Гръмнал бойлер уби варненец. Разрухата в снимки

3 деца са били в апартамента по време на взрива, не са пострадали
Обновена: 24 яну 2012 15:10 | 24 яну 2012 12:13,
75

Снимка: Булфото

59-годишен варненец загина при взрив на газов бойлер в жк. "Владислав Варненчик" в морската столица, съобщиха от полицията.

Взривът буквално е разрушил жилището. Паднала е и една от панелните стени, която затиснала собственика на апартамента. Мъжът е загинал на място.

В жилището същата вечер е била дъщеря му с трите си деца. Те не са пострадали при инцидента.

Дъщерята на загиналия при взрива варненец и трите й деца още днес ще бъдат временно настанени в къща в квартала, информира районният кмет Неделчо Михайлов.

Семейството ще получи от районната администрация вещи от първа необходимост и храна. В момента се ремонтира водопроводната инсталация на блок 303, която е била повредена вследствие на взрива и сградата е останала без вода.

Според съседи на загиналия той се прибрал от гурбет в чужбина, където работел като заварчик преди няколко дни.

След взрива в блока е настанала паника, а живеещите там са хукнали да бягат по стълбището. Мощната вълна е избила цяла стена  от страната на южния балкон, а натрошените панели са блокирали входа на апартамента.

Предполагаемата причина за взрива е техническа неизправност на газовия бойлер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още по темата: бойлергръмнал
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
13
 
! Отговори
ха ха ха преди 12 години
А ушким имотите били недвижима собственост. Май при земетръс, свлачище и бойлеп движението им е много яко. Бог да прости човечеца.
38
4
 
28
 
! Отговори
"В и К" Ва преди 12 години
ВиК Варна редовно спира водата когато си поиска. Бойлер без достатъчно количество вода в него е парна бомба. Причината търсете в монополиста - липсата на инвестиционна дейност води до лоша мрежа, аварии и ГРЪМ. Ама пари за партийни каси се отчитат редовно - милиони !
37
1
 
5
 
! Отговори
А стига, ве преди 12 години
Големи майстори тука. Какво ще стане, ако в бойлера няма вода? Ще изгори нагревателят и ще ти отвори работа да го сменяш.Страшното е когато има вода и не сработят защитите. Ти вътре не можеш да влезеш, че да ги видиш, но възвратният клапан винаги мажеш да провериш. Трябва да е от новите, защото можеш да го проверяваш. От време на време за изпущаш по литър вода - да се увериш, че работи. Новите модели бойлери ги продават с монтирани клапани.
36
1
 
14
 
! Отговори
anonimen преди 12 години
бог да прости човека и на никоида не му се случи същото.всеки харесва новото,но повечето от нас не можем да си го позволим. още по зле ще става.
35
1
 
4
 
! Отговори
. преди 12 години
Калине я разясни кой си ти и кои сме ние и какво ни плащаш , че започваш да звучиш като шизофреник или най-малко като комплексар , който ще седне да ми изтъква сега къде са го ***. Новите постройки се лющяр доста повече от старите и то за отрицателно време , ако пък живееш в стара постройка в СОФИЯ мисля , че няма смисъл да коментираме , защото и аз (понеже съм софиянец) и ти знаем в какво състояние са.
34
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
да прескачам ги, само на *** сливата не успях да прескоча
33
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ужас, каква трагедия!
32
2
 
14
 
! Отговори
експлоатация... преди 12 години
Без да правя реклама, имам бойлер дипломат от елдом от няколко години и си направих труда да прочета книжката с инструкции за правилна експлоатация - съветвам всички да го направят - има полезни съвети, които могат да предотвратят подобни инциденти, например всеки месец да се тестват анодната защита и вентилчето - теста трае няколко секунди, но е много важен, а и помага да спите по-спокойно. Иначе бойлера е супер добре изолиран и много икономичен - за 15 минути стопля при 1,2 kw консумация...
31
0
 
9
 
! Отговори
До 26 преди 12 години
Наистина може да те удари ток от бойлера - ако положиш неимоверни усилия и прережеш реотана Освен това е необходимо водата вътре да е *** и да не тече по душ, а направо в резервоар, в к8ойто си натопен. А този резервоар трябва да се оттича с голяма скорост и пок не е сигурно. Най-сигурно ще е да вземеш и да потопиш единия прерязан край на реотана. Но от нормален, не модифициран за целта бойлер ток не може да те удари.
30
2
 
16
 
! Отговори
Вяра преди 12 години
Бог да го прости миличкия. Дано почива в мир. Дано Бог приеме душата му в Рая и светъл да е пътят и до там
29
4
 
3
 
! Отговори
до 34 преди 12 години
А като пресичаш трамвайните релси прескачаш ли ги?
28
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пази Боже!
27
0
 
10
 
! Отговори
Пако преди 12 години
Водосъдържателят издържа 21 bar. , това са 210 тона на m2. Повече от достатъчно да събаря стени! Жалко за човека! :(
26
0
 
20
 
! Отговори
. преди 12 години
Абе Калине как успя да намериш селяни в тая новина не знам , панелките са жилищата на по-голямата част от българите в големите градове, никой не ги харесва панелките , но панелките са факт и няма да се оттървем никога от тях , дори и на земетресение държат , в София специално всеки местен ,който е имал къща има поне 2,3 апартамента в панелния блок , който са построили на мястото на неговата къща, така че има граждани ,които живеят в панелки и такива , които живеят в тухлени постройки.
25
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Новите бойлери са с четиристепенна защита. Първо е регулаторът на температурата. При негов отказ сработва термореле за защита, което прекъсва тока към нагревателите. При отказ на тях и повишаване на налягането, сработва защитният клапан. И при негов отказ, дъното на водосъдържателя е от много тънък метал и се огъва и изпуска налягането. Всеки бойлер трябва да е зазезем и няма проблем да е включен докато се къпете. Друг е въпросът за такива стари бойлери, кой и как ги поддържа.
24
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сега като чета вашите коментари се замислям от какво съм се отървал . На моя бойлер миналата зима му се деформира фланеца и водата изтече.Аз до ден днешен си мислих че това е фабричен дефект и чак сега разбирам от какво съм се утървал и че това е направено нарочно . Елдоминвест беше този бойлер и явно тази крайна защита работи и ме е спасила.
23
0
 
5
 
! Отговори
име преди 12 години
мм,Ние не го спираме и през деня.Проблем?
22
0
 
4
 
! Отговори
do бачкатор преди 12 години
Задължително трябва се замени калпавия " елемент " с който върви бойлера в комплект т.е. едно тяло с възвратна клапа и предпазен вентил които в повечето случаи изобщо не работятсъс отделни такива - излиза има няма 30 лв за качествени възвратна клапа и баланс вентил.Тогава колкото и да прегрява бойлера и да прави пара, то тя ще излиза през баланс вентила и няма да думне!!!!
21
1
 
8
 
! Отговори
Ташунко преди 12 години
Вината си е в тях. Даже в старите бойлери има 3 защити. За да гръмне , то нито една не е работила. Терморегулатора , реле с биметална пластина и клапан ,който се отваря при високо налягане. Явно нищо от тези неща не е сработило.
20
4
 
1
 
! Отговори
@ 24 преди 12 години
Да прав си , най-добре да си пуснеш бойлера докато няма капка вода и да останеш без стени и да се похарчиш щото си голем гявол да ти *** майката плиткоумна.