Цветанов и Николай Младенов – най-успешните министри

5% напълно подкрепят кабинета срещу 19%, които изобщо не го харесват
Обновена: 16 яну 2012 15:56 | 16 яну 2012 15:10,
351
Цветанов и Николай Младенов – най-успешните министри
Снимка: архив, БТА

Премиерът Бойко Борисов и правителството като цяло запазват кредита си на доверие, сочи социологическо проучване на „Сова Харис“, проведено в периода 3-10 януари.

5% от пълнолетното население на страната определят политиката на правителството като напълно успешна, а други 33% смятат, че въпреки някои неуспехи правителството се справя добре с управлението на страната.

Като цяло се вижда, че около 38% от хората споделят удовлетвореност от дейността на правителството на ГЕРБ.

Приблизително 30% от пълнолетните граждани на страната споделят мнението, че правителството не се справя добре с управлението, макар и да има някои успехи в отделни сфери. Близо 19% смятат, че управлението на ГЕРБ е напълно неуспешно.

Близо 40% от пълнолетните граждани на страната имат доверие в управляващата партия ГЕРБ. На противоположното мнение е около една втора от населението, сочи проучването.

„Като цяло може да се отбележи, че на отминалите местни и президентски избори ГЕРБ получи своеобразен вот на доверие от страна на българските граждани независимо от слабата организация на изборния процес, породилите се съмнения в честното им провеждане и сигналите за купуване на гласове и манипулации”, коментираха социолозите.

Освен привържениците на управляващата партия доверие в ГЕРБ имат също така и 7% от симпатизантите на БСП, 19% от гласоподавателите на ДПС, 17% от поддръжниците на "Атака", всеки десети симпатизант на СДС и на ДСБ.

Близо 50% от пълнолетните граждани нямат доверие в управляващата партия ГЕРБ. Това са 66% от пенсионерите, 56% от безработните, 39% от заетите в частния сектор, 44% от държавните служители. Най-критични във възгледите си по отношение на дейността на партия ГЕРБ са 87% от привържениците на БСП, 83% от поддръжниците на СДС и 78% - от „Атака”.

Независимо от протестите в страната заради някои реформи в ключови сектори като цяло кабинетът успява да задържи социалното напрежение в рамките на допустимото, коментират още социолозите от „Сова Харис“.

Най-успешно справящите се с работата си министри от кабинета са Николай Младенов (39%) и Цветан Цветанов (35%).

В т.нар. „златна среда” на обществено одобрение към министрите, които се справят добре с работата си, са
земеделският министър Мирослав Найденов с 28% доверие, министърът на културата Вежди Рашидов (27%), следват Сергей Игнатов, Трайчо Трайков и Свилен Нейков с по 26% одобрение.

Най-критикуваните министри в кабинета на Борисов – вицепремиерът Симеон Дянков и Тотю Младенов, се ползват с доверието само на 20% от хората.

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


351
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
252
0
 
15
 
! Отговори
Ксеркс преди 12 години
Николай Младенов??? След резултатите и от едно друго "проучване" където се оказа че 75% подкрепяли шистовия газ, вече съм 100% убеден каква манипулация и фалшификация са тия проучвания и тия агенции които ги правят. *** ниедни, проклети да сте до девето коляно.
251
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"С 48 на сто са намалели преките чуждестранни инвестиции в България през периода януари - ноември миналата година в сравнение със същия период година по-рано, показват предварителните данни на БНБ.Така за 11-те месеца на изтеклата година в българската икономика са вложени 740.3 млн. евро, а за същия период на 2010 г. те са били 1.431 млрд. евро."При ония *** от Тройната средногодишно те бяха 4 млрд.евро.Миналата година доц Борисов откри хиляди км. магистрали и пак няма и няма. Що така ?
250
1
 
23
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
Значи 5 процента подкрепят безпрекословно правителството,33 процента до някъде а повече от 50 процента са против ! Какви са тези манипулации ? Народа ги кълне по градове,села и паланки,навсякъде и който срещна ги ругае ! Пак платени стъкмистики......Подкрепата за Герб е точно 12 процента - ***,63 000 полицаи и семействата им,35 000 военни и кредитните милионери.....Ето тези социални групи ги подкрепят !
249
0
 
17
 
! Отговори
бъдещето преди 12 години
Герб на власт - по-голям дефицит,по-скъпи стоки , изпадане България от културните и оцеляващи нации,всичко на гърба на народа-болести,глад и смъртБез герб има малко шанс поне да оцелеем на ръба...
248
0
 
6
 
! Отговори
....? преди 12 години
....."Най-успешни ",.....?В кои среди....?
247
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Мани се Боко" е селския *** от разкошния български филм "Спомен за близначката".
246
1
 
12
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
Мутрокомунистите от ГРОБ съвсем изтрещяха след като стигнаха до там да плагиатстват и името ми,дори и само във форума ! Това е добре,просто прекрасно ! Това говори че нервите им не издържат,че са в психическа криза,че ги боли,но не могат да променят фактите.....Нека ви боли ортодоксални комунисти от ГРОБ,края ви е съвсем- съвсем близко....А не 60 процента са против това крадливо,мутренско управление а точно 88 процента......12 процента все още ви подкрепят *** от ГРОБ
245
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сбогом Герб означава спете спокойно деца...С герб на власт означава децата ви да се чудят къде да имигрират за да се спасят от "чумата" на тази партия.
244
1
 
