Оставката ми не е на дневен ред, сигурен е Калин Георгиев

Бойко Борисов го посъветвал да говори повече
27 яну 2012 09:50,
74
Оставката ми не е на дневен ред, сигурен е Калин Георгиев
Снимка: БТА

"Време е да спрем да се занимаваме с оставки. Аз съм главен секретар на МВР".

Това заяви главен комисар Калин Георгиев пред TV7, след като вчера след остри критики на премиера Бойко Борисов се заговори, че той си е подал оставката.

Късно вечерта обаче двамата проведоха среща в МС, на която обсъдиха провалените операции на МВР в Перник и Мировяне.

Главният секретар днес беше категоричен, че въпросът с оставката му не стои на дневен ред.

"Действията на полицейските служби при последните две операции бяха доста зле планирани и проведени", призна обаче Калин Георгиев.

"Премиерът говореше за равнища на отговорност и не случайно каза, че аз имам 50 000 подчинени – логично е да не мога да осъществявам пряк контрол върху тях, но трябва да създавам правилната организация. Такава организация има", смята обаче главният секретар на МВР.

Според него при акциите всичко е въпрос на планировка и обучение, а проблемът на МВР в момента е работата на ниските и средни управленски нива. Калин Георгиев смята, че в МВР е прекъсната приемствеността.

Един кадър се изгражда с години и приема щафетата от предшествениците си, обясни главният секретар на вътрешното ведомство.

По думите му е важно да се наблегне в надграждане на обучението в МВР, защото в министерството професионалистите се изграждат.

"Лично съм разписал как полицейските служители да подходят към човека без да накърнят достойнството му. Той трябва да се представи, да даде чест, да изглежда добре. Това е процеса. Аз не мога да дам първите седем години на този, на който му липсват", коментира Калин Георгиев.

Още по темата

Той защити и директора на СДВР Валери Йорданов: "Най-неправилното е да дадеш жертва, без да е необходимо", смята Георгиев. Той определи Валентин Йорданов като добър професионалист.

Калин Георгиев е оптимист за разплитането на случая с убитата Мирослава, въпреки че основният заподозрян за престъплението Стойчо Стоев-Чочо се самоуби пред полицаите.

"Не бих искал да обричаме делото на пълен провал, разследването не върви зле", коментира той. Георгиев  защити и полицаите, които са арестували Чочо.

Комисар Вальо Цоловски, който е началник от ГДБОП, е бил най-старшият служител по време на операцията.

"Той е чудесен професионалист, а когато ми се обади, за да ми каже, че са намерили тялото на момичето, плачеше по телефона, въпреки че е виждал и разчленени трупове и сега вместо да го наградим, трябва да го накажем ли?", попита риторично Георгиев.

Той обаче призна, че ситуацията при задържането на Чочо е била подценена.

Георгиев каза още, че премиерът го е посъветвал да говори повече пред медиите. В същото време той определи като пълни глупости слуховете, че Цветан Цветанов му забранявал публични изяви.

"Аз съм дисциплиниран офицер и не мога през главата на вътрешния министър да правя изявления. Може би е моя грешка, че предпочитам да работя по-оперативно", обясни той защо рядко се появява в публичното пространство.

"Историята на организираната престъпност в България не минава без участие на полицай, магистрат и политик. Американците казват, че организираната престъпност е мястото, където се преплитат икономика, политика и престъпност, така че борейки се с нея, трябва да изчистим и останалите сфери", коментира още Калин Георгиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вие от ГЕРБ живеете за да "мачкате червените, сините, оранжевите и други ***", а не за по-добра България. 3 години Станишев и тройната коалиция са виновни. Вземете свършете нещо стига предишните са виновни. Нямам търпение да довършат магистралите... пък като тръгнат едни потоци с пари по тях западна европа ряпа да яде.
18
3
 
9
 
! Отговори
щита и меча преди 12 години
Самодеецът Калинчо щял да прави съвещания срещу полицейското насилие?! Глупости! Та нали политически мотивираното насилие и политически мотивирания психическия тормоз са най-силния инструмент на МВР, "щита и меча" на Партията, пардон, на ЕТ "герб"! Ако няма насилие, няма да има и герб!
17
4
 
