Запечатаха консервен цех в Плевен

Заради нарушения унищожават 15 хил. буркана с печурки
Обновена: 10 яну 2012 17:37 | 10 яну 2012 17:37,
14
Запечатаха консервен цех в Плевен
Снимка: архив, Reuters

След рутинна проверка инспектори от Българска агенция по безопасност на храните затвориха консервен цех, собственост на фирма „Брумо” ЕООД, след констатирани съществени нарушения.

В цеха са се произвеждали консерви от култивирана маринована печурка. Цялата налична продукция на фирмата е възбранена, изтегля се от търговската мрежа и ще бъде унищожена, тъй като не е гарантирано качеството и безопасността на продукта.

При проверката не е представена вътрешна мониторингова програма, не са създадени условия за проследяемост и определение на партидите на произвежданата продукция, което е предпоставка за застрашаване на здравето на потребителите.

Общото количество възбранена продукция е 14 558 буркана готова продукция и седем бидона по 220 литра гъби-заготовка в процес на преработка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
26
 
! Отговори
нико преди 12 години
Ами това е показна акция която е поръчана от конкурентите да а конкурентът под сурдинка колкото и да не ми се казва е фирма тясно свързана със Герб-правете си изборите сами на къде отиваме и вървим жалко за българският производител ако не си от нашите закриваме те вот и всио
11
9
 
24
 
! Отговори
Дани преди 12 години
Не харесвам ГЕРБ и не съм гласувала за тях.Причини-много,няма място да ги изброявам.Но проверките които започнаха по отночение на храните трябва да бъдат аплодирани,защото става въпрос за здравето,а понякога и за живота на хората.Затова съм изненадана от глупостите които прочетох по-долу.
10
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
da da za vsi4ko e vinovna GERB 6toto dosega vsqkash sme bili mn dobre zakrivat zastoto ne pokrivat kriterrite dose ga sa rabotili s pari pod masata ida iskame i dane iskame v taq dirjava trqbva dase nau4im na red i disciplina
9
9
 
16
 
! Отговори
ПЕЧУРКИТЕ ОТРОВНИ..? преди 12 години
...ЧУДЕСНО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!АМИ , НАХРАНЕТЕ С ТЯХ *** ОТ ПОЗИТАНО-20, БЕ....!ТОВА Е ТО ...."РАЦИОНАЛНОТО ОПОЛЗОТВОРЯВАНЕ" И...."БЕЗОПАСНАТА ТЕХНОЛОГИЯ"....!НАХРАНИ ,КОМУНИСТ----СПАСИ БЪЛГАРИЯ!ТОВА Е ТО ..."ГРИЖА ЗА ХОРАТА"!!!!!!!!!!!!!
8
4
 
31
 
! Отговори
Кръстоносец преди 12 години
Като не могат да стимулират откриването на нови производства,другарите от неокомунистическата партия ГЕРБ затриват съществуващи такива.Такава е стратегията на ГЕРБ- Унищожаване на средния и дребния бизнез и изчезване на България от картата на света
7
3
 
24
 
! Отговори
дядо преди 12 години
мръсни частници,конкуренция на фирмите на ГЕРБ ще правите а - вземете сега това сапче и другия път като се гласува пак идете за гъби,за да може идиотизираната част от нацията да си избере пак *** за шеф
6
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз разбирам някой да се е натровил, или да е открито бомбирало количество консерви.Обаче това си е поръчано от конкуренцията при така представените факти.Много е лесно да съсипеш нечий бизнес в БГ,особено ако качеството е по-добро и хората го предпочитат.Но винаги така се представят нещата,че едвали не нарочно ни трови някоя фирма.Вече не сме 1990 година и да оцелееш на пазара с менте е невъзможно.Но явно фирма пак от някой партиен обръч е срещнала конкуренция и ето как действат комунистите.
5
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
По-скоро новия инспектор е поискал повече :)))
4
21
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Стандарт Стара планина. Гарантирано от ГЕРБ!
3
6
 
40
 
! Отговори
язе преди 12 години
поредните български пишман бизнесмени. този път или малко са предложили или са сменили инспектора
2
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това да не са светещите печурки,дето ги хванаха в Англия?
1
23
 
47
 
! Отговори
БДС преди 12 години
Дайте ги на гладните комунисти, дето вият по цял ден из форумите, че нямали какво да ядат, барем има някоя мухоморка между печурките и ги изтрови до крак :)))