Цветанов и Николай Младенов – най-успешните министри

5% напълно подкрепят кабинета срещу 19%, които изобщо не го харесват
Обновена: 16 яну 2012 15:56 | 16 яну 2012 15:10,
351
Цветанов и Николай Младенов – най-успешните министри
Снимка: архив, БТА

Премиерът Бойко Борисов и правителството като цяло запазват кредита си на доверие, сочи социологическо проучване на „Сова Харис“, проведено в периода 3-10 януари.

5% от пълнолетното население на страната определят политиката на правителството като напълно успешна, а други 33% смятат, че въпреки някои неуспехи правителството се справя добре с управлението на страната.

Като цяло се вижда, че около 38% от хората споделят удовлетвореност от дейността на правителството на ГЕРБ.

Приблизително 30% от пълнолетните граждани на страната споделят мнението, че правителството не се справя добре с управлението, макар и да има някои успехи в отделни сфери. Близо 19% смятат, че управлението на ГЕРБ е напълно неуспешно.

Близо 40% от пълнолетните граждани на страната имат доверие в управляващата партия ГЕРБ. На противоположното мнение е около една втора от населението, сочи проучването.

„Като цяло може да се отбележи, че на отминалите местни и президентски избори ГЕРБ получи своеобразен вот на доверие от страна на българските граждани независимо от слабата организация на изборния процес, породилите се съмнения в честното им провеждане и сигналите за купуване на гласове и манипулации”, коментираха социолозите.

Освен привържениците на управляващата партия доверие в ГЕРБ имат също така и 7% от симпатизантите на БСП, 19% от гласоподавателите на ДПС, 17% от поддръжниците на "Атака", всеки десети симпатизант на СДС и на ДСБ.

Близо 50% от пълнолетните граждани нямат доверие в управляващата партия ГЕРБ. Това са 66% от пенсионерите, 56% от безработните, 39% от заетите в частния сектор, 44% от държавните служители. Най-критични във възгледите си по отношение на дейността на партия ГЕРБ са 87% от привържениците на БСП, 83% от поддръжниците на СДС и 78% - от „Атака”.

Независимо от протестите в страната заради някои реформи в ключови сектори като цяло кабинетът успява да задържи социалното напрежение в рамките на допустимото, коментират още социолозите от „Сова Харис“.

Най-успешно справящите се с работата си министри от кабинета са Николай Младенов (39%) и Цветан Цветанов (35%).

В т.нар. „златна среда” на обществено одобрение към министрите, които се справят добре с работата си, са
земеделският министър Мирослав Найденов с 28% доверие, министърът на културата Вежди Рашидов (27%), следват Сергей Игнатов, Трайчо Трайков и Свилен Нейков с по 26% одобрение.

Най-критикуваните министри в кабинета на Борисов – вицепремиерът Симеон Дянков и Тотю Младенов, се ползват с доверието само на 20% от хората.

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


351
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
212
2
 
1
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
до ментето "СТРАНДЖАТА"Така ли бе другарю? Я пак си помисли кой е плагиата? Тук всички сме от години и всеки знае, дори и другарите ти , колко отровени бяхте от моите коментари против БСП :)))
211
2
 
1
 
! Отговори
до 233 преди 12 години
Ами какво ... Твоите измисляци ли да пускат в сайта? Дори и лицето К.К. не отрича тези данни, въпреки омразата си към ГЕРБ!
210
5
 
2
 
! Отговори
АЗ преди 12 години
Вярно е че по свястно првителство не сме имали,и като знаем какви крадци ни управляваха а сега искат отново властта ---пази боже.За сега ГЕРБ е бай-доброто с което разполагаме.всичко останало е мафия.Ще стане страшно....много страшно
209
1
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
Значи 5 процента подкрепят безпрекословно правителството,33 процента до някъде а повече от 50 процента са против ! Какви са тези манипулации ? Народа ги кълне по градове,села и паланки,навсякъде и който срещна ги ругае ! Пак платени стъкмистики......Подкрепата за Герб е точно 12 процента - ***,63 000 полицаи и семействата им,35 000 военни и кредитните милионери.....Ето тези социални групи ги подкрепят !
208
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
222 "СТРАНДЖАТА" е с неофашистки убеждения.
207
4
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
Проучване..........на следващите избори Герб ще спечели 4 процента - плюсГерб няма да мине 4-те процента- минус
206
0
 
2
 
! Отговори
до 228 преди 12 години
Да, ама ако ви отърва винаги го давате за пример. Дори по-надолу твои другари му вярват и го дават за пример че 50% не харесвали ГЕРБ. Ето че и ти ако се зачетеш малко може и да му повярваш. Важното е да потърсиш малко по-усърдно в статистиката лошото за ГЕРБ :)))
205
0
 
2
 
! Отговори
do СТРАНДЖАТА преди 12 години
ne sam siguren dali policaite go podkrepqt :)
204
3
 
1
 
! Отговори
до 223 преди 12 години
Ами щом ББ го МРАЗЯТ,ОБРУГАВАТ,ПРОКЛИНАТ... цялото БКП, значи е на прав път!Това, че го прави "народа" ти се иска да е така, но не е... Правят го платените драскачи срешу мизерна надница!
203
1
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
Абе Странджа, ти си изключително ограничен индивид. Но това е видно и без да насочвам внинманието към този факт. Жалко, че хора като теб определят бъдещето на всички останали...заради хора като теб БГ не е място, в което би останал мислещ човек. Жалко за всички.
202
2
 