1
 
! Отговори
QNT преди 12 години
Дисциплиниран офицер оважава по висшесточщите, издигнал се е като е разчитал само на него си, доколкото знам баща му не е бивш генерал. Но заради тавика като теб "номер 6" които си мечтаят държавата да се оправлява от Рамбо и Командо няма да изкретаме дълго.
16
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 5Рано рано се изходи във форума сигурно си имал и нощни ***
15
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
АМИ В ТИЯ ШКОЛИ ЗА ПОЛИЦАИ НА КАКВО ГИ УЧАТ,ТА ТРЯБВА КАЛИН ДА ИМ КАЗВА КАК СЕ СЪПРОВОЖДА ИЛИ КАК СЕ АРЕСТУВА ЗАПОДОЗРЯН И ПР.,А ИМА И УНИВИРСИТЕТ И ОТ ТАМ ЛИ КАДРОВИТЕ ОФИЦЕРИ ИЗЛИЗАТ БЕЗ ДА ЗНАЯТ КАК СЕ СЪПРОВОЖДА И АРЕСТУВА ЗАПОДОЗРЯН,АРЕ СТИГА АЛАБАЛИЗЪМ-МИЛИЦИОНЕРСКИ Г-ДА АМИ СИ ПРИЗНАЙТЕ,ЧЕ ПРАКТИКУВАТЕ МИЛИЦИОНЕРСКИТЕ ПРИОМИ ОТ ТАТОВО ВРЕМЕ...
14
6
 
10
 
! Отговори
АМАТЬОРИ преди 12 години
Когато силово министерство е в ръцете на един физкултурник и секретар му е - манекен - а ппремиер бивш ИГРАЧ на силовите структори...просто ...жалко за такава държава- ако може да се нарече такава ......
13
4
 
10
 
! Отговори
456 преди 12 години
Точно така "Само Герб" !Да се мачкат всички червени тикви,като започнем от най голямата и най червената Б.Б и продължим с ЦВ.Цв. и оная баба Яга -шефката на парламента.. и на края май до теб ще стигнат! Ти ако си *** ,не мисли че и другите са като теб!!
12
12
 
4
 
! Отговори
САМО ГЕРБ !!! преди 12 години
Никакви оставки, само мор на комунистите. Хич да не ви пука, че врещят с изпедерастените си гласчета до небето. Само така, мачкайте червените тикви, че много да ги боли.
11
6
 
7
 
! Отговори
ХА де ??????? преди 12 години
Интересно, защо всички позитански *** се събират като мухи гомнишарки на мед, като видят статия с Бойко, а избягват статиите с техни хора, като например тази, дето Марин орденоносеца Гоцев пускал само умиращи убийци и наркоразпрострамители :)))
10
1
 
11
 
! Отговори
Луцифер преди 12 години
,,ББ го посъветвал да говори повече,, /че има ли ред от ЦЦ/. И аз бих го посъветвал - Говори повече,то и Бойко с много приказки стигна до тук.
9
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 6....Как да не сме имали????? Сега ни е министър-председател.
8
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Той е чудесен професионалист, а когато ми се обади, за да ми каже, че са намерили тялото на момичето, плачеше по телефона, въпреки че е виждал и разчленени трупове и сега вместо да го наградим, трябва да го накажем ли?"Наградете и мен, защото и аз мога да ПЛАЧА !!!!ч!
7
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тия тримата на снимката що имат такъв на-сран вид?
6
4
 
8
 
! Отговори
бавно развиващ преди 12 години
Ами как ще имаме кадърни полицаи , след като еди полицай става добър след 20г служба но тогава те вече се пенсионират
5
12
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
никога не сме имали по-*** секретар на МВР в историята. Абсолютен *** седи като наказан.
4
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На Рапона,това му е тактиката.....да приказва ,да плямпа,да дрънка и нищо да не работи!!!!!
3
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
айде пак ние хората не сме разбрали правилно! Докога все ние глупаците и будалите! Долу бойковците, проклети да са навеки!
2
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Снега ни изненада. Дайте на бат Бойко прахосмукачка да хваща снежинките
1
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Поредната пионка .. нямам какво да добавя