Цветанов и Николай Младенов – най-успешните министри

5% напълно подкрепят кабинета срещу 19%, които изобщо не го харесват
Обновена: 16 яну 2012 15:56 | 16 яну 2012 15:10,
351
Цветанов и Николай Младенов – най-успешните министри
Снимка: архив, БТА

Премиерът Бойко Борисов и правителството като цяло запазват кредита си на доверие, сочи социологическо проучване на „Сова Харис“, проведено в периода 3-10 януари.

5% от пълнолетното население на страната определят политиката на правителството като напълно успешна, а други 33% смятат, че въпреки някои неуспехи правителството се справя добре с управлението на страната.

Като цяло се вижда, че около 38% от хората споделят удовлетвореност от дейността на правителството на ГЕРБ.

Приблизително 30% от пълнолетните граждани на страната споделят мнението, че правителството не се справя добре с управлението, макар и да има някои успехи в отделни сфери. Близо 19% смятат, че управлението на ГЕРБ е напълно неуспешно.

Близо 40% от пълнолетните граждани на страната имат доверие в управляващата партия ГЕРБ. На противоположното мнение е около една втора от населението, сочи проучването.

„Като цяло може да се отбележи, че на отминалите местни и президентски избори ГЕРБ получи своеобразен вот на доверие от страна на българските граждани независимо от слабата организация на изборния процес, породилите се съмнения в честното им провеждане и сигналите за купуване на гласове и манипулации”, коментираха социолозите.

Освен привържениците на управляващата партия доверие в ГЕРБ имат също така и 7% от симпатизантите на БСП, 19% от гласоподавателите на ДПС, 17% от поддръжниците на "Атака", всеки десети симпатизант на СДС и на ДСБ.

Близо 50% от пълнолетните граждани нямат доверие в управляващата партия ГЕРБ. Това са 66% от пенсионерите, 56% от безработните, 39% от заетите в частния сектор, 44% от държавните служители. Най-критични във възгледите си по отношение на дейността на партия ГЕРБ са 87% от привържениците на БСП, 83% от поддръжниците на СДС и 78% - от „Атака”.

Независимо от протестите в страната заради някои реформи в ключови сектори като цяло кабинетът успява да задържи социалното напрежение в рамките на допустимото, коментират още социолозите от „Сова Харис“.

Най-успешно справящите се с работата си министри от кабинета са Николай Младенов (39%) и Цветан Цветанов (35%).

В т.нар. „златна среда” на обществено одобрение към министрите, които се справят добре с работата си, са
земеделският министър Мирослав Найденов с 28% доверие, министърът на културата Вежди Рашидов (27%), следват Сергей Игнатов, Трайчо Трайков и Свилен Нейков с по 26% одобрение.

Най-критикуваните министри в кабинета на Борисов – вицепремиерът Симеон Дянков и Тотю Младенов, се ползват с доверието само на 20% от хората.

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


351
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
292
0
 
2
 
! Отговори
Обективно! преди 12 години
Читатели от целия свят на Novinite - Sofia News Agency, най-голямата българска англоезична медия, избраха за Личности в Новините за 2011 г.Личност в Новините 2011: Политика (Sofia News Agency)Меглена Кунева 45.40% от гласовете (1040 гласа)Росен Плевнелиев - 31.21% от гласовете (715 гласа)Сергей Станишев 8.51% от гласовете (195 гласа)Антония Първанова 7.86% от гласовете (180 гласа)Томислав Дончев 7.03% от гласовете (161 гласа)
291
11
 
2
 
! Отговори
обективен преди 12 години
Това е ГЕРБ!!!Те ще управляват и още един мандат!!!!Напук на БСП...и другите партийки!!!!
290
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
виц на всички времена "Цветанов и Николай Младенов най-успешните министри "
289
1
 
7
 
! Отговори
бавно развиващ преди 12 години
Цветанов, някои трябва да си ходи вече, не настройвайте хората срещу ГЕРБ
288
1
 
7
 
! Отговори
мислител преди 12 години
Задайте си въпроса защо точно сега излиза тази анкета.Обществото е настръхнало заради убийството на момичето,МВР се проваля ,нясой може да поиска оставката на Цветанов.А като ни покажат това социолигическо проучване-какво следва да си помислят хората -брей колко много е харесван този човек,значи няма оставка!.И това ми прилича на как беше филма Да разлаеш кучетата!
287
0
 
