Борисов обсъжда посланическите назначения с Плевнелиев

Преглед на печата за 25 януари 2012 година
25 яну 2012 07:36,
92
Борисов обсъжда посланическите назначения с Плевнелиев
Снимка: Impact Press Group

Първите посланически назначения, под които ще стои подписът на новия президент Росен Плевнелиев, ще станат ясни днес, съобщава "Труд".

Премиерът Бойко Борисов ще се срещне сутринта с президента на "Дондуков 2", за да уточнят назначенията, след това ще бъде взето решение на заседанието на Министерския съвет, което ще се състои в Пазарджик. В момента без титуляри са около 65 от над 80 посолства.

Днес ще бъдат назначени само около 20. Преди повече от година правителството реши, че бивши
сътрудници на Държавна сигурност няма да представят държавата зад граница. На около 40 посланици с минало в ДС бяха прекъснати служебните командировки и те бяха върнати в София.

Очакваната реакция на Светия синод след разкритието, че 11 от 15-те владици са били сътрудници на бившата ДС, вчера не се случи, пише "Труд". След двудневни скандали епископите се отказаха да излязат с позиция пред обществото доколко канонично е било едновременно да служат на Бога и атеистичния режим.

12-годишният Станко от видинското с. Лагошевци е бил удушен още в деня на изчезването си 4 януари. Зверството станало, за да бъде прикрит опит за сексуално посегателство, научи “24 часа”.

Това е основната версия, около която се работи, след като тялото на детето бе намерено на 21 януари в безводно дере в местността Диловец край селото.

Работата по разкриването на извършителя продължава с помощта на експерти от София, но към момента няма задържани и заподозрени.

Според заключението на съдебния лекар след извършената аутопсия причината за смъртта на детето е механична асфикция в резултат на удушаване.

"Искате инвеститори - привлечете ги!", съветва Негово Превъзходителство посланикът на САЩ в България - Джеймс Уорлик, цитиран от "24 часа".

"Намираме се в трудна среда за правене на бизнес. Не грешете. В последно време сме свидетели на решения, които няма да доведат до привличане на чеждите инвестиции, въпреки декларациите на правителството, че ги иска. Виждам, че делата не отговарят на думите", каза посланик Уорлик на бизнес семинар за устойчивото развитие на инфраструктурата у нас, организиран от Generаl Electric.

Основно предизвикателство пред кабинета било от думи да превърне стремежа за нови инвестиции в дела.

"Европари се бавят от лакомията ни", каза министърът на земеделието Мирослав Найденов пред "Труд". "Попитах ръководството на "Метро" дали диалогът ни с тях е изчерпан и защо въобще се наложи въпросът да се повдига на възможно най-високо ниво по време на работния обяд между канцлера Меркел и премиера Борисов.

Досега тази търговска верига не е искала среща с мен, за да им е отказвана. Но ние няма да отстъпим и ще защитим българските производители, които се оплакват от "извиване на ръцете" от веригите. Най-често се оплакват от дългия период на отложено плащане до 3 месеца, затова срокът ще бъде фиксиран на 30 дни.

От горите може да се добива двойно повече. Не съм имал лоши отношения с Дянков. Първи предложих на Порожанов да поеме фонд "Земеделие". Министър на земеделието е изключително тежък пост, огромен ресор", заключи г-н Найденов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още по темата: Преглед на печата
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"В последно време сме свидетели на решения, които няма да доведат до привличане на чеждите инвестиции, въпреки декларациите на правителството, че ги иска."Виж ти. Значи приятелството на Уорлик беше докато правителството му играеше по свирката. Ясно става, че "Шеврон" му е по-скъп от здравето на българите.
18
2
 
9
 
! Отговори
Asen преди 12 години
Тиквата и Росица Чехлева,нямат собствено мнение.Това са кукли на олигарсите.Най-тъжното е че след 10 години *** ще са мнозинство в България.
17
2
 
22
 
! Отговори
До ГЕРБ преди 12 години
Минималната заплата в Албания е 150 евро в България е 138. Благодарим ви ГЕРБ вече официално сме по-зле и от Албанците.Аз мисля че това казва всичко за капацитета на ГЕРБ
16
2
 
14
 
! Отговори
monke преди 12 години
Хайде на бас, че тиквата си е пуснал в колата "Ти си бурята..." на онази виеща като пребито куче ***:)! Толкова му е кеф, че вече навсякъхде командва простотията му! Обаче не знае, че на пролет си заминава, ама не за Банкя, ами за пандиза, дето отдавна му е мястото!!!
15
2
 
