Битите Начкови: Цветанов вън от МВР!

Семейството от Мировяне обяви, че готви масови протести
Обновена: 24 яну 2012 17:19 | 24 яну 2012 15:30,
598
Битите Начкови: Цветанов вън от МВР!
Снимка: архив Булфото

Пострадалото при полицейско насилие семейство Начкови от село Мировяне е готово да организира масови граждански протести, ако министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов не подаде оставката си до 10 дни. Това заявиха Малина и Петър Начкови на пресконференция днес.

Семейството от село Мировяне се оплака от полицейско насилие, след като беше задържано преди три дни при акция срещу акцизни стоки без бандерол при пазара "Илиенци".

В специализираната полицейска операция са участвали общо 20 служители на СДВР. Те са действали по сигнал за съхранение и разпространение на акцизни стоки без бандерол. В дома на семейството обаче бяха намерени само пет кутии цигари без бандерол.

Още по темата

Начкови инициират създаване на граждански комитет, който да се бори с полицейския произвол. Те очакват всички пострадали при акции на МВР да ги подкрепят.

Според семейството наказанията в МВР по техния случай са неадекватни.

“Когато някой политик хвърля в публичното пространство обещания за оставки, ако той уважава себе си, трябва да ги спазва“, коментира Малина Начкова, съпруга на пребития при акцията Петър Начков.

Припомняме, че вчера премиерът Бойко Борисов обеща да има оставки заради нерегламентираните действия на органите на реда по случая със семейството от Мировяне. По-късно обаче Цветанов наложи само административни наказания на участвалите в акцията полицаи - две "порицания" и едно "мъмрене".

“Цветанов се опитва да се оправдава с нископоставените кадри на МВР. Полицаите са действали по заповед. Нека Цветанов не си измива ръцете с тях“, заяви Малина Начкова.

“Шефът на 4-то РПУ Красимир Кръстев е преназначен във 2-ро РПУ. Първото районно отговаря за квартала, в който живеем, а второто за района, в който се намира магазинът ни. Представете си какво мога да очаквам“, допълни Начкова.

Пострадалото семейство допълни, че вече са подали жалба за побоя срещу Петър Начков в прокуратурата. Те очакват проверката по случая да приключи и след това ще преценят какви други мерки ще предприемат и дали ще подават граждански иск.

“Няма да допуснем да ни замажат очите с парични обезщетения и полуизвинения. Искаме да видим реални действия“, допълниха от пострадалото семейство.

Според Начкови свидетелите на действията на МВР срещу тях ги е страх да говорят. По думите им хората масово се притеснявали, че МВР ще предприеме действия срещу тях, ако се престрашат да разкажат какво са видели.

На пресконференцията на семейство Начкови се открои присъствието на адвокат Николай Велков, който бе показно задържан при акция "Октопод". По-късно обвиненията срещу него бяха свалени. Година по-късно бе задържан отново по обвинения за заплаха за убийство срещу Кирил Кирилов – Киро Японеца. Арестът му бе осъществен малко след като даде пресконференция за схемите в Корпоративна банка. Впоследствие и тези обвинения бяха свалени.

Велков заяви, че е готов да подкрепи всяка жертва на полицейско насилие и е готов да се включи в гражданския комитет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


598
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
466
0
 
6
 
! Отговори
Тодоров преди 12 години
20 мощни барети пребиват Начков и му оставят 8 мм следа. Начков лежи 1-2 часа на снега и няма дори хрема - здравеняк.
465
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Явно половин София е знаела , че семейство Начкови са контрабандисти.Смешното, е че сумати знайни и незнайни политици, и журналисти хукнаха да ги защитават, и да плуят по полицията и правителството без да се информират поне малко за случая.
464
5
 
0
 
! Отговори
Минувач преди 12 години
Не сме народ! Не сме народ, а ***,пак ще кажа и с това ще да свърша.
463
1
 
6
 
! Отговори
охо преди 12 години
Тия селяни сигуно вече са се видели ударили шестица от тотото и политически лидери щом са се съюзили с Ал Петров, Душана Здравкова, Марковски и други подобни ***.
462
0
 
2
 
! Отговори
До 579 преди 12 години
Не, те не са чисти. Те са тарикати, за да не ги закачат повече. За да могат да си продават контрабандните цигари, без да ги закачат, за да не направят някакъв проблем. Защото оттук нататък, ако някой ги закачи за нещо, те ще кажат - това е защото се оплакваме от полицията и сега ни гонят и дебнат. Така ги подучват хората които ти плащат и не са вече във властта - комунистите.
461
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И тримата имат едно силно набиващо се на очи много нагло изражение на погледа! Бит човек не гледа така, така гледат злобари!
460
1
 
