Цветанов свиква извънредно заседание заради снега

Целта е лекото придвижване на хората днес, отчете министърът
Обновена: 8 яну 2012 09:52 | 8 яну 2012 09:23, Красимир Ангелов
140
Цветанов свиква извънредно заседание заради снега
Снимка: БТА

Извънредно заседание на всички отговорни институции, които имат отношение към овладяването на тежката метеорологична обстановката в страната, ще се проведе днес, съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов пред "Фокус".

През тази нощ е събрана информация за състояние на цялата пътна инфраструктура и водните ресурси – язовири, реки, както и последствията от тежката усложнена обстановка, отбеляза Цветанов.

"За тази цел заедно с министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, директора на Агенция "Пътна инфраструктура” Лазар Лазаров, представители на МВР,  на "Охранителна полиция”, главния секретар Калин Георгиев и представители от министерството на икономиката ще обсъдим и ще вземем допълни мерки, ако такива са необходими.

Целта е да създадем една добра среда за придвижване на хората през днешния ден, в който приключват отпуските и ваканциите на децата", отбеляза вътрешният министър.

Още по темата

Най-невралгичната точка и през нощта е била автомагистрала "Хемус". Късно вечерта в събота на магистралата бе направен пробив в блокирания трафик и започна пропускане на автомобилите, които чакаха с часове в задръстването и образуваха над 20 километрова опашка.

Малко след полунощ е възстановено движението в двете посоки на автомагистралата за леки коли и микробуси.
Автобусите се проверяват дали са с подходящи гуми и ако отговарят на условията, също се пропускат. Остават обаче ограниченията за движение на ТИР-ове в двете посоки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
1
 
12
 
! Отговори
... преди 12 години
Абе стига PR на Цеко. Знаем че нищо неможе и отделът му. Да хванат лопатите и да рият. Нали държавата е полицейска - да се хванат да поработят ... ай сиктир ..ша крадът само.
118
1
 
4
 
! Отговори
1 преди 12 години
до 117,от кого ще ни пази бе узряла тикво турците или капиталистите да не са тръгнали срещу България
117
4
 
7
 
! Отговори
До 93 преди 12 години
Проста ТИКВО,армията ни да не е да сее и да жъне бе ***?Да ти почиства улиците?Да ти бърше *** не желаеш ли???АРМИЯТА е да брани РОДИНАТА!ТИКВО неузряла и вече ИЗКУФЯЛА!
116
1
 
19
 
! Отговори
Ще спрем снеговалежа преди 12 години
Ще спрем снеговалежа! Гарантирано от ЕТ "герб"!
115
1
 
8
 
! Отговори
IrD $ DGD преди 12 години
Човекът е обществено животно.Обществото е изобретило три способа да се държат хората в робство: насилие, пари и свобода.Цялата власт произтича от народа и никога не се връща към него.Политиците умеят да говорят дълго без да кажат нищо, служейки си с много лъжи, които представят за истина.В парламента половината от депутатите говорят за неща, които не разбират, а другата половина не разбира за какви неща се говори.Обещават ли Ви да превърнат мечтите ви в действителност, очаквайте да превърнат действителността Ви в мечта.По-добре е да паднеш на лешоядите, отколкото на политици. Първите ядат мъртвите, а вторите живите. В Индия никой не знае броя на свещените крави, а у нас броят на свещените ***.Утре, утре, винаги утре и така минава животът за теб.Лошо живеят тези, които смятат, че ще живеят винаги.Който изгуби честността си, не може повече нищо да изгуби.Каква полза могат да донесат само законите там, където няма нравственост? Отначало ли е нищо - и нататък нищо.Всичко само се изменя и нищо не се губи.Усмихвайте се... Утре ще бъде по-зле.Докогато това е истина,това ще е истината!
114
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цветанов, как ще коментираш факта, че снегопочистващите машини са били с износени гуми? Отново ли ви изненада зимата, или за пореден път се източват средства от парите за почистване? В Австрия виждаш ли, че няма никакъв блокаж и то при 1м сняг. Тук падне 30-40см и парализира страната. Станишев ли ви е пак виновен?
113
0
 