17
 
! Отговори
Нещо президенчето преди 12 години
НЕ СМЕЙ да мръдне май? А, е мръднал а дон Бойко му бръкне у зъркелите. *** и той с тия пръсти, чиляк против уруки да търси лек. Пак гледам снимката и пак ме учудва МУМИЯТА - куклата. То сите знаем, че е на конци, ама пък чак от страх да не смее дъх да си поеме?Президента - кукла на конци.Премиера - с липса за отговорност.И тия ни управляват?
14
0
 
9
 
! Отговори
joe преди 12 години
нека си ги назначават - утре идваме ние и ше ги смениме всичките....... сега май полиаите ще долетят при мен да ме наритат......
13
1
 
13
 
! Отговори
Председател преди 12 години
Бойко;....Тука няма нищо,вервайте ми,тиквата е празна,но нали си ми е послушен та за това го търпя още.''
12
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вътре в държавата "всичко е ОК"!Сега остава да назначат разни Калинки във външо и България ще цъфти и върже!А на снимката Тивката показва къде ще самоубие Плявата ,ако не го слушка!
11
1
 
17
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Очаквайте пълен набор от "калинки","румянки" и т.н. знайни и незнайни "въздухари"
10
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да,бе,да!"Обсъждали" - друг път!За ненормални ли ни имат или за слепи,че да не виждаме за какво става въпрос!?!Това недоразумение б.б. диктува на този мишок и той изпълнява!Нищо хубаво не ни чака!
9
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какво има да обсъждат? Кой е по-наш човек сигурно ! Сега ще се раздават наградите за вярна служба.
8
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Откъде ще вземат 65 нови посланици? Само да не са някакви момченца и момиченца с единственото предимство, че знаели езици. За този пост се иска много опит и дългогодишна работа в дипломацията. Има такива в министерството, които от години са задържани на по-ниските нива, но на които главно се разчита да работят свръх сили навън. Те крепят посолствата и ги пазят от гафове. Новият министър щеше да ги издига в кариерата. Сега ще видим.
7
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Брус Джаксън - председател на американския комитет за разширение на НАТО:На България не е нужен човек, който прилича на премиер. България се нуждае от премиер, който прилича на човек! Всяка държава си има мафия, а вашата мафия си има държава.
6
1
 
19
 
! Отговори
мафия преди 12 години
Да не се заблуждваме..за тия топли високо платени местенца няма случайни хора,ГЕРБ+БСП=БКП.
5
1
 
23
 
! Отговори
хит преди 12 години
за снимката........ефекта на илюзията.Плевко е на по заден план,ноооооооо.....бавно и плахо ще се приближи да се докосне до пръста на всевишния!
4
3
 
22
 
! Отговори
ЗОРО преди 12 години
"Всичко е наложено от "европейския съюз" и с тези думи се отне всичко което беше добро за народа..." - 500 г. сме били под турско,а колко ще бъдем под европейско робство...никой май не знае!!!
3
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"обсъжда" вероятно в случая означава единия диктува, другия старателно си записва
2
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Снимката кърти мивки.Това е "независимият" президент със "собствено мнение" ...
1
29
 
5
 
! Отговори
Путин преди 12 години
ЦЕЛИЯ ПРЕСТЪПЕН СВЯТ В БЪЛГАРИЯ ПОД ОРГАНИЗАЦИЯТА НА ГОЦЕ И ТРАКТОРА СЕ ОПИТВА ВЕЧЕ ДВЕ ГОДИНИ ДА СВАЛИ ГЕРБ.А ТОВА ЗНАЧИ ЧЕ БОЙКО И ЦЕЦО РАБОТЯТ ЗДРАВО И СА СЛОЖИЛИ СКОБИТЕ НА ТРАКТОРА.И ТОЯ ПУНДЬО СЕРГЕЯ И ТОЙ НАРЕДЕН ..БАРАБАР ПЕТКО С ...ЖЕНИТЕ А ПЪК ЖЕНА МУ-С МЪЖЕТЕ....ТОВА СА ПОСЛЕДНИТЕ НАПЪНИ НА ЧЕРВЕНАТА КОМУНИСТИЧЕСКА МАФИЯ НАЧЕЛО С ГОЦЕ И ТРАКТОРА.