Цветанов свиква извънредно заседание заради снега

Целта е лекото придвижване на хората днес, отчете министърът
Обновена: 8 яну 2012 09:52 | 8 яну 2012 09:23, Красимир Ангелов
140
Цветанов свиква извънредно заседание заради снега
Снимка: БТА

Извънредно заседание на всички отговорни институции, които имат отношение към овладяването на тежката метеорологична обстановката в страната, ще се проведе днес, съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов пред "Фокус".

През тази нощ е събрана информация за състояние на цялата пътна инфраструктура и водните ресурси – язовири, реки, както и последствията от тежката усложнена обстановка, отбеляза Цветанов.

"За тази цел заедно с министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, директора на Агенция "Пътна инфраструктура” Лазар Лазаров, представители на МВР,  на "Охранителна полиция”, главния секретар Калин Георгиев и представители от министерството на икономиката ще обсъдим и ще вземем допълни мерки, ако такива са необходими.

Целта е да създадем една добра среда за придвижване на хората през днешния ден, в който приключват отпуските и ваканциите на децата", отбеляза вътрешният министър.

Още по темата

Най-невралгичната точка и през нощта е била автомагистрала "Хемус". Късно вечерта в събота на магистралата бе направен пробив в блокирания трафик и започна пропускане на автомобилите, които чакаха с часове в задръстването и образуваха над 20 километрова опашка.

Малко след полунощ е възстановено движението в двете посоки на автомагистралата за леки коли и микробуси.
Автобусите се проверяват дали са с подходящи гуми и ако отговарят на условията, също се пропускат. Остават обаче ограниченията за движение на ТИР-ове в двете посоки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
1
 
12
 
! Отговори
KU4E преди 12 години
Щом два пръста сняг стана бедствие, какво да кажем за една истинска зима?! А Някога ввъв всяка хижа имаше агрегат, лифтовете също! А курортите защо нямат по едно агрегатче в хотелчетата баровски? Преди 20 години във всяка хижв имаше агрегат, пътищата се разчистваха. Сега остава да се провалят и зимните почивки заради 10 см. сняг. Цирк! Карали сме ски по такъва фъртуни и снеговиелици при минус 10,15 пък и повече градуси без проблем. Абе неука работа! А защо продължават да не работят лифтовете по
58
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Автобусите се проверяват дали са с подходящи гуми и ако отговарят на условията, също се пропускат. Остават обаче ограниченията за движение на ТИР-ове в двете посоки. "Вчера пътувах точно по Хемус и точно това е основният проблем - масово каране с летни гуми или зимни гуми втора употреба ...Питам се защо ДАЙ и КАТ сега проверяват гумите ? Какво правеха от Ноември месец до сега ? Чешаха си макарите ли какво? Или събираха рушвети за Новогодишните празници.
57
0
 
7
 
! Отговори
Дянков преди 12 години
По добре да изчакаме до месец март. Хем ще се спестят средства. Няма смисъл да се чисти сега -другата седмица може пак да вали.
56
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Най-предвидлив излезе Миро Мършата който си купи с държавни пари джип за 160 000 за да може да дърпа ягуара на сестра си (зам. председател на здравната комисия) Герб си уредиха роднините, другите да го духат!
55
0
 
8
 
! Отговори
пак преди 12 години
Герберската душа се разтапя пред песните на Веселин Маринов. Да пробват и със снега.
54
1
 
23
 
! Отговори
bb преди 12 години
Вижте как за миг магистралите се превръщат в задръстени еднолентови, нискоскоростни пътища. И затова ли гладуваме
53
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
dobre 4e nqma 1 metar snqg 4e shte gi vidq togava GERB ETO GLASUVAH TE ZA TQH SEGA SI BERETE PLODOVETE MIZERNICI PATISHTATA SA KENEF A PLASHTAME DANACI ZA VSI4KO KADE SI BB I CC
52
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДА ОЧАКВАМЕ ЛИ СКОРО ОПЕРАЦИЯ МЕТЕОРОЛОЗИТЕ
51
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
сите говорят за "изненади". Я па не видам никаква такава - сичко си е като друг път.
50
2
 
4
 
! Отговори
до tosh - енцето. преди 12 години
Добрутро, тоше! Ако ти не си я свършил тази работа със снегопочистването пред дома си, офиса или това, към което имаш отношение, начи: или немаш нищо, или "спиш" зимен сън и мислиш за другите съдейки по себе си.
49
0
 
15
 
! Отговори
kj преди 12 години
Абе тоз сняг що вали през януари,да си вали там през юли и август.Тогава няма да ни изненада и ще сме подготвени
48
15
 
6
 
! Отговори
tosh преди 12 години
като не ви харесва снегът, защо не излезете и да си го почистите сами?Само седите и плюете тука и все чакате някой да ви свърши работата.Ако все още за тези години не сте разбрали, в тази държава нещата стават по-бавно, понеже все някой се опитва да окраде нещо, да прецака другия, а вие да си седите отстрани и да чакате някой да направи нещо. Еми няма да стане колкото и да ревете по форуми.
47
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Уж щяха у въздуха да ги луят кво стана ?
46
0
 
11
 
! Отговори
peter преди 12 години
Ще имаме ли една зима да няма затворени пътища в България, а да не говорим за мигистрали.Като ще се направят тази магистрали как ще бъдат чистени.
45
3
 
27
 
! Отговори
4 4 4 преди 12 години
Пълни *** са тия от ГЕРБ.То бива крадене на пари от всичко и по Безбожно много ама то прекалиха.как се трупа половин метър сняг по магистрала аз не знам.Камион се бил завъртял,завъртял им се мозъка. Пълни нещастници са тези ***,да си хващат парцалите и милионите и да се пръждосват от България.
44
3
 
7
 
! Отговори
стига бе преди 12 години
стига сте плюли другаря тъпан Бориславов-*** не ушета щеф мачка тоя *** ами мъдурите на ген секретар на бкп тодор живков..... така се става премиер....ами серго гея ами другите комунистчета от 20 години *** майката на ДЪРЖАВАТА!!!
43
0
 
10
 
! Отговори
dzivko преди 12 години
Абе че се изложиха то е ясно,ама аз гледам коментарите на Странджата и си си мисля,че тоя човек разбира от лук до ядрени ракети,а може и да греша
42
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ей лумпели, не виждате ли какво става и в Австрия и в Германия, нали там нямаха проблеми със снега понеже са много организирани, защо тогава и там има затворени магистрали, от тази злоба ще станете импотентни
41
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До вчера не ми се беше случвало да се прибирам от Троян до София през пътя за Враца и Видин за 10 часа.Кой недоносен *** взе такова безумно решение?Може ли от онзи ден в Троян и околните села да няма ток и единствения път за придвижване да е затворен цял ден?Хиляди туристи от селата без ток като Априлци,Скандалото,Орешака,Чифлика и други си тръгнаха едновременно заради спрения ток от петък.И вместо да се почисти до Кърнаре прохода,някой прехвърли техника от Тракия да чисти Хемус.
40
1
 
10
 
! Отговори
Еййй преди 12 години
Костов е виновен ,той пуска снега