Цветанов свиква извънредно заседание заради снега

Целта е лекото придвижване на хората днес, отчете министърът
Обновена: 8 яну 2012 09:52 | 8 яну 2012 09:23, Красимир Ангелов
140
Цветанов свиква извънредно заседание заради снега
Снимка: БТА

Извънредно заседание на всички отговорни институции, които имат отношение към овладяването на тежката метеорологична обстановката в страната, ще се проведе днес, съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов пред "Фокус".

През тази нощ е събрана информация за състояние на цялата пътна инфраструктура и водните ресурси – язовири, реки, както и последствията от тежката усложнена обстановка, отбеляза Цветанов.

"За тази цел заедно с министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, директора на Агенция "Пътна инфраструктура” Лазар Лазаров, представители на МВР,  на "Охранителна полиция”, главния секретар Калин Георгиев и представители от министерството на икономиката ще обсъдим и ще вземем допълни мерки, ако такива са необходими.

Целта е да създадем една добра среда за придвижване на хората през днешния ден, в който приключват отпуските и ваканциите на децата", отбеляза вътрешният министър.

Още по темата

Най-невралгичната точка и през нощта е била автомагистрала "Хемус". Късно вечерта в събота на магистралата бе направен пробив в блокирания трафик и започна пропускане на автомобилите, които чакаха с часове в задръстването и образуваха над 20 километрова опашка.

Малко след полунощ е възстановено движението в двете посоки на автомагистралата за леки коли и микробуси.
Автобусите се проверяват дали са с подходящи гуми и ако отговарят на условията, също се пропускат. Остават обаче ограниченията за движение на ТИР-ове в двете посоки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
0
 
4
 
! Отговори
Умен бее преди 12 години
че и красив !!!
98
1
 
6
 
! Отговори
До пост 96 преди 12 години
Не си прав 96-ти, Не виновен само Станишев, ами цялата тройна,която остави такова дебелоснежно наследство.
97
0
 
9
 
! Отговори
До ГЕРБЕРаст 75 преди 12 години
Когато хладилникът ти е празен, започаш да си ръфаш т..аците от злоба.
96
2
 
18
 
! Отговори
кърък преди 12 години
За всичко е виновен Станишев . Оставил е непочистени пътищата. Да го вкараме в затвора.
95
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И кво прайм, ако вземе да падне истински сняг ?Е сравнявате се едно време *** едно време нямаше толкоз много хора щъкащи насам натам от слободия. Плюс тва едно време хората знаеха какво е това "годишно време" и се съобразяваха. Той сега тръгнал вече нашия наперен със западната гробница да "разходи" гаджето. *** кво има в колата - нищо. Ни чувал пясък ни лопата ни въже ни нищо. Бе да не си хванал дедо Боже за шлифера, че да не се съобразяваш с нищо бе ? Ми мръзни си кат ти е толкоз акъла.
94
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А арести ще *** ли?Някоя показна акция-туй,онуй?Някой багерист или тракторист за жертва?
93
2
 
7
 
! Отговори
horus преди 12 години
Фуражка, ***, армейска, *** дебела - през празната ти кратуна, не святка ли що хулим военните - ето за това ! Щото пазите на майка си п--те в Ирак и Афганистан и по цял ден мързелувате по поделенията. Било решение на политиците - *** мързеливи *** такива - ако ви накарат да отидете да чистите пътищата, на другия ден всичките ще си подадете рапорти за напускане. Щото за нищо не ставате ! Борисов предложи да пазите реколта, ама до един ревнахте - да не сме пъдари, не вие сте лай--ри
92
0
 
3
 
! Отговори
Made in GROB преди 12 години
"Ловим снежинки всякакви"Или пък .........."Хванахме на някому снежинката"
91
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Къде е онова дебело прасе-министър?За сестрата на Фидосова става въпрос, дето отваря вратата на Тиквата, преди да извади ножицата!Аман от *** герберасти.А-ха сетих се, някаква Лиляна беше...И тя май е хваната на някакъв паркинг като Ана-Мария Борисова.
90
6
 
7
 
! Отговори
Възмутен. преди 12 години
Блокирани пътища и ЖП линията Виена-Инсбрук поради обилен сняг в Австрия-веднага оставка на цялото австрийско правителство. Зима е как може да вали сняг ?! От 80 години насама за пръв път в Индия вали сняг - незабавна оставка на индийското правителство и независимост за Кашмир. В Нова Зеландия разцепен на две кораб поради лошо време и 6 метрови вълни - незабавна оставка на тамошното правителство.
89
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А пък в Ямбол една снежинка не е паднала :)).. трябва да ходим по планините на около че да видим сняг ;-)
88
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тия *** ще се събират два дни след като хората мръзнат по пътищата.Идиотията ГЕРБ продължава...
87
2
 