16
 
! Отговори
Истината преди 12 години
Бойко е най-големият популист към до този момент в тази държава. От три години е на власт и все някой друг му е виновен за нещо. Стига с това предишно правителство. Харчило, крало - остави ви 10 милиарда отгоре. И 100 да ви беше оставило, пак щяха да са малко, пак щехте да ги изпукате. Пък иска да управлява до 2020 наглеца. Най некадърното управление за всички времена, което може само да харчи натрупаните от други пари.
243
4
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
Проучване..........на следващите избори Герб ще спечели 4 процента - плюсГерб няма да мине 4-те процента- минус
242
0
 
1
 
! Отговори
до 280 преди 12 години
Ти лъжеш !Които е видял,видял , които е като теб предател да ходи там където предателите отиват...възмездие има.
241
1
 
14
 
! Отговори
Василев преди 12 години
Как сте хорица под управлението на Герб а ? Джингъл бей .джингъл бей ..............Бойко милиардер вече а вие се чудите как да си платите тока. Бюлетина на ГЕРБ/ГРОБ/ искаме пак да хванете вие..............Бойко ви мори !Бойко ви удуши !Нямате пари вече нали ?Нека ви боли !Гарантирано от Герб !
240
1
 
10
 
! Отговори
!? преди 12 години
Проучването е правено в началото на месеца, когато всички са махмурлии. Нормални хора не биха дали одобрение за това слабо правителство. Всеки ден правят гаф след гаф, дори любители на шоутата немогат да одобряват правителство неспособно да се справи с нищо. пълна манипулация.
239
0
 
15
 
! Отговори
Емигрант преди 12 години
БРАВО БОЙКО ,БРАВО ЮНАКО ! ДИЗЕЛ И БЕНЗИН ВЕЧЕ ГОНЯТ 3 ЛВ., НОВИ ЦЕНИ НА ХРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИ,НА УСЛУГИТЕ И ТРАНСПОРТА ! КАКТО ПИШАТ ЧУЖДЕСТРАННИТЕ ВЕСТНИЦИ " БЪЛГАРИЯ В ЦЕНОВИ ШОК". ПАК ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ГЕРБ И СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ ! НИЕ БЪЛГАРИТЕ В ЧУЖБИНА РЕШИХМЕ НА ИДНИТЕ ИЗБОРИ ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА ГЕРБ ЗА ДА ВИ ГЛЕДАМЕ ОТНОВО СЕИРА В БЪЛГАРИЯ С МУТРА- КОМУНИСТ ЗА ПРЕМИЕР ! НЕКА ВИ ИЗМОРИ ОТ ГЛАД - ТОВА ЗАСЛУЖАВАТЕ !
238
2
 
9
 
! Отговори
Истината преди 12 години
Бойко,не може да ти се отрече 1 безспорно качество- че си голям хитрец,макар и първичен....Как само настройваш хората по браншове и сектори едни срещу други.....Преди 20 дни каза че зърнопроизводителите са милионери с Бентлита и предизвика завистта към тях от другите хора.....сега минъорите вземали 2.300 плюс 1.300= 3.600 лв. на месец....учителите като се включиха в синдикалния протест каза за тях че всички ще вземат 13 а някои и 14-та заплата..Разделяй и владей а Бойко...а народа тегли !
237
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 273Евалата брат взе ми думите от устата.Такива "сладки' думи може да изрече само една голяма презряла тиква Боко жабоко(СТРАНДЖА)
236
1
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
Мутрокомунистите от ГРОБ съвсем изтрещяха след като стигнаха до там да плагиатстват и името ми,дори и само във форума ! Това е добре,просто прекрасно ! Това говори че нервите им не издържат,че са в психическа криза,че ги боли,но не могат да променят фактите.....Нека ви боли ортодоксални комунисти от ГРОБ,края ви е съвсем- съвсем близко....А не 60 процента са против това крадливо,мутренско управление а точно 88 процента......12 процента все още ви подкрепят *** от ГРОБ
235
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГЕРБ да се маха.
234
0
 
6
 
! Отговори
ето новия морал преди 12 години
Балдъза на министър забрави да декларира "Ягуар"Депутатката от ГЕРБ Даниела Дариткова е забравила да декларира пред Сметната палата, че съпругът притежава автомобил Ягуар.В късния следобед вчера палатата обяви несъответствията в подадените декларации и истинското имуществено състояние на властимащите. В списъка на Сметната палата са попаднали 143 души - 8 депутати, 26 съдии, 18 прокурори, 12 следователи, един кмет - на Завет (Ахтер Велиев), и 10 зам.-кметове.От ведомството съобщават, че всички заключения за несъответствие са направени след съпоставяне с данни от Националната агенцията за приходите, където въпросните лица са обявили имуществото си.Даниела Дариткова е зам.-председателка на комисията по здравеопазване. Тя е сестра на съпругата на министъра на земеделието Мирослав Найденов. Преди да стане народен избраник от управляващата партия, е била семеен лекар в Смолян.Репортер на Труд потърси Дариткова за коментар, но телефонът даваше свободно.Не само смолянската лекарка е забравила да упомене част от имуществото си. В тази ситуация се оказват още трима депутати от ГЕРБ - Антоний Йорданов, Атанас Камбитов и Николай Рашев. Йорданов е трябвало да впише джип Тойота Лендкруизър, купен от него втора употреба. Рашев пък не е декларирал придобиването на автомобил Ауди А 6 Авант.
233
1
 
6
 
! Отговори
Веселин преди 12 години
Случайно да помните, че по време на предишното управление пенсиите се вдигнаха двойно, че заплатите всеки 1.06. се увеличаваха най малко с 10%, че на края на годината се даваха 1 или 2 заплати, че хората бяха спокойни и планираха почивките и харчовете си, че оствиха 8,3 милиарда резерв, който две години тези некадърници харчат, а сега ни върнаха в 90-те години замразени заплати и пенсии , растяща безработица, растящи цени за всичко и конфронтация в обществото.