5
 
! Отговори
Ф.О.З. преди 12 години
МОЛЯ АКО ИМА ОСТАНАЛИ МИСЛЕЩИ ЖУРНАЛИСТИ В САИТА ДНЕС.БГ , ДА НЕ ПУСКАТ ТЕЗИ ИЗМИСЛИЦИ НА ГЕРБАВИТЕ ПИЯРИ.КЪДИ ГИ ПРАВИХТЕ ПРОУЧВАНИЯТА ? ЯСНО Е ЧЕ ПРОУЧВАНИТЕ СА ОСНОВНО ОТ *** И ТУРСКИ ПРОИЗХОД .ТОВА СА 80% ОТ ИЗБИРАТЕЛИТЕ *** НА ГРОБ.ТЕЗИ ДВАМАТА *** ЗАСЛУЖАВАТ КУРШУМ ЗА ГЕНОЦИДА ИЗВЪРШВАН ОТ ТЯХ НАД БЪЛГАРСКИЯТ ЕТНОС. КУРШУМ ЗАСЛУЖАВА И ВСЕКИ ЖУРНАЛИСТ МАНИПОЛИРАЩ БЪЛГАРИТЕ В ПОЛЗА НА ЛЕНТОРЕЗ. БЪЛГАРИ КОГАТО ИМА ПРОТЕСТИ ИЗЛЕЗТЕ ТАМ А НЕ ТУК ДА ПСУВАТЕ ТЕЗИ *** ***.
201
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ПРОСТО БЪЛГАРИЯ Е ТОТАЛНО С ГЕРБ И БОЙКО.ТОВА НЕ СЕ ХАРЕСВА НА БСП-ПРЕСТЪПНИЦИТЕ И ЗА ТОВА СА ПУСНАЛИ ПЛАТЕНИ ***-ДРАСКАЧИ НАВСЯКЪДЕ,НО КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ МАНИПУЛАЦИИ И ПРОПАГАНДИ ГИ ЗНАЕМ ОТДАВНА И ЗА ТОВА НЯМАТ НИКАКЪВ УСПЕХ.ТОВА Е.БОЙКО ЯВНО ГО ОЧАКВА ВТОРИ МАНДАТ.НЯМА ДА МУ Е ЛЕСНО ОТНОВО НО БЪЛГАРИЯ НЕ Е ИМАЛА ПО-СВЕСТЕН ПРЕМИЕР.....
200
2
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
Мутрокомунистите от ГРОБ съвсем изтрещяха след като стигнаха до там да плагиатстват и името ми,дори и само във форума ! Това е добре,просто прекрасно ! Това говори че нервите им не издържат,че са в психическа криза,че ги боли,но не могат да променят фактите.....Нека ви боли ортодоксални комунисти от ГРОБ,края ви е съвсем- съвсем близко....А не 60 процента са против това крадливо,мутренско управление а точно 88 процента......12 процента все още ви подкрепят *** от ГРОБ
199
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз и моето семейство не сме и никога няма да гласуваме за Герб.Ще става по-зле,по-добре няма да бъде.Да се обзаложим на каквото искате !
198
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Трябва да си пълен ***, за да вярваш на социологическите проучвания у нас. Който плаща- той поръчва музиката.
197
4
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
Я да видим сега какво са нагласите сред народа.На Парламентарните избори: + Ще гласувам за ГЕРБ - В никакъв случай няма да гласувам за мракобесните БСП/ ДПС
196
0
 
4
 
! Отговори
ВОЛЕН преди 12 години
Ами аз къде съм бе пед
195
1
 
6
 
! Отговори
208 преди 12 години
208, ***, нима всички от ГЕРБ не са комунисти? Нима симпатиззантите на ГЕРБ не гласуваха на миналите избори за БСП и НДСВ?Само първосигнален *** с умствения багаж на ББ може да заключи, че всички разумни хора, които са достатъчно прозорливи да видят отвъд плоските популистки изказвания на ББ, са комунисти. Аман от *** с червени книжки скрити в задниците
194
2
 
10
 
! Отговори
Иван преди 12 години
НИКОЙ ПРЕМИЕР В НОВАТА БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ НЕ Е БИЛ ТОЛКОВА МРАЗЕН,ОБРУГАВАН,ПРОКЛИНАТ. НИТО ВИДЕНОВ,НИТО КОСТОВ,КРАДЛИВИЯ ЦАР ИЛИ СТАНИШЕВ. ТОЛКОВА МАЩАБНА ОМРАЗА И КЛЕТВИ НАРОДА НИКОГА НЕ Е ОТПРАВЯЛ КАКТО КЪМ ТОЗИ *** НА СНИМКАТА. ЯВНО СТРАШНИЯ МУ КРАЙ Е НАБЛИЖИЛ ! НАРОДА СЕ СЪБУДИ !
193
13
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
Само ГЕРБ! Само Бойко! Смърт на червената хунта !!!