6
 
! Отговори
Армеец преди 12 години
Армията няма никаква вина за състоянието на пътната обстановка в България. В края на краищата решението за нейното съсипване не е вземано от военнослужещите. Само допреди един/два месеца всички хулеха и обиждаха военните (взимали 20 заплати, работели по-малко и т.н. приказки за привилегии), а сега пишете за това какво правели чуждите армии и как помагали на хората. А сега питайте Бойко, Цветан , Симеон и Аню защо пак зимата ни изненада? Нека полицията, пожарната и ГЗ да помагат, да да ама нееее!
86
0
 
5
 
! Отговори
333 преди 12 години
Къде има 5 см сняг. Елате в Родопите и ще видите за какво става дума. Непрекъснато вали. Снегът е мокър и тежък, но се справят колкото може. Няма ток ,ТВ
85
1
 
3
 
! Отговори
IrD $ DGD преди 12 години
Човекът е обществено животно.Цялата власт произтича от народа и никога не се връща към него.Често желязната дисциплина я налагат хора с дървени глави.Неограничени възможности имат само хората с ограничено мислене.Не е важно, че нещо се развива неправилно.Важното е то да изглежда добре.Обикновено на тия дето им е широко около врата ги стяга шапката.Недостойно живее този, който не дава да живеят на другите.Добрите момчета отиват в рая,а лошите където си поискат, но най-често на майната си.Оказа се, че не живеем на *** на географията, а вътре в него.Напредъкът на страната ни е осезателен - бяхме страна на розите, сега сме на - дозите.Утре, утре, винаги утре и така минава животът за теб.Лошо живеят тези, които смятат, че ще живеят винаги.Който изгуби честността си, не може повече нищо да изгуби.Каква полза могат да донесат само законите там, където няма нравственост? Отначало ли е нищо - и нататък нищо.Всичко само се изменя и нищо не се губи.Усмихвайте се... Утре ще бъде по-зле.Докогато това е истина,това ще е истината!
84
2
 
8
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
ЗАЩО ПЪК ЦВЕТАНОВ....2- НАЛИ ОНАЯ ДЕБЕЛАНА СЕ ИЗЦЕПИ...7- ГОТОВИ СМЕ... СНЕЖИНКИТЕ ЩЕ ГИ ЛОВИМ ВЪВ ВЪЗДУХА...- БОКО..., АЙДЕ РАЗКАРВАЙ Я..., ДА ЛОВИ МУХИ ВЪВ ВЪЗДУХА...
83
1
 
18
 
! Отговори
horus преди 12 години
Само да кажа че когато бях в Япония и имаше снеговалежи и пътищата трябваше да се разчистват, знаете ли кои бяха на първа линия - ВОЕННИТЕ ! Спомням си че докато чакахме да разчистят пътя, войниците доливаха резервоарите на колите с гориво - и то абсолютно безплатно, за да не студуват хората ! Питам, къде е нашата армия ?! "Пази ни от външни агресори в ИРАК" или си пие ракията и дъни чалгата в поделенията ! Щото да помагаш при бедствия не е като да взимаш лежачката по 100 $/ден нали ?!
82
2
 
18
 
! Отговори
ХАХАХА преди 12 години
Падна малко сняг по средата на зимата (о каква изненада) и още малко ще обявят извънредно положение. Това управление е толкова некадърно,че чак да ти се доплаче...
81
0
 
12
 
! Отговори
Уха преди 12 години
Ето тези 5см. сняг блокираха държавата, какво ще стане при 20см и минус 15градуса. Сигурно ще закрием държавата. А нали снежинките щяха да ги ловят още във въздуха? Зимата пак ни изненада, въпреки приказките колко снегорина и тежка техника са били готови да чистят-видяхме как институциите в държавата си вършат работата!
80
0
 
18
 
! Отговори
за Витков! преди 12 години
Оставка! Виждал съм преди години роторни снегорини по българските пътища! Сега такова животно явно няма ! Защо ли !? Защото малкото които са съществували са раздаржавени и продадени/нарязани за скраб сигурно! Защо трябваше всичката военна техника която помага в такива ситуации да се съсипва, а гражданска защита де е безсилна! Съд за всички грабители през 20 годишния преход! СЪД с доживотни присъди!