Гръмнал бойлер уби варненец. Разрухата в снимки

3 деца са били в апартамента по време на взрива, не са пострадали
Обновена: 24 яну 2012 15:10 | 24 яну 2012 12:13,
75

Снимка: Булфото

59-годишен варненец загина при взрив на газов бойлер в жк. "Владислав Варненчик" в морската столица, съобщиха от полицията.

Взривът буквално е разрушил жилището. Паднала е и една от панелните стени, която затиснала собственика на апартамента. Мъжът е загинал на място.

В жилището същата вечер е била дъщеря му с трите си деца. Те не са пострадали при инцидента.

Дъщерята на загиналия при взрива варненец и трите й деца още днес ще бъдат временно настанени в къща в квартала, информира районният кмет Неделчо Михайлов.

Семейството ще получи от районната администрация вещи от първа необходимост и храна. В момента се ремонтира водопроводната инсталация на блок 303, която е била повредена вследствие на взрива и сградата е останала без вода.

Според съседи на загиналия той се прибрал от гурбет в чужбина, където работел като заварчик преди няколко дни.

След взрива в блока е настанала паника, а живеещите там са хукнали да бягат по стълбището. Мощната вълна е избила цяла стена  от страната на южния балкон, а натрошените панели са блокирали входа на апартамента.

Предполагаемата причина за взрива е техническа неизправност на газовия бойлер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още по темата: бойлергръмнал
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
12
 
! Отговори
коко преди 12 години
Правете разлика между старите бойлери на "Елпром" и новите на "Елдоминвест".Конструкцията им е коренно различна.Елпромските могат да гръмнат,защото фланеца с нагревателя е затворен с болтове.Те са производство от соцвреме.При новите конструкцията на фланеца е направена да освобождава превишеното налягане.Затова с елдомски бойлери няма инциденти свързани със взрив.
18
5
 
19
 
! Отговори
до 14 преди 12 години
Точно така. Освен това е още по-безопасно преди да се къпеш да спреш и водата.А и къпането само по себе си също е опасно.
17
4
 
5
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 12 години
14Всеки бойлер има реле което да прекъсва тока към нагревателя след като водата се нагрее до определена температура. Ако релето не работи, нагревателя ще топли водата постоянно, тя става на пара ,която образува налягане и когато налягането стане толкова голямо, че металът на бойлера не може да го издържи следва бум! Релето трябва да работи, ако не работи трябва да изключваш ти тока.
16
3
 
8
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 12 години
4-ти,Моли се подобно нещо да не се случва в построена през новото време кооперация или сграда. Като знам как се строи сега - от познати, работещи в строителството...
15
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе верваме бе ама като гръмне нагреватела.
14
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 14 причините са две неизправно ел. реле и клапън
13
3
 
27
 
! Отговори
коко преди 12 години
Единствените бойлери на нашия пазар,които не избухват при отказали защити са на "Елдоминвест"-Варна.Това е така поради оригиналната конструкция на фланеца,който се деформира и отваря дъното на бойлера при превишено налягане.Това не е реклама.Всички бойлери ,при които фланеца с нагревателя е закрепен с болтове стават бомби при отказали защити.А пък вярвайте на майстор Спиро от рекламите ако искате...
12
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сиромаха сигурно е нямал пари да си купи нов скапана държава
11
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не че бойлерът няма защити, както казва един, а са стари тия защити. И като до вчера са работели, как да знаеш, че точно днес ще откажат? Нелеп случай. Веднъж и аз се отървах на косъм и от тогава си имам моя защита. Хем бойлерът ми е "Дипломат" и на него пише, че има 4 степени на защита. Моето е просто - и за топла и за студена вода - меки връзки. Един бойлер ако гърми, да речем, при 10 атмосфери налягане, то меката връзка и половината не може да издържи. Тя ще се спука и налягането ще спадне.
10
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тъй както виждам, бойлерЪ е произведен от Елдом и е има няма 40 лазарника. На тоя требе да му дадат златен медал посмъртно и да се напише благодарствено писмо до Елдом. Де ти такава реклама на 40 годишен остискал бойлер, с екстра -разширяване на жилищното пространство.
9
9
 
27
 
! Отговори
. преди 12 години
Как е гръмнал напишете бе драскачи ,бъдете полезни на хората поне веднъж и напишете как е гръмнал и какво не трябва да се прави с един бойлер ! Аз знам например , че е опасно да се къпеш на пуснат бойлер , спирайте бойлера когато се къпете , също преди да го включите винаги проверявайте дали не са спрели водата , в противен случай има опасност да изгърми.
8
24
 
2
 
! Отговори
)) преди 12 години
гееееее -жив атентат -машаллаа
7
5
 
48
 
! Отговори
... преди 12 години
Абе форумните политолози не ви ли омръзна да пишете глупости по сайтовете?Боко бил виновен,серГЕЙ бил виновен..За вас работа няма ли търтеи?
6
5
 
53
 
! Отговори
до 4 преди 12 години
Това ако гръмне в нова кооперация ще останат само шаибите тоест 95% от стените са доло, защото са просто закамени или зидани с пяна.
5
7
 
30
 
! Отговори
хъмн преди 12 години
Още един ***, който е махнал защитите, защото му се изключва бойлера. Пък на всичкото отгоре го е и запушил.... Бог да го прости човека. Ей - хора - не се правете на майстори - като правите ремонти, особено по рисково оборудване, поне се консултирайте с някой.
4
1
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ужас... Бог да го прости! Добре, че другите не са пострадали.
3
32
 
16
 
! Отговори
Стройко преди 12 години
Калпаво се строеше и на времето.
2
4
 
42
 
! Отговори
купувач: преди 12 години
Бог да го прости...От коя фирма е бойлера да знаеме да не купуваме
1
3
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не бойлер, а бомба.