32
 
! Отговори
100 % виновен Станиш преди 12 години
Този сняг е заложен от Станишев за януари, за да изненада точно ББ. Виж ако беше за юни нямаше да му се получи.
112
0
 
3
 
! Отговори
armeec преди 12 години
za ceki policai ima po lopata i da zapo4vat 4isteneto na snqg a za upravlqva6tite 6te im dam nai golemiq nomer lopata i bez tova sa mihluzi....
111
0
 
19
 
! Отговори
до 110 преди 12 години
Забрави, че крадат колото могат, но слава Богу че са невероятно некадърни, че инче както моралът им е на -10, кой знае какви още по-големи поражения щяха да нанесат. На всичкото отгоре *** си ги избират, въпреки че е очевидно, че са корумпирани накадърници.
110
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цецо, тези неща не се решават със събрания,а с малко повече далновидност и добра организация. Симулиране на работа и бла-бла - ето това правите!
109
2
 
29
 
! Отговори
ЦвЦв преди 12 години
Тоя корумпиран *** що не се скрие в един от шестте си апартамента ? Как това недорузомение е вицепрмиер е част от отговора защо България е най-пропадналата държаа в Европа.
108
1
 
23
 
! Отговори
арест преди 12 години
цвъко ще арестува майката природа!
107
0
 
6
 
! Отговори
horus преди 12 години
100. Първо не лъжи че си фуражка, то е ясно че да си военен е срамно ама си носи последствията като си станал такъв. Питам много малоумно - на военните началниците и командарите какви са ?! Що се отнася до сливенския балкан - не съм бил там, ама само питам - кога точно отидоха военните ?! и второ - за това че са дръпнали няколко коли - колко маникюра счупиха и по колко командировъчни допълнително взеха мамините златни ненагледни. Представям си колко са били псувни по адрес на цивилните
106
2
 
21
 
! Отговори
Nalivach преди 12 години
Герберската *** с един малък снежец не можа да се справи, представям си какво ще стане ако се разразят снежните виелици от миналите години
105
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Искам и на 20.12.2012 да има такова извънредно заседание, и да излязат със стратегия за оцеляване на човечеството, ако може!
104
0
 
4
 
! Отговори
БЪЛГАРИН 1 преди 12 години
На всеки е ясно ,че с природата на глава не се излиза,ама и на нас ние ясно и че приказките са ни по-вече от деиствията.И стига тези,които не са си свършили работата със снегопочистването са ни баламосвали,че задръстваниято основно ставали заради гумите на автомобилите ,ако през лятото някои кара със зимни гуми трябва ли да има задръствания -просто както всякога останахме пак изненадани.Само че и тази приказка вече се изтърка-пътищата непочистени ,а ти проверяват винетката и застраховката .
103
0
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
какво ли щяха да правят, ако държавата ни се казваше Коми ? а ако беше кмет на Москва ? Там температурите падат до - 25 и си вали сняг
102
1
 
16
 
! Отговори
Снежкоборец преди 12 години
Ние от Дирекция "Борба срещу организираното трупане на снежинки" ги хващаме, ама ТЕ ги пускат. Ние не сме виновни другарко, хъката мъката мяу мяу пред TV.
101
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
чудо голямо, заваля сняг през първия петък на месец януари и селяните не можаха да се приберат по родните места навреме, голяма трагедия
100
4
 
3
 
! Отговори
До пост 93 преди 12 години
Нито съм фуражка, нито съм *** *** и дебела за разлика от теб. Съдейки по стила на писане и по обидните квалификации свинята *** си ти. А защо не попитащ хората, които бяха заседнали в Сливенския балкан за мнението им за военните и за това кой ги изкара от преспите. Военните отиват там където им заповядат техните командири и началници и докато има такива като теб всичко ще си продължава по старо му, и всяка година зимата ще ни изненадва. Много здраве и късмет.