Жестоки глоби, ако спреш на място за инвалиди

До 500 лева ще плащат шофьорите, които паркират неправомерно
Обновена: 17 яну 2012 11:56 | 17 яну 2012 11:52,
26
Жестоки глоби, ако спреш на място за инвалиди
Снимка: архив Булфото

Жестоки глоби за шофьорите, които паркират на местата за инвалиди, предвиждат промени в закона за движение по пътищата.

Санкциите за нарушителите ще достигат до 500 лева.

Днес правителството ще обсъди предлаганите изменения, обяви транспортният министър Ивайло Московски.

Картите, които позволяват на хората с увреждания да спират на обособените за инвалиди места, вече ще важат в цялата страна и във всички градове на държавите членки на Европейския съюз.

Пешеходците с увреден слух и зрение ще носят бастуни с черно-бели ивици, които да сигнализират шофьорите за състоянието им. Този символ е утвърден във Великобритания, Чехия и Хърватия.

В новия закон се предвижда още част от хората с увреждания да могат да шофират без предпазен колан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
грешка преди 12 години
на такива места в България спират недосегаемите българи,тези,които не ги е страх от съд и закони,и които не признават законите.Заглавието трябва да е Жестоки глоби за бедния и обикновен българин ако спре на място за инвалиди.Законите в България са за обикновените
23
0
 
4
 
! Отговори
Партия НЕЗАВИСИМОСТ преди 12 години
Това може да стане само с активното съдействие на гражданите ,иначе няма друг начинЧенгетата са корумпирани,Гражданин снима колата , предоставя снимката на КАТ и си получава свойте 50лв останалите 450лв влизат в КАТ
22
0
 
5
 
! Отговори
!!!!! преди 12 години
Забравих да ги предупредя, че ги фоткам от далече с големия обектив и няма как да ме забележат. Пред Кауфландите е пълно - по 20-30 всеки ден и повечето едни и същи.
21
0
 
4
 
! Отговори
!!!!! преди 12 години
Глобата да е 5 000. Имам колекция наколко хиляди такива "мозъчни инвалиди" във фотоапарата. Кога ще въведат закона да направим едно сайтче и да ги наредим всичките. Да видим тогава дали ще смеят полицаите да им спестят глобите и да си подпишат "преждевременото пенсиониране" :).
20
0
 
3
 
! Отговори
Ина преди 12 години
Много добро решение,така е навсякаде във Европа.
19
0
 
3
 
! Отговори
Цветан Караилиев преди 12 години
Отдавна трябваше да стане.Дано събираемостта на глобите рязко да се повиши
18
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това е добра мярка, но кой санкционира ***, спиращи напряко на тротоара. Никой!
17
3
 
2
 
! Отговори
LUSTRACIQ ZA GERB преди 12 години
SAMO GLOBI I LI6ENIQ, NI6TO PRODUKTIVNO NQMA V TEZI IZMAMNICI OT PARLAMENTA. TAKA IM E NAI-LESNO, ZABRANI A PARKINGITE KUDE SA, A KUDE SA MESTATA KUDETO DA PARKIRAT JIVEE6TITE V CENTURA? TE TAKA I PLA6TAT NAI-VISOKITE DANUCI. NO U4ITELKATA E PODLOGA NA NA6IQ KRALI MARKO - BORISOV KOITO RAZNEBITI STRANATA, PROTIVOPOSTAVI HORATA EDIN NA DRUG I NI RAZDELI NA SLOEVE S OMRAZA KUM VSEKI EDIN. IMA EDNA MALINA EDREVA B OB6TINATA, NAGLA KRADLIVA GADINA. ZA GERB TRQBVA DA IMA LUSTARCIQ!
16
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Те хубаво слагат глоби но трябва да направят паргинги и места за паркиране .
15
1
 
13
 
! Отговори
елена преди 12 години
лъскавите возила пак ще си спират където им падне,не ги бъркат и глобите,ако изобщо тях някой ги глоби!
14
1
 
2
 
! Отговори
мая преди 12 години
крайно време беше
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ама това да се отнася и за паркингите по хипермаркетите и моловете. там е безобразие. там много често охраната си затваря очите и не предприема нищо. оставете Германия. там е друго. не ни е до манталитета и до гена. не се палете.
12
2
 
12
 
! Отговори
ГЕРМАНЕЦ преди 12 години
Трябва Германски закони,АХА ама и Германски заплати,щот при нас дай 5 лева суха пара без билет и служитела ти пази колата бес проблем.
11
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В Германия е много просто , минава една кола бз отличителни знаци , слиза си цивилен , шрак марийке на портрет и му лепва на чистачките глобата и палтежното нареждане 200-250 евра , ако не плати му ги събират от контото , а ако не дай-господ дойде паяка тогава сумата тръгва от 500 нагоре. И германите спазват правилата , не че не ги и нарушават , но си плащат
10
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ТОВА ОТДАВНА ТРЯБВАШЕ ДА СТАНЕ ...
9
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
забелязъл съм че тези с пари винаги спират на инвалидните места сякаш тези неа се отнасят за всички само не и за тях но дано с тази глоба нещата потръгнат като платят 2-3 пъти по 500 лв. и ще забравят да казват ти знаеш ли кой съм аз -- винаги съм им отговарял не не зна м шока за тях беше голям и преди да ми отговорят ом обръщам гръб остават със запнала уста и цялата злоба да ги гризе
8
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
на бул. Стамболийски до Главана прокуратура един прокурор редовно си паркираше на такова място и слагаше бележка ,споделих го това с приятел съдия а той ми отвърна ми прав е човека нали прокурорите са мозъчни инвалиди.
7
1
 
3
 
! Отговори
до 4 преди 12 години
От значение е, че инвалидите не са мутри.
6
1
 
14
 
! Отговори
Лъскави джипове в Сф преди 12 години
спират точно на такива места или пък се завират върху тротоара пред училищата,използвайки единственото място,на което по края на този тротоар няма метална ограда - тоест,препречват мястото,откъдето можеш да се качиш на тротоара.Децата, направо от уличното платно,се катерят по металните огради,за да могат да се прехвърлят през тях и да стигнат до училището,а възрастните хора просто не могат да използват този тротоар.Не глоби, а направо да се конфискуват колите,подлагащи на риск живота на децата!
5
7
 
6
 
! Отговори
og преди 12 години
и какво му е жестокото на 500лв глоба?