Цветанов и Николай Младенов – най-успешните министри

5% напълно подкрепят кабинета срещу 19%, които изобщо не го харесват
Обновена: 16 яну 2012 15:56 | 16 яну 2012 15:10,
351
Цветанов и Николай Младенов – най-успешните министри
Снимка: архив, БТА

Премиерът Бойко Борисов и правителството като цяло запазват кредита си на доверие, сочи социологическо проучване на „Сова Харис“, проведено в периода 3-10 януари.

5% от пълнолетното население на страната определят политиката на правителството като напълно успешна, а други 33% смятат, че въпреки някои неуспехи правителството се справя добре с управлението на страната.

Като цяло се вижда, че около 38% от хората споделят удовлетвореност от дейността на правителството на ГЕРБ.

Приблизително 30% от пълнолетните граждани на страната споделят мнението, че правителството не се справя добре с управлението, макар и да има някои успехи в отделни сфери. Близо 19% смятат, че управлението на ГЕРБ е напълно неуспешно.

Близо 40% от пълнолетните граждани на страната имат доверие в управляващата партия ГЕРБ. На противоположното мнение е около една втора от населението, сочи проучването.

„Като цяло може да се отбележи, че на отминалите местни и президентски избори ГЕРБ получи своеобразен вот на доверие от страна на българските граждани независимо от слабата организация на изборния процес, породилите се съмнения в честното им провеждане и сигналите за купуване на гласове и манипулации”, коментираха социолозите.

Освен привържениците на управляващата партия доверие в ГЕРБ имат също така и 7% от симпатизантите на БСП, 19% от гласоподавателите на ДПС, 17% от поддръжниците на "Атака", всеки десети симпатизант на СДС и на ДСБ.

Близо 50% от пълнолетните граждани нямат доверие в управляващата партия ГЕРБ. Това са 66% от пенсионерите, 56% от безработните, 39% от заетите в частния сектор, 44% от държавните служители. Най-критични във възгледите си по отношение на дейността на партия ГЕРБ са 87% от привържениците на БСП, 83% от поддръжниците на СДС и 78% - от „Атака”.

Независимо от протестите в страната заради някои реформи в ключови сектори като цяло кабинетът успява да задържи социалното напрежение в рамките на допустимото, коментират още социолозите от „Сова Харис“.

Най-успешно справящите се с работата си министри от кабинета са Николай Младенов (39%) и Цветан Цветанов (35%).

В т.нар. „златна среда” на обществено одобрение към министрите, които се справят добре с работата си, са
земеделският министър Мирослав Найденов с 28% доверие, министърът на културата Вежди Рашидов (27%), следват Сергей Игнатов, Трайчо Трайков и Свилен Нейков с по 26% одобрение.

Най-критикуваните министри в кабинета на Борисов – вицепремиерът Симеон Дянков и Тотю Младенов, се ползват с доверието само на 20% от хората.

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


351
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
232
0
 
6
 
! Отговори
Гюро преди 12 години
Нещо не ми се връзват изводите - смятайки цифрите излиза, че 38% одобряват, а 49 - не одобряват правителството. Ако това е одобрение - здраве му кажи!Що се отнася до комсомолския секретар Младенов и до брокера -Цветанов - щом те са най-добрите, какво остава за останалите. Правителството и тиквундерския хуманоид са срам и позор за България.
231
0
 
2
 
! Отговори
Miro преди 12 години
Днес излязоха и данните на статистиката, на годишна база инфраструктурното строителство бележи спад от 16.3%!!! Абе какво става в България, бате Бойко по цял ден режи лентички, а накрая неговата гордост - инфраструктурата лети надолу. Май вече всички се убедиха, че царят наистина е гол!
230
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе тоя "СТРАНДЖА" е самия БОКО
229
1
 
3
 
! Отговори
Иван преди 12 години
НИКОЙ ПРЕМИЕР В НОВАТА БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ НЕ Е БИЛ ТОЛКОВА МРАЗЕН,ОБРУГАВАН,ПРОКЛИНАТ. НИТО ВИДЕНОВ,НИТО КОСТОВ,КРАДЛИВИЯ ЦАР ИЛИ СТАНИШЕВ. ТОЛКОВА МАЩАБНА ОМРАЗА И КЛЕТВИ НАРОДА НИКОГА НЕ Е ОТПРАВЯЛ КАКТО КЪМ ТОЗИ *** НА СНИМКАТА. ЯВНО СТРАШНИЯ МУ КРАЙ Е НАБЛИЖИЛ ! НАРОДА СЕ СЪБУДИ !
228
2
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
Мутрокомунистите от ГРОБ съвсем изтрещяха след като стигнаха до там да плагиатстват и името ми,дори и само във форума ! Това е добре,просто прекрасно ! Това говори че нервите им не издържат,че са в психическа криза,че ги боли,но не могат да променят фактите.....Нека ви боли ортодоксални комунисти от ГРОБ,края ви е съвсем- съвсем близко....А не 60 процента са против това крадливо,мутренско управление а точно 88 процента......12 процента все още ви подкрепят *** от ГРОБ
227
1
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
до 266 оригиналния психично болен.......Аз като ви казвах драги съфорумци че този изкукал огладнял и самотен герберастко- комунистически плъх всеки ден е по- луд от предишния,мисля че вече напълно се уверихте нали ? Погледнете какво е написало това индивидче и става ясно че е за съжаление,а не за гавра и присмех........
226
1
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
Проучване..........на следващите избори Герб ще спечели 4 процента - плюсГерб няма да мине 4-те процента- минус
225
2
 
