕГОВАЛЕЖА - А КОГАТО ВАЛИ 2 ДНИ...?- ЗАЩО ЗА СНЕГОРИНИ СЕ ИЗПОЛЗВАТ ТРАКТОРИ "ДТ.75" ОСТАНАЛИ ОТ ВРЕМЕТО НА СТАЛИН...?!?!?!?!?- СЕГА КАТО ОЧИСТЯТ ПЪТЯ ЛЕНТИЧКА, В ПРИСЪСТВИЕ НА СТАДО МЛАДИ ЖУРНАЛИСТКИ ЛЕНТИЧКА ЩЕ ПРЕРЕЖЕ ЕДИН:- ***, ***, ОТ БАНКЯ
223
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да виждаш някъде някой да е писал за тахошайби?Тук се говори и пише за сняг,и за препречили пъта тирове"товарни камиони.А приказките че тираджии са по стриктни ги запази за себе си.
222
0
 
0
 
! Отговори
ТИР преди 12 години
Правилата са за всички а не както се мислите за богопомазани а нас кучета ни яли. И до 229 не е до късане на *** приятел а до манталитет на запад никаде няма да видиш да ти отвори прозореца и да ти покаже средния пръст тука си е нормално явление. И последно истински зимни гуми за камиони има само в скандинавските държави с шипове но това сигурно си го знаете нали сте капацитети. И до 229 поне сме задружни ако видим закасъл колега ще спрем да помогнем а ти даже няма да ти мине през акъла!!
221
0
 
0
 
! Отговори
ТИР преди 12 години
До 228 как си викам си е моя работа и първо се осведоми защо камионите задрастиха хубавата ти магистрала защотото ги накараха да отбият и после снега ги затрупа. Второ май не си чувал за шаибите който се проверяват от ДАЙ (сиреч Вземи) и ако не се спазват забраните какви са глобите и да не си спазвал почивките и в България може да бъдеш глобен и в Германия за това така че проучи малко преди да пишеш за забрани и ограничения и да ти кажа Камионите са 1000 пъти по стриктни от лекитите!
220
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до Тираджията. Май в твоята германия ще ти спукат *** ако караш без да спазваш техните правила и закони,затова седи си в камиона и не казвай кой за какво става или не става!
219
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 223. Първо ще викаш "мойто момче" на детето ти или на оная си работа! Второ не ми казвай Аз с какви гуми карам.... Трето като ходиш до Германия какво??? За разлика от тук там няма да те пуснат да караш с неподходящи гуми а тук как е?Случвало ли ти се е 20 човека да бутате камион с ремарке препречил пътя с износени гуми през зимата? Случайно ли е че все камиони запушват магистралата при снеговалеж? А лятото какво,колко се спазват ограниченията да не се кара когато е горещо?
218
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Чистите магистрали са социализъм... нали така казаха за СОфия тиквениците?
217
0
 
0
 
! Отговори
moooooon преди 12 години
i znaete li ve4e e masova praktika da se vzimat kni6kata i talona na 6ofiora bez protokol, bez da se predstavi i li pone da kaje v koe upravlenie raboti tapia policai, v4era be6e nqkakav absurt na hemus. Premraznal 12 4asa na AM i nakraq i bez knijka i talon, a ne znaq i v koe upravlenie da q tarsq, tova dragi mi kolegi ne e li policei6tina i gavra s grajdanite v to4nost s edin izrqden danakoplatec, 4udq se kam koq televiziq da se obarna za da se raz4ue moq slu4ai, za6totot i v tqh ne vqrvam
216
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това не е магистрала,вие не разбрахте ли ,че това е новата ски писта,която ще се открие тази вечер,и лента са подготвили....а ако ви се карат кънки-заповядайте на пързалката"аутобан Люлин"-лете път,зимата кънки.....
215
1
 
3
 
! Отговори
ТИР преди 12 години
И се замисли колко данъци се плащат за камионите имам предвид пътен данък винетки такси глупости и какво получават срещу това. Само негативизъм е отговора ще си умрете гладни *** такива кой ще ви напълни магазините или ще ви докара хладилници телевизорите изобщо всичко от което се нуждаете. А специално камионите от международния трнспорт в България да им се събира 5-6 месеца в годината да се намират. Хората си вадят с това хляба зиме, летен навън а ти се натискай на бюрото че за нищо не ставаш
214
1
 