5
 
! Отговори
Политически виц! преди 12 години
Двойка влюбени отишли в гората. Избрали една полянка, послали си одеало и тъкмо да започнат, някой извикал:- Зеленото отгоре!Мъжът скочил и започнал да търси кой им подвиква. На съседната полянка намерил горския. Човекът спял неспокно и подвиквал насън:- Зеленото отгоре! Зеленото отгоре!Мъжът го събудил и попитал:- Какво правиш, бе човек?- Какво да правя? Тежък ден, спрях да почина, полегнал съм, и съм заспал!- А защо крещиш така?- Какво крещя?- Ами викаш Зеленото отгоре!- Ох, остави! Цял ден на залесяване бяха активисти на ГЕРБ и сега сънувам кошмари!
286
1
 
5
 
! Отговори
Политически виц! преди 12 години
Приемане в ГЕРБКандидат-членове на ГЕРБ се явяват на изпит пред комисия за проверка на интелектуалните способности.Комисия към първи кандидат:- Кое е по-бързо, звукът или светлината?Кандидат:- Звукът!Комисия:- Дайте пример!Кандидат:- Телевизорът! Включваш го, първо говори и после светва!Комисия:- Правилно, приет сте!Комисия към втори кандидат:- Кое е по-бързо, звукът или светлината?Кандидат:- Светлината!Комисия:- Дайте пример!Кандидат:- Радиоапаратът на баба! Включваш го, първо светва и после говори!Комисия:- Правилно, приет сте!Комисия към трети кандидат:- Кое е по-бързо, звукът или светлината?Кандидат:- Еднакво бързи са!Комисия:- Дайте пример!Кандидат:- Мълниите! Святкат и гръмват едновременно!Комисия:- Не грешите ли? Първо святкат, а след това гърмят!Кандидат:- Това са инсинуации на гадните ***! Всеки член на ГЕРБ знае, че става дума за илюзия, защото очите са по-напред от ушите!Комисия:- Отлично!Приет сте!
285
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Щеше да е смешно, ако не беше трагично.Нахални, нагли и прости !!!
284
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На едно тъмно място,в долната земя,наистина в най-долната земя,имаше царство господарство.В дворец на върха ,на висока планина,живееше кралят,художникът,генерала,кмета,футболиста,абе всичко което се сетите че има като професия на света,негово дебело плешиво светейшество,господаря на кучетата,властелина на асфалта,собственика на Млечния път,Боко фон Мутренхаузен.Седеше самотен на върха, даже и 1 женичка нямаше до него,да му врътка от време на време по някоя свирчица когато му е тежко,и да му олеква,но съдба,седи си сам и си мисли.От къде да купя кучешки каишки с електрошок за мойте 7 000 000 кучета,ще взема заем от лошото царство Европейски ***,но трябва да усвоя парите,хем да намеря приятелска фирма,която да ми даде възможно най-голямата комисионна,за това че ще им дам възможност и височайшето си благоволение да закупят и доставят тези каишки.Ех само каква веселба ще става като се напия и почна да натискам копчетаа,всяко куче с каишка ще го бие тока,и ще вие на умряло,не че и сега вече не вият на умряло,но тогава ще е музика в ушите му.Замисли се, дали пък не давам на кучетата прекалено много храна,все пак ги храня веднъж месечно,дали да не го правя 1 път па тримесечие,така като умрат от глад повечето,ще ми останат само най-силните и верни кучета,а и ще спестя пари за бюджета от храна. В този ред на мисли,Боко фон Мутренхаузен седеше и си тъпееше,изведнъж се усмхна загадъчно,след малко трябваше да дойде най-верното му куче да докладва,но преди да докладва,винаги се подмазваше,така хубаво му се подмазваше,че сърце не му даваше да го прекъсне.Естествено че знаеше наизуст всички простотий които му казваха за възхвала,но много му харесваше като му ги казват и повтарят,и пак,и пак,и пак Tочно в този момент в залата влезе найgлавния доберман,питбула на псевдо демокрацията,шефът на акцийте с гръмки имена,плешивият грозник с клюнестия нос,простоватият но c верен погleд,Обер *** Апартамент майстора,титанът на некопетентноста и простотията ,виртуоза на безмисленото говорене,шефът на главния му кучкарник,Цвъки Рядкото Щастие.Казваха му така,защото беше рядко щастлив,имаше 6 апартамента,подарени му от тъщата......
283
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
По времето на Станишев беше по добре.
282
1
 
