Борисов призна: Самоубийството на Чочо е полицейска грешка

Общественият натиск само пречи на разследването, отчете премиерът
Обновена: 13 яну 2012 10:03 | 13 яну 2012 10:00, Красимир Ангелов
236
Борисов призна: Самоубийството на Чочо е полицейска грешка
Снимка: БТА

Груба грешка е да се остави задържаният да се самоубие, призна премиерът Бойко Борисов по повод самоубийството на единия от похитителите на Мирослава от Перник.

"Не мога да кажа, че към доволен от това, че задържано лице с белезници са му се предоверили да се самоубие в дома си. Дори когато се отива до тоалетна има надлежен ред по който това се извършва. Така че това е безспорно груба грешка от страна на конвоиращите", отчете министър-председателят пред ТВ7.

Борисов обяви че вече се е извинил на майката и сестрата на убитото в Перник момиче и е изказал своите съболезнования за случая.

"Под близки, които визирах да се извинят, че нагрубиха МВР имах предвид сестра й. Полицията работи много усилено с месеци и получаваше упреци", аргументира се Борисов.

Той допълни, че общественият натиск в подобни случаи само пречи на разследването на престъплението.

"След случая във Враца (бел. р. убийството на данъчната Дореми Джорлева) детето пак нагруби полицията. Аз бих му казал, "като ти мине мъката се извини на тези хора, защото те се раздават по подобни случаи", допълни Борисов по повод реакцията на сина на откритата мъртва жена.

Още по темата

Министър-председателят коментира и репликата си за "пържолките и кучето", която предизвика силно възмущение в обществото.

"Следовите кучета са най-най-добрите приятели на следователите. И аз затова казах любимата им награда – като кучкар, каква е. Така че разбирам желанието на част от медиите да се възползват от дадена моя реплика.

Като се вземат две изречения от двеста, за пържолите и за извинението от близките към МВР, то наистина се получава отвратителна комбинация", обясни Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


236
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
168
1
 
4
 
! Отговори
tapaci преди 12 години
grshka na prirodata sa vsichki koito ypravliavat balgaria .
167
1
 
6
 
! Отговори
Пешо преди 12 години
Тоя се е прострелял три пъти това си е някактво тройно самоубийство.
166
2
 
10
 
! Отговори
Венелин преди 12 години
Алоо, защитниците на Бойчето!Държава няма не заради отношението на хората към институциите, а заради отношението на институциите към хората...
165
1
 
4
 
! Отговори
andrei преди 12 години
DO 208--4eren iliew ,q se skrii
164
5
 
6
 
! Отговори
Мери преди 12 години
Зам.-директорът на института по психология към МВР Росен Йорданов пред БНР не пропусна да изтъкне, че напоследък детекторът на лъжата ДЛ помага на МВР да разкрива доста престъпления, неглижирайки факта, че полиграфското изследване не се признава от съда за доказателство и служи единствено като оперативен способ на полицията да се насочи или не към даден заподозрян. Обяснението на такова поведение на съда към полиграфа, чиято прецизност от няколко години е над 90%, е напълно обяснимо: гаранция,че ако не повече от двадесет съдии се изследват на ДЛ за коректността на произнесението от тях присъди, той почти през цялото време ще звъни, а след 12-15-та присъда направо ще изгори! При анализ на произнесените от ВАС присъди това ще се случи доста по-рано! Та затова чернодрешковците неглижират полиграфа като апаратура за доказване достоверността на фактите и твърденията. Ами нека А.Йорданова, Ченалова, трите съдийки от САС по решението за делото Килърите, Ангелова, Дончева от СГС да докажат дали произнесените от тях присъди/решения са базирани на закона, морала и справедливостта. Гаранция, че ДЛ ще започне да звъни още на 2-3-та фраза! А ако съдия Солакова от ВАС и съставът на ВКС , оправдал убийците на Чората, се подложат на тест на полиграфа, той още като чуе имената съдиите, веднага ще започне да звъни! А полиграфът е ценна апаратура, не е за съсипване за тестове за справедливи присъди на тези с черните тоги!
163
4
 
10
 
! Отговори
Пешо преди 12 години
А самоубийството на Мишо Бирата чия грешка е? Абе оди да ти го начука Валентин Златев и не ми разправяй че в Гер всики сте хетеросексуални!
162
7
 