4
 
! Отговори
ТИР преди 12 години
До 218 мойто момче не ме светвай има или няма зимни гуми това са неща който хич не са ти ясни ама хич карай си уш с всесезонните гуми сиреч летни и си мълчи и си гледай журналисчето дето ти пълни главицата с глупости. Имаме 3 камиона патуват основно за Германия ама такова нещо като тука няма. Хората чистят а пък на вас и зиме и лете камионите са ви виновни. Зимата не се чисти а лятото Джигити такива бързате за морето и се мислите за безсмъртни и пак камионите ви пречат
213
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ахаха пък в Бургас е сухо и дъждът спря да вали, а сняг още нее падал тука ..
212
1
 
4
 
! Отговори
moooooon преди 12 години
6te kaja samo, 4e montanskiq tir kakto go nari4at e towaren awtomobil, koito vob6te ne e tir! i wtoro ne e s iznoseni gumi - vsi4ko tova e palna laja za da se prikrie nesvar6enata rabota na vsi4ki, koito se biqt v gardite 4e var6at RABOTA!!! ot 12 4asa na AM hemus vidqh samo edin snegurin, koito be6e s letni gumi i bez pqsak, sled koeto se naloji grajdanska za6tita da go iztegli - palen absurd, 6ofiorite im bili vinovni, ne gi li e sram!!! PALEN ABSURD - V ABSURDISTAN JIVEEM
211
2
 
2
 
! Отговори
uchtiv_galfon преди 12 години
Plashtam za vineten stiker 67 lv ! Ne sa malko pari za edin avtomobil. Kakvo izliza, che prosto gi podarqvam na dyrjavata teq pari, za smetka na opravdaniq - e kak da stane da sme chestni, bratq Bylgari, kak da stane da spazvame zakonite i vsichko ostanalo, kato postoqnno ni oshtetqvat.
210
2
 
8
 
! Отговори
ббб преди 12 години
Браво на тираджиите.Само така. Ако не блокирате пътищата олигофренясалото снегопочистване няма да се случи изобщо!
209
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 215 Май и ти се изказваш неподготвен.За "товарни автомобили" има и летни и зимни гуми-ако не вярваш на пресата виж в интернет.Случайно да си виждал тир(товарен автомобил) с износени гуми? И това не Ми го казва журналист а съм го виждал с очите си и на Витиня,и на прохода Петрохан.А до долния "разбирач" правилата за движение са за всички.
208
6
 
19
 
! Отговори
САЩ преди 12 години
Живях 11г в Бостън и мога да ви кажа че там при подобни критични ситуации се ограничава движението на лични автомобили за сметка на обществените и товарните защото товарните са от жизнено важно значение за икономиката.Те американците затова имат развита икономика.При нас е обратното защото трябва "столичани в повече" да си донесат яйца и сланинка от родните места.сланинката е важна за българската икономика.
207
11
 
15
 
! Отговори
Винетко преди 12 години
ТИР е конвенция.Крайно време е да почнете да пишете ТОВАРЕН АВТОМОБИЛ.На тези на които постоянно им пречат товарните автомобили ще им кажа да си го заврат отзад.Тези автомобили са на пътя и в почивните дни защото трябва да ви заредят магазините откъдето си купувате папото търтеи нещастни.Собствениците на тези автомобили плащат 20 пъти по-скъпи винетки от леките автомобили и 50 пъти по-скъп данък МПС.Хайде сега *** направете си сметката кой би следвало да е с предимство по пътищата.Вие ли ?
206
1
 
11
 
! Отговори
ТИР преди 12 години
До 214 Не се изказвай неподготвен. Тировете няма зимни и летни за тях си има само един модел гуми и си карат с тях целогодишно с дълбока шарка. И второ как няма да е задрастено с камиони като ги накраха да отбият минаха така наречените снегорини и ги затрупаха. Малко от малко се ограмотявайте верно ви промиват мозаците простите журналисти. Ама и те като теб гледат да надраскат някой ред и да си набият камшика към дома без да помислят истина ли пишат или лъжа!
205
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе хора,какво само плюете? Когато има забрана за движение на тирове,и още повече,когато са с летни или износени гуми какво очаквате?Или въпросните шофьори трябва да се доказват,че могат да карат на заледено? Да ама не...и понеже явно правилата не важат за тях си карат по магистралите,и после чакат някой да ги дърпа когато направят задръстване.Докато не се научат да спазват знаци,правила и т.н. ще има такива задруствания...