5
 
! Отговори
снимков коментар преди 12 години
Виждате едни гнусни, оядени комунистически ***, фенове на статуквото. Тарикатчета, свикнали винаги да заобикалят закона и никой "копче" да не им казва. И мен Запалката ме би пред Парламента на времето, искам сега да го изгонят от БСП, *** гнусни и прости. Когато се махне от БСП, тогава да се махне и Цветанов.
459
1
 
16
 
! Отговори
kires преди 12 години
корумпирани мазути.Плачат щото няма вече как да лъжат и крадът!
458
1
 
9
 
! Отговори
Да преди 12 години
На всеки е ясно,че между винистър Цветанов и старата тоталитарна вихрушка от полицаи няма нищо общо.Но поне няма как да не признае човек иобритателността на червената клика-"синдикати стачкуват","показни акции на полицаи",покачване на горивата" и какво ли не още-и само лапнишараните не могат да видят кой стои зад всичко това!
457
2
 
11
 
! Отговори
до 571 преди 12 години
Напълно съм съгласен. Новините около Мировяне се поднасят тенденциозно. Същото но с обратен знак е и с помилванията. Бой по институциите до дупка. Някой иска да ни върне в отминали времена. Как ще има правила и законност. Политиците да бъдат обективни а не да се плюят. Не може да е следствен за същото и да се прави на бистра вода ненапита. Да изкарат преснимано делото му както и мотивите за помилване и ще си видят истините а не ДЕЗИНФОРМАЦИИТЕ
456
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И какъв ще е гражданския протест - От спонтанно стекли се престъпници! Не ща такива граждански протести. Като им гледам "лъчезарните" физиономии въобще, ама хич не са продавали цигари. То даже и остатъка от контейнера от петте кутии хич го няма. Просто ако са ги ударили седмица по рано сигурно новината щеше да е 5000... кутии.
455
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цялата тая история с "битите" е толкова фалшива..И веднага на другия ден тия"битите"почват с червения клаксон-оставка на правителството,цветанов вън!Брях-толкова ли наивна искат да ни направят полицията,че да не знаят какво е станало?И че това е толкова евтина инсинуация.Тия оластни полицаи са си на службите от едно време-тоест от комунистическо.по всякакъв начин червените се опитват да правят дестабилизация.Много скоро ще им излезат и на тия "битите"кирливите ризи на снимката-не изглеждат бити
454
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Стига циркове бе,този Начков е съден и преди за търговия с цигари без бандерол! Очевидно не му е чиста работата,а акцията се е провалила защото е бил предупреден.Сега случая се използва срещу правителството и очевидно Начков е получил пари за да не спира да говори. А тука се ловите като шарани и вярвате каквото ви кажат.
453
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Според мен тия колкото и да се правят и да лъжат един ден истината ще лъсне и тогава пред тва на което ще ги направят в затвора, "боят" ще им се види цвете! Само първо трябва да сложат тия двете ***-майки да диета, ама и без това ще се намерят достатъчно загорели. Те сигурно и за това бутат дъщеря си наред по телевизиите - може някой като я види да я хареса ха-ха! Долни селски мафиоти!
452
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бе какви са тия прасета, дето искат да ги дават по телевизията? И сега сме длъжни да слушаме всеки ден за тях! Каза се, че тоя още преди е бил в играта със стоките без бандерол, така че проверката може да е била напълно в реда на нещата - това, че стоката е била прибрана и не е намерена нищо не значи! Какво сега драматизират и се правят на ударени. Изобщо какви са тия да искат на някой оставката, който и да е той?
451
15
 
7
 
! Отговори
ожго преди 12 години
Внимавайте кво пишете и вие по сайтовете че качулки има за всички ви.Това е посланието от ГЕРБ към народа.Държавата работи срещу народа.
450
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кой плаща медийните изяви на фамилията-преиграла драма,като от турска помия.Същата вечер по канал 3 на Диков таткото крещеше в истерия-веднъж бит в главата,после се поправи,че в главата в краката...Телевизионните изяви не показаха измъчени хора от полицейски произвол.
449
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това беше опит за огромна медийна манипулация-обаче режисьора заложи на куци и истерични коне.
448
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тея така като ги гледам, по- скоро чирпанската градушка ги е била
447
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Искали оставки- какъв смях, малко са ги били явно