Гръмнал бойлер уби варненец. Разрухата в снимки

3 деца са били в апартамента по време на взрива, не са пострадали
Обновена: 24 яну 2012 15:10 | 24 яну 2012 12:13,
75

Снимка: Булфото

59-годишен варненец загина при взрив на газов бойлер в жк. "Владислав Варненчик" в морската столица, съобщиха от полицията.

Взривът буквално е разрушил жилището. Паднала е и една от панелните стени, която затиснала собственика на апартамента. Мъжът е загинал на място.

В жилището същата вечер е била дъщеря му с трите си деца. Те не са пострадали при инцидента.

Дъщерята на загиналия при взрива варненец и трите й деца още днес ще бъдат временно настанени в къща в квартала, информира районният кмет Неделчо Михайлов.

Семейството ще получи от районната администрация вещи от първа необходимост и храна. В момента се ремонтира водопроводната инсталация на блок 303, която е била повредена вследствие на взрива и сградата е останала без вода.

Според съседи на загиналия той се прибрал от гурбет в чужбина, където работел като заварчик преди няколко дни.

След взрива в блока е настанала паника, а живеещите там са хукнали да бягат по стълбището. Мощната вълна е избила цяла стена  от страната на южния балкон, а натрошените панели са блокирали входа на апартамента.

Предполагаемата причина за взрива е техническа неизправност на газовия бойлер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още по темата: бойлергръмнал
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
0
 
! Отговори
Митака преди 12 години
Пълен ужас, още повече че преди няколко месеца същото се случи в Габрово. Слава богу тогава нямаше жертви.Ниската цена води до ниско качество, а не си струва да се рискува.Тези бойлери от соца. или правени по соц. техологии трябва да се забранят. Няма ли директива на ЕС по този въпрос?
58
0
 
0
 
! Отговори
Месия преди 12 години
Юлиане, помниш ли рекламата с бойлера "Дипломат"?! Там ли се усмихваше толкова сладко? Нека Ви държат пленници, накрая камък върху камък няма да остане! Нищо, за нас място бол ще има!
57
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много ме е страх от бойлери откакто един гръмна във входа и разруши цял апратамент!
56
0
 
17
 
! Отговори
до 70 преди 12 години
Точно така, мизерията е най-големият сериен убиец в България.
55
1
 
16
 
! Отговори
Венелин преди 12 години
Газовият уред си е бомба без часовников механизъм - не го знаеш кога ще гръмне!
54
1
 
76
 
! Отговори
Селяндур преди 12 години
Драги сънародници не злорадствайте и говорете тлупости. До там ни води мизерията. ако живееше нормално и не правеше икономии за да си покрие и други нужди човека щеше да е жив. Младежи спрете да пишете глупости. Мама и тате са ви дали всичко на готово и вие се чудите какви глупости да правите. Светла му памет на човека.
53
0
 
25
 
! Отговори
Гарибалди преди 12 години
Ужас,човек не знае от къде какво ще му се стовари на главата.Уж има предпазни вентили!!
52
3
 
30
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 12 години
Калине,Хайде стига писа глупости. Панелките са много по-здрави от другите жилища. Пак казвам, по-добре такова нещо да не се случва в новопостроена кооперация...
51
2
 
16
 
! Отговори
noname преди 12 години
Ето това се случва с газ в дома ти.Лека му пръст на човека!
50
0
 
88
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Отишъл си е човек - баща и дядо, по нелеп начин, а вие си чешате езиците и се правите на майстори и се надцаквате кой по разбира, тъпо е малко...Съболезнования на семейството.
49
5
 
4
 
! Отговори
ot61 преди 12 години
хубо де, слагате ми минуси, поне се обосноветре защо
48
13
 
5
 
! Отговори
до Калин преди 12 години
Ти нормален ли си бе, кой ще тръгне да ти санира панелка не е ли по-добре да си купим тухла или ютонг нещо. Ново жилище едно друго пък министрите да си санират
47
4
 
6
 
! Отговори
. преди 12 години
Първо Калине , говориш сякаш ме познаваш , за твое сведение моето жилище е в перфектно състояние , не че не съм имал проблеми , но съм се погрижил за тях , това е което мога да направя аз , второ ми слагаш думи в устата, не съм казал , че няма виновни , има виновни , санирането, което направи градовете ни доста шарени :) ...е задължение на държава и за него вече са отпускани пари , къде са парите вече не мога да ти отговоря, но и ние също сме виновни, защото в крайна сметка щом държавата не ни помага е редно да си помогнем сами като се организираме , съберем пари и т.н. , проблема е , че повечето българи ги интересува единствено собствената им кутийка в грозния блок или пък някои просто нямат пари за даване , а други , които имат не биха дали и лев повече за да се компенсира това , че другия не може да даде.
46
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
55, нещо не ми се връзва, ти баща ти сте се къпали, в този случай нали в бойлера влиза студена вода и налягането пада
45
0
 
0
 
! Отговори
до 40 преди 12 години
Не знам 34 дали ги прескача, но аз ги прескачам и то защото нямам токове за поправка. Нещо друго да кажеш по въпроса, умнико?
44
0
 
12
 
! Отговори
Един преди 12 години
до 55. Много малко е вероятно да гръмне когато се къпеш, защото като пуснеш топлата вода и налягането в бойлера пада. Напротив след като сте се къпали двамата и е свършила цялата топла вода и е станала студена, когато е започнала да се стопля, тогава се е получило голямо налягане и е гръмнал! И все пак да сте живи и здрави :)
43
0
 
8
 
! Отговори
до 48 преди 12 години
И 90 протеста да направиш все тая хората бягат от държавата техните пари за да съществува цялата чиновническа *** някой трябва да ги плаща един ден ще останат само чиновници финансов министър парламент един милион *** и така и тия чиновници ще искат заплати и откъде.
42
8
 
3
 
! Отговори
MD преди 12 години
Нова дограма и стар бойлер от ранните години на Тато... Какво повече да коментираме?
41
0
 
20
 
! Отговори
Adriana преди 12 години
Преди 2 години се случи същия инцидент в къщи...15 минути преди това аз си взимах душ, след това и баща ми и си легнахме. Чу се страшен трясък. Цялата баня беше разбита, плочките, ваната...беше много страшно. Но още по страшно щеше да бъде , ако се беше случилото докато ние бяхме във банята, минути преди това. Имахме страшен късмет!!! Много е опасно, може би трябва да гасим бойлера преди да се взима душ. Бог да прости горкия човечек. И съболезнования за семейството му- голяма трагедия!!!!
40
0
 
30
 
! Отговори
. преди 12 години
А някви предложения има ли какво да се направи с панелните блокове ? Например тия с 4 входа и 14 етажа с по 5 апартамента на етаж ? Викаш да ги разрушиме , а Калине ? Ама ако го направиме , София трябва да стигне до Пловдив , Пловдив до Варна и така, а пари за нови постройки ? А хората къде ще живеят докато се строят новите постройки ? Във временни ? В Каравани ? А пари ? А непрекъснато прииждащите от малките градове хора, изгонени от нехайството на държавата за малките градове ? Плюете, ама какво предлагате !?