9
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
Значи 5 процента подкрепят безпрекословно правителството,33 процента до някъде а повече от 50 процента са против ! Какви са тези манипулации ? Народа ги кълне по градове,села и паланки,навсякъде и който срещна ги ругае ! Пак платени стъкмистики......Подкрепата за Герб е точно 12 процента - ***,63 000 полицаи и семействата им,35 000 военни и кредитните милионери.....Ето тези социални групи ги подкрепят !
224
1
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
до 257 оригиналния психично болен.......Аз като ви казвах драги съфорумци че този изкукал огладнял и самотен герберастко- комунистически плъх всеки ден е по- луд от предишния,мисля че вече напълно се уверихте нали ? Погледнете какво е написало това индивидче и става ясно че е за съжаление,а не за гавра и присмех........
223
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 254Ти си го налапал целият и не даваш на братята ти от герб дето са на опашка и троха от шланга.И стига сте срамили името на СТРAНДЖАТА, че има възмездие и от небето.
222
3
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
Проучване..........на следващите избори Герб ще спечели 4 процента - плюсГерб няма да мине 4-те процента- минус
221
0
 
2
 
! Отговори
Miro до 250 преди 12 години
Нали знаеш че който кълне има обратен ефект и него го застига черна прокоба и смърт в неговото семейство !? Така че може скоро да очакваш скръбна вест и ти или твой близък да почине в страшни мъки.
220
1
 
8
 
! Отговори
рр преди 12 години
Нормално е в страна като България хора като ББ да бъдат с висок рейтинг. В БГ живеят ***. Еманацията на тази простотия се разкрива в избора на премиер, президент....в рейтинга на медиите, в ежедневните новини и т.н. За мислещите има два варианта - тотален непукизъм или бягство. Но те са 5%, ще се оправят, защото едва ли като всички останали ще чакат един *** в лицето на ББ да ги оправи и извади от мизерията, която малко или много са си заслужили.*** народ - *** премиер-*** президент
219
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пак са платили на някоя западнала соц.агенция да им напише, колко много ги харесване!Некадърници
218
2
 
7
 
! Отговори
!!! преди 12 години
"Близо 40% от пълнолетните граждани на страната имат доверие в управляващата партия ГЕРБ. На противоположното мнение е около една втора от населението, сочи проучването. "Напишете си го 50% неодобрение вашата мама!
217
2
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
До пролетта правителството на Герб ще бъде мразено тотално......има съмнения че Герб няма да прескочи и 4-процентната бариера......Да си спомним нещо......1994 год. БСП спечели парламентарните избори,след година и половина управление спечели и местните избори а след няколко месеца бе изметена от властта......1997 год. СДС спечели изборите,октомври 1999 г. спечели убедително местните избори,а 2001 год. загуби катастрофално...Боко след 2 год. управление получи равни гласове с БСП,а на следващите парламентарни го очаква жесток разгром..........
216
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тресете се от яд герберисти ,че ви сравняват с комунисти , че не ви обича народа,че сте сами шепа хора+ предатели -това е герб.Без нравствена партия на илюзията.А къде отива България малко ви пука...не е нищо наред .Трябва да крещим за да ни чуят и да променим светогледа си.Не на партии убиици на народ, а на свободни(мислещи) хора
215
4
 
2
 
! Отговори
до 238 преди 12 години
Едни такива "разбирачи" като теб предвиждаха "под 2%" за ГЕРБ на президентските избори!Вземи се скрий по-добре с нещастите си "прогнози"!
214
3
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
Я да видим сега какво са нагласите сред народа.На Парламентарните избори:+ Ще гласувам за ГЕРБ- В никакъв случай няма да гласувам за мракобесните БСП/ ДПС
213
0
 
7
 
! Отговори
Иван преди 12 години
Новогодишна честитка от правителството на Герб и сурвакар Бойко ! От вчера с новите акцизи дизела е вече 2.66 лв./незапомнени цени в историята на България/,поскъпнаха природния газ и газ-пропан бутана,бензина,хранителните продукти защото са свързани с цената на дизела.....Честито на всички гласували за Герб ! И браво на Бойко- добре им го навря !