Ангел Марин помилвал над 150 убийци

Преглед на печата за 26 януари 2012 година
Обновена: 27 яну 2012 10:08 | 26 яну 2012 07:17,
241
Ангел Марин помилвал над 150 убийци
Марин с Маргарита Попова, която ще има неговите ресори. Снимка: БТА

Помилванията на президента се оказаха от скандални по-скандални, съобщава в. "Сега". Решенията на вицепрезидента Ангел Марин и комисията, която трябва да одобрява молбите на осъдените и която по неизвестни причини се пази в пълна секретност, са пуснали на свобода осъдени за убийства, кражби, грабежи, изнасилвания, наркотрафик и други тежки престъпления.  Голяма част от помилваните не са излежали и половината от присъдите си.

Орден за помилване на убийци, коментира "Монитор". Над сто и петдесет престъпници, осъдени за жестоки убийства, са помилваните от бившия вицепрезидент Ангел Марин, получил скандално най-висшия орден на страната „Стара планина” в края намандата си от експрезидента Георги Първанов.

Сега става ясно защо този списък от 533 помилвани лица беше една от най-строго пазените тайни на „Дондуков 2”. Една мощна бригада от убийци на свобода е сериозен ресурс, с който кукловодите могат да клатят държавността. На практика с действията си бившият вицепрезидент е обезсмислил труда на хиляди от системата на МВР и правосъдието, посочва вестникът.

"Бойко нареди полицията да не бие", отбелязва "24 часа". Надявам се министър Цветан Цветанов да ме е разбрал правилно - МВР като стил трябва да забрави превишаването на правомощията! Това заяви Бойко Борисов след среща с президента Росен Плевнелиев.

Да те пазят до посиняване, коментира полицейското насилие  "Стандарт". Не ми е нужна сигурност, маскирана зад имена като "Дупетата", "Лихварите", "Шейховете" и каквито там други имена измислят креативните спецове на МВР на често кокошкарски операции, пише авторът.
 

Когато тежко въоръжени ченгета затварят кварталната заложна къща, все едно вътре в нея се извършва най-малко терористичен акт, това може само да ме плаши. Защото усещам, че вече не става дума за сигурност. А за насаждане на чувство за страх.

Тъжното е, че в момента полицията наистина има нужда от нашата подкрепа, както и ние от нейната. Защото в епохата на мутризация, която ни залива, тя би трябвало да е нашият шанс. Да ни дава сигурността, която напоследък губим осезаемо. Да чувства, че й вярваме. Но явно не знае как да си го поиска. С бой не става. Със синдикални декларации също.  А когато народ и ченгета се изправят озверели едни срещу други от двете страни на барикадата, идва времето на бандюгите.

"Стандарт" дава място и на друга гледна точка: "Защо не ръмжим срещу бандитите?" Трябва да се разберем какво искаме от властта. Когато няма справедливост, вием до Бога и смятаме, че това е по-лошо от полицейска държава. Когато ченге бутне някого, крещим до дъното на ада, че държавата е полицейска. В страната на айдуците полицията няма как да пипа с ръкавици, е позицията на автора.

"Нормално е да се очаква някаква позиция на държавния глава по отношение на множеството случаи на полицейско насилие в рамките на този мандат. Той трябва да каже как този проблем трябва да бъде преодолян. Включително стои въпросът дали той ще свика консултативния съвет по национална сигурност на тема, свързана с полицейското насилие", предлага в интервю за "Новинар" Емануил Йорданов, бивш вътрешен министър.
Според него Цветан Цветанов подклажда полицейското насилие с неуважението към закона. Той е първият български вътрешен министър, който си позволява от трибуната на парламента да наруши конституцията, смята Йорданов.

"Президентът като граждански богочовек", коментира "Труд". Образът на Росен Плевнелиев от предизборната кампания продължава и до днес. Месеци наред една и съща дългосвиреща плоча от декларативни мечти за България 2020 и себезаклинания в принципност. Този образ вече е напълно изчерпан и трябва да бъде
изхвърлен.

Гражданският президент е народоизбран богочовек. Той е гражданин, който няма управленски функции, но може да отстоява граждански позиции пред институциите и обществото. Който не мълчи при хроничен полицейски произвол и при перманентна война между изпълнителната и съдебната власт. Който казва истините, които всички знаят, но не чуват, и сочи пътищата, които всички търсят, но не виждат, отбелязва авторът.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


241
Още по темата: Преглед на печата
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
142
1
 
10
 
! Отговори
до 160 преди 12 години
Гоце Мезонета и путьото Марин--Не лъжи и не се опитвай да запазваш положението - не е Гоце Мезонета, а агент Гоце!!!!!
141
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Искам да станем полицейска държава! Ама както си трябва! Аман от криворазбрана демокрация!
140
2
 
21
 
! Отговори
mm преди 12 години
Хайде сега червените кухи тикви които реваха за Гоце и неговата изтривалка Марин да ни обяснят на останалите защо техните Богове са пуснали сред нас УБИЙЦИ, ИЗНАСИЛВАЧИ и КРАДЦИ. Хайде другари....всъщност знам, че обяснение нямате, така че направо отивайте и налапвайте на Станишката *** и почвайте да смучете и да пиете от млякото на партията майка. Социалния президент, бащицата на нацията...*** прости.
139
1
 
7
 
! Отговори
до 154 преди 12 години
Дезинформатор и манипулатор си ти, защото думите ти с нищо не са подплатени. Голи приказки, колкото да отклониш вниманието от Марин и Гоце. Айде, дай линк към някоя такава статия като тази, да видим къде са тези "хиляди" освободени при Желев. Иначе всичко казано е една гола вода, клевета, само и само сега да скриеш срама на Гоце Мезонета и путьото Марин и да излъжеш, че има и други *** като тях - помилвали убийци.
138
0
 