5
 
! Отговори
Цветан Караилиев преди 12 години
Разбирам,анонимни съфорумници,че ви е кеф да изливате помия скрито.Мъж не се става заради това,че имаш *** в панталоните,най-малкото е да държиш на думите си и да не се криеш като плъх,казвайки ги.Срам ме е заради вас
161
2
 
7
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
"...203добавен от: Анонимен преди 1 часпостна пица за народа ------------------ а къде са пържолите..."КАК КЪДЕ...???- ЯДЯТ ГИ НА БОКО И ЦОКО КУЧЕТАТА...АМА КАКВО ДА ПРАВИМ... КЪКЪФТО МАТРЯЛА..., ТАКИВА И ВОЖДОВЕТЕ...
160
1
 
7
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
А, сетих се...БОКО каза, че със ЦОКО стояли цяла нощ будни...СЕГА РАЗБРАХ И КОГА СА СИ ЛЕГНАЛИ... - СЛЕД КАТО УБИЕЦА, ИЗВЕСТЕН КОТО БРУТАЛЕН РЕКЕТЬОР, СЕ САМОУБИ С ТРИ ИСТРЕЛА...
159
3
 
4
 
! Отговори
NIK преди 12 години
Перничани пък масово подозират Елеонора за главно действащо лице в убийството на Мирослава. Репортер от столичен вестник свидетелства за коментари от комшиите. "Една сълза не отрони, докато полицаите търсеха Мими", вайкали се съседите. Тя отдавна спечелила антипатиите им с прословутото си високомерие и богато гадже.
158
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
нима
157
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
постна пица за народа ------------------ а къде са пържолите
156
3
 
7
 
! Отговори
do boko... преди 12 години
Bokoooo,tikvo prosta,nikakvo samoubiystvo ne e tova,ne se opitvay da prikriva6 Cecko i maloumnite mu slujiteli.kakvo pravi orujie v rucete na 4ovek s beleznici,i po-vajnoto KAK MOJE DA SE SAMOUBIE 4OVEK S BELEZNICI,tova ne mi e yasno.kato 6te lujete pone lujete sled kato premislite ne6tata....
155
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Стига глупости, господа! Кучето наистина си заслужава пържолите - добре е тренирано, браво! Помогнало е в случая! Но каква трагедия за това семейство, толкова животи разбити. Кой е винавен за това,господа? за това мислете.А не за една реплика, която е абсолютно правилна и не особено съществена в случая.
154
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
поредното нескопосно изпълнение, където са се набъркали двамцата с Цветанов, все такива ги забъркваттоя не може и да се извини като хората даже, освен че никой не го е научил да мисли къде какво говори... мисленето му е най-слабото място
153
1
 
8
 
! Отговори
ДО 199 преди 12 години
тогава би трябвал да се държи като минист.прец. на Р.България.
152
1
 
6
 
! Отговори
sss преди 12 години
тогава би трябвал да се държи като минист.прец. на Р.България.
151
6
 
12
 
! Отговори
скандал преди 12 години
За скандалното поведение на това *** същество и най-силните думи ще прозвучат слабо !
150
7
 
8
 
! Отговори
до 13 преди 12 години
" Какъвто и да е - това е Министър Председателя на България!" Па като е такОв оти простьото му с простьо не се чуе к'ви ги плямпа?Я мо'е да сАм си прос, *** ме не дават по тиливизията и не давам акъл на тоя и оня как да цАлуват ръка на МВР-то.Он па не мо'е и да чете, оти досега колко се изписа за това, че не мо'е се държи като премиер, ако мо'еше да се е поспрял малко.Чел "Винету", ама го не е разбрал, щото там се разказва за мъже на честта, па наш'та прАжолка те такова нема...
149
22
 
14
 
! Отговори
13 преди 12 години
Възмутена съм от изразите, които употребявате за Бойко Борисов - особено Явор Дачков!!! Самозабравихте се т.е. ЗАБРАВИХТЕ, че СТЕ СИ ГО ИЗБРАЛИ!!! Какъвто и да е - това е Министър Председателя на България!Длъжни сте да се съобразявате с този факт!Заради такова отношение на всички към Институциите, на практика НЯМА ДЪРЖАВА!!!