Константинов иска: Секциото по желание да не се толерира

МЗ готово да дискутира темата за избора на екип в болниците
Обновена: 20 яну 2012 19:22 | 20 яну 2012 19:22, Красимир Ангелов
81
Константинов иска: Секциото по желание да не се толерира
Снимка: Булфото

"Секциото по желание не трябва да се толерира, но право на пациентката е да направи информиран избор", обяви министърът на здравеопазването Стефан Константинов.

Той беше помолен да коментира идеята да се забрани правенето на секцио по желание заради рисковете при операцията.

"Раждането с операция по никакъв начин не трябва да се толерира и не трябва да се внушава фалшивото чувство на жената, че това е много добро за нея и много добро за бебето", предупреди министър Константинов.

Според него лекарите трябва да са много отговорни и да обясняват всички положителни и отрицателни страни.

Стефан Константинов взе отношение и по дискусията за избора на екип в лечебните заведения.

По думите му е необходимо разискванията по въпроса да продължат и заяви, че здравното министерство е отворено за дискусии по темата.

По данни на министър Константинов през първите 11 месеца на 2011 г. само 1,5% от пациентите са направили избор на лекар или екип.

Данните показват, че избор на екип и лекар се прави най-много от бременни жени, при онкологични, гинекологични и урологични операции, сърдечно-съдови, очни и ортопедичните интервенции.

Наблюденията на Министерството на здравеопазването показват, че болниците не злоупотребяват с услугата избор на екип, посочи министър Константинов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още по темата: Стефан Константинов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Като Константинов зачене, тогава да умува за себе си.Аман от експерти.А и данните за избор на екипи- ами аз нямам познат, който да НЕ Е израл екипа.*** нейсе, да се смее по снимките, то и той толкова направи за здравната система, та до секциото опря.Секциото ли е причината за смъртта на толкова майки?И ненаказани лекари.За детската смъртност и раковоболните да не говориме.Бясна съм.
12
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Те българките без това мясат на крави. Сега ще замязат на крави с големи диференциали :)
11
17
 
17
 
! Отговори
Една дама преди 12 години
Когато и най-добрия лекар изтърпи мазохизма РАЖДАНЕ,да ми се обади. Дотогава да не дава акъл да раждам вагинално, като може и по-безболезнено да мине процеса. Имам приятелки,които цяла година не можаха да се възстановят от т.нар естествено раждане, за секс да не говорим,че не можеха и да помислят. Моя братовчедка роди със секцио и след седмица се възстанови и на крака. При един добър екип, няма опасности. Тези призиви за ест. раждане си ги запазете за вас . като искате да се мъчите, мъчете се.
10
5
 
12
 
! Отговори
"""&q преди 12 години
факт е ,че заради пари лекарите правят прнудително раждане чрез секцио дори да няма нужда от това!!!!!????
9
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
медицината е напреднала и не сме в трети век за да раждаме като животни и трябва да ползваме знанието и умението на лекарите а не да ни спират с измислени правила
8
16
 
22
 
! Отговори
до елф преди 12 години
Откъде накъде ще ми казваш как да раждам- след като има възможност за по-безболезнено раждане, без да се разкъсвам , защо да не се възползвам?>! При един качествен лек. екип, няма страшно. Секциото е точно безопасният вариант на вагиналното. Одавна медицината е напреднала и няма нужд ада раждаме като в миналото.
7
6
 
7
 
! Отговори
Elf преди 12 години
Niamach pravo.Zachtoto ne si lekar.Taka palnite grobichtata.Pravata ne sa za bulgarite-ot tolkova prava se izbivate i kolite decata,kamo li da rechavate za sekcio-arogantnost na neposveteni v medicinata vodi do smart.
6
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
imam pravo da izbera kak da me lekuvat sam vseki re6ava
5
6
 
7
 
! Отговори
един там... преди 12 години
ПЪРВИ сме по детска смъртност в Европа! Не знам вече колко години... Обаче тоя на снимката, явно е решил този проблем и вече се обръща към по-малките проблемчета...
4
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
премахнете избора на екип всеки при избор на болница е взел решение
3
8
 
17
 
! Отговори
Elf преди 12 години
Tuk v Germania pacienta niama dumata.Takav pahat samo v BG go ima-prostaka da diktuva na uchenia chovek i da iska hapche srechto sobstvenata si prostotiia.
2
12
 
20
 
! Отговори
естествено раждане преди 12 години
Природата си е предвидила всичко - само при аномалия в разположението на плода или при заболяване на майката да се прибягва до секцио.Животните ни показват как се справят съвсем сами.Бебето трябва да се роди когато му дойде времето , а не по предварително определена дата - променя му се съдбата.
1
5
 
21
 
! Отговори
1 преди 12 години
Избор на екип?Това болници ли са или футболни клубове?Без корупция и бебе не може да се роди