15
 
! Отговори
БГ преди 12 години
БКП е част от престъпния контингент на България. Както се борим с тежката престъпност, така трябва да се борим и срещу мутантите на БКП - БСП и ДПС.
137
0
 
11
 
! Отговори
Комунистичес свиня 3 преди 12 години
От затвора в Ловеч има 37 помилвани, 16 от тях с присъди за убийство. Близо половината от помилваните в Софийския централен затвор 65 човека, също са стигнали до там, защото са убили. Ангел Марин е помилвал частично дори и Д.С.Т., осъден на 119 години затвор за това престъпление. Присъдата му влиза в сила през 1995 г., но е помилван частично 10 години покъсно, през 2005 г." В документа има и тотални парадокси като този, че указът за помилване е издаден преди присъдата да влезе в сила !!!!!
136
7
 
3
 
! Отговори
до 152 преди 12 години
дайте мотивите и ще видите че е помилван защото е нелечимо болен. Починал след броени месеци. Ето защо не се изкарват мотивите. Друго смущаващо?
135
0
 
2
 
! Отговори
от 153 преди 12 години
Затова казвам, че подменяте ценности и вървите срещу природата, а оттам и срещу човека.Насилието не ражда добро.
134
0
 
4
 
! Отговори
Комунистическ свиня2 преди 12 години
Ж.П.И например е осъден на 24 години затвор по няколко престъпления от кражба през незаконна банкова дейност и притежание на взривни вещества. Ангел Марин обаче преценява и за него, че е достоен за помилване и го удостоява с тази привилегия преди 5 години.Само 5 месеца след влизане в сила на 11годишната присъда за наркотици на И.С.С, той е частично помилван с указ на вицепрезидента. И.С.С е един от 46те помилвани престъпници от Ангел Марин, които излежавали присъда в затвора във Варна.
133
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
два мандата 10 години са 120 месеца. 533 делено на 120 е равно на 4-5 помилване на месец или 53 годишно. Бройката е твърде малка. В затворите има над 15 000 затворници днес, а бройката им в този период не е падала под 11000. Над 90% от молбите са отхвърляни. А Желев как стана президент и освободи хиляди, почти на момента. Когато фактите говорят и дезинформаторите мълчат. Не лъжете покажете всичко за всички с мотивите и тогава ще коментираме.
132
2
 
3
 
! Отговори
do 146 преди 12 години
*** си ти. И за едно дете е ясно, че хората не са равни: очевидната разлика е в пола. Не, не съм сексист. Жените раждат, но не могат да воюват. Това е най-очевадния пример. За другите сам ще се досетиш. Затова всеки си има място в този живот и трябва да си го намери. От тази позиция смятам, че хората не са равни, не е необходимо да бъдат и това е хубавото. Справедливостта обаче е друго нещо. Ти бъркаш едното с другото. Още малко ще искаш и мъжете да раждат, тръгвайки от равенството.
131
2
 
5
 
! Отговори
Комунистическа свиня преди 12 години
Така през 2005 година помилван частично след указ на Ангел Марин е Г.Й.Ш, осъден на 20 години затвор за убийство. Помилван е, след като е излежал зад решетките по-малко от половината от присъдата си.Смущаващ е указът на вицепрезидента за частично помилване на И.Й.Х. през 1999 г., осъден на 18 години затвор за убийство. През април 2007 г. Ангел Марин подписва указ за частичното му помилване.
130
2
 
24
 
! Отговори
ген. Бойко Борисов преди 12 години
Когато ти казах преди няколко дни, че с нищо не си го заслужил този орден, ти тогава другарю Марин ми каза, че те е срам от мен. Е, сега да те питам, кой е за срам? Явно Гоце е решил да възнагради вярната ти служба по помилването на убийците, който после да използвате за да клатите държавата. Срам си Марин, голям срам си, ако беше японец с чест, досега да си си направил харакири поне 10 пъти, ама ти си червена ***.
129
17
 
0
 
! Отговори
преди 12 години
дал е втори шанс на хората , защо плюете?
128
0
 
0
 
! Отговори
до 142 преди 12 години
скатавал е войничетата. По-добре да сме служили при него а не при тебе. :-) Ти чанчеше ли ги много за да си избиеш например командването на жена ти вкъщи :-) Не се сърди, шегувам се! Поздрави колега!
127
1
 
18
 
! Отговори
До червените писачи преди 12 години
Я да видим сега , червеникавите , на какво ми заприличва вашето ? Крадеца вика дръжте крадеца ? Лъжливото овчарче с име ГОЦЕ? И Бат Бойко ви виновен че имало дилъри и убийци по улиците ...
126
5
 
0
 
! Отговори
до 143 преди 12 години
*** тогава по-добра ли е идеята за неравенство? Идеята за равенство я има и на френския парламент. Комунистическа ли е Франция?
125
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ангел Марин-истински комунист!
124
6
 
2
 
! Отговори
ДО 137 преди 12 години
А диващтината във Вардарско на фашистите която тогава навеки накара македонците да не искат да се наричат българи само за три години -41-44. А зверското убийство на Гео Милев (само заради поезията му), а изнасилването и разстрел без съд на партизанки и ятачки (фактически съюзници на Англия и САЩ), рязането на езици и много други престъпления против човечеството,какво е това?Комунистите сега са във всички партии. И комунистите не са виновни за всичко включително и за гравитацията. Много ти здраве
123
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
замениха идеята за справедливост с идеята за равенство, отрекоха идеята за божественост в живота на човека и я замениха с идеята за партията- майка, контролираха правото на човека да избира, навлезнаха в личното пространство на хората чрез ДС и т.н....да изброявам ли още?