22
 
! Отговори
trust преди 12 години
голяма част от тези резултати са фалшиви, правени са по поръчка на управляващите, в момента хората не подкрепят нито една политическа партия, заради непрекъснатите измами и за 20 години стигнахме нивото на Албания, по времето на Ервен Ходжа, всичко се правеше за него и медиите отрязяваха, като и в българия само неговите мисли и речи от сутрин до вечер.
281
3
 
12
 
! Отговори
Лазар преди 12 години
Браво на първите по некадърнст! Защото в стария виц жената казва на мъжа си, че като получил второ място в конкурса по путьовщина, бил такъв голям ***, че ни ставал за първо място.
280
3
 
15
 
! Отговори
Симеон Дянкоф преди 12 години
Ааа! Аз толкова пари им дадох на тези а те да ме изкарт на 20% само! Не ги четете тези новини - утре ще се поправят и сложат правилните цифри!СД
279
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Като гледам тия умници, как сами си се хвалят и се гледат във въшебното огледалце, не се съмнявам, че в собствените си очи са най, най, най!!! Циркаджии! На народа би му било безкрайно смешно, ако не беше в традичната позиция на едвам оцеляващ! Уви......
278
3
 
20
 
! Отговори
до 323 преди 12 години
тест за приемане в гербКоя мутра е чел само книгата Винету :а. Б.Б.б. началника на герб
277
19
 
5
 
! Отговори
Сравнете преди 12 години
Министри на столетницата:запалката - пияница и дилър на дрога, по съвместителство ходи на работа в МВРмасларката -дърта крадла с обувки,които струват,колкото на голямо село пенсиите, прави се и на социален министърофчия Румен - Касиер на шайката им, далавераджия на газ ,незнайно що му викат министър на промишленостаебем крадем бедствието - строи джамии с пари са бедствията....дедо Ламбю от Стъклен дом.......пълна порнография са им кадрите на столетницат, нефелни,като нея
276
2
 
5
 
! Отговори
До 319 преди 12 години
Пич, в стремежа си да бъдеш оригинален си написал "вулканизирани кондоми"! Да те "светна" малко: кондомите се призвеждат от латекс - това е търговско ноименование на полимеризационен еластичен продукт, който няма нищо общо с каучука и не може да се вулканизира. Така че не се изсилвай с нещо, което не разбираш, иначе рискуваш да станеш смешен.
275
2
 
8
 
! Отговори
Успешен министър ?! преди 12 години
За мин.Н.Младенов мога да приема,че е успешен министър, но Цветаново да е успешен министър, и то след като неговите полиц.началници започвайки от криминалисти, БОП-аджии, преминавайки през р-л служби в РПУ и стигайки до полицейски шефове в РДМВР се *** така,че се осмърдя целия пернишки регион, е поредната подигравка с хората! То бива безочие, бива наглост, но това премина всякакви норми! Мин.Цветанов би следвало публично да отрече, че е успешен министър и докато не накажат, а може би е много по-добре докато не уволнят виновните полицейски началници и БОП-аджии като некадърници, непиргодни да носят тази служба, да не се мярка пред хората. Пак повтарям, такова чудо не си спомням: абсолютна некадърност и което е по-лошото : абсолютен непукизъм и незаинетресованост, съчетани с наглост, на всички нива при винкелите и ръководството на МВР на Софийска област!
274
3
 
19
 
! Отговори
УФФФФФ,ОТВРАТ преди 12 години
ДОКАТО ТИЯ ДВЕ НЕДОРАЗУМЕНИЯ, ТИЯ ДВЕ ФИЗИОНОМИИ ГИ ГЛЕДАМЕ ОТ ВЕСТНИЦИТЕ И ПО ТЕЛЕВИЗИИТЕ, ЩЕ СМЕ НА ТОЗИ ХАЛ. ТА ТИКВАТА И ФИЗКУЛТУРНИКА СТАВА ВЪПРОС, АКО НЯКОЙ НЕ Е РАЗБРАЛ. КОЛКО СА ПРОТИВНЯГИ!!!
273
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А Веселин Маринов изнася концерти,като подгряващи са му Мадона,Дъ Пеш Моуд и Брайън Адамс...тази новина не я виждам ,защо така?