Маргарита Попова vs. Цветанов

Преглед на печата на 28 януари 2012 година
Обновена: 28 яну 2012 09:53 | 28 яну 2012 09:32,
105
Маргарита Попова vs. Цветанов
Снимка: БТА

Вътрешният министър Цветан Цветанов е на път да изпадне в пълна изолация заради нападките си срещу съда, отбелязва "Сега".

Атаките на министъра срещу шефа на Съюза на съдиите в България Мирослава Тодорова не останаха без отговор.

Вчера вицепрезидентът Маргарита Попова заяви: "Съдът не бива да бъде хулен. Съдиите са независими, с работата си трябва да се борят за уважението на гражданите и за уважението към тях на другите институции, разбира се, и обратното."

Попова предупреди още, че тези скандали могат до доведат и до мониторинг за независимостта на съдебната система от страна на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа, след като вече имаме такъв за корупцията.

Срещу Цветанов се обявиха вчера 8 неправителствени организации. Според тях неговите изказвания се основават на неверни факти и представляват поредно грубо и манипулативно изкривяване на истината.

Основна тема за медиите продължава да бъдат действията и бездействията на МВР.

"Етиката е 50% от полицейската работа", казва в интервю за "Труд" главният секретар на МВР Калин Георгиев. Той потвърждава, че ще започне обучение на полицаите, което ще се концентрира върху стратегия и тактика на разследване, тактика на претърсване и изземване, тактика и планиране на полицейските операции.

Според Георгиев етичните категории са нещо, което не бива да бъде непознато на полицейския служител.  Начинът, по който изглежда един полицай, начинът, по който разговаря, как се представя, как показва уважение към този, когото проверява, и как го проверява, без да го унижава - това е 50% от полицейската работа.

"Действията и бездействията на МВР са една удобна политическа дъвка. На всяко едно наше действие се придава политически оттенък и това не е добре", казва Калин Георгиев в интервю за "24 часа". По неговата оценка ниските и средните нива на управление в министерството не функционират добре.

"Аз нося вината за всичко, което става в МВР", казва Георгиев пред "Преса".

Следващият може да си ти, коментира "Капитал". Поводът е, че миналата седмица група депутати от ГЕРБ внесоха нов законопроект за отнемане на незаконно придобито имущество. Досега, за да се отнеме имуществото, трябваше да има влязла в сила присъда. Проблемът беше, че това става само при по-дребни престъпления, а големите криминални фигури оставаха необезпокоявани.

Сега мнозинството отново се опитва да прокара възможността за т.нар. гражданска конфискация. Според проекта производството за отнемане на имуществото започва веднага след като прокуратурата повдигне обвинение. След това, дори и да бъдеш оправдан, процедурата по отнемането на имуществото продължава.

В ледена седмица влиза страната ни от днес, информира "Стандарт". Температурите в цяла България ще паднат с между 5 и 10 градуса. Властите предупредиха пътуване да се предприема само в крайно наложителен случай и само със зареден с гориво автомобил, пълна батерия на телефона и храна за из път.

Преспите надуват сметките за ток и парно. Само за ден потреблението на електроенергия се е повишило с над 10% в цялата страна. Заради рекордните минусови температури, които се очакват, харченето на ток ще скача с по още толкова всеки ден, предупредиха от Електроенергийния системен оператор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
8
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 12 години
До Василев, 46Амчи започвайте с Тиквичката и Цвъ.Цвъ.
30
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А с какво са заслужили уважението на гражданите?Че поущряват мафиоти и бандити да бъдат по-нагли и недосегаеми?Че работят в ущърб на държавата и народа,че колкото и доказателства да има срещу един престъпник той никога няма да бъде осъден ако разполага достатъчно с пари?Че с времето доказаха,колко са продажни и корумпирани,скрити зад своя имунитет?ЗА това ли да ги уважаваме,Попова?...
29
0
 
13
 
! Отговори
отново лъсна истина преди 12 години
Хубаво, че се появиха списъците на много сътрудници на ДС. Защото отново лъсна истината, че в ДС доказано работеше елита на нацията, Creme de la Creme, както казват французите. Сега няма ДС, но има мафия, начело с пожарникар, физкултурник, президент-коуртизан на пожарникаря, Маджо, Пашата, ***, Маргините и всякаква друга криминална ***!
28
0
 
5
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 12 години
Ха-ха-ха!По-вероятно е Попова да изкара първа дама, отколкото ***!
27
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Искайки оставки,моля коментирайте интервюто на Ахмед Доган-отново небивал скандал.*** докато си отвори устата и е натворил купища простотии.Затова и го държат далеко от микрофони,журналисти.Да сте го видели скоро в парламента,да сте видели бореца за свобода другия алкохолик да взима интервю от него?
26
3
 
7
 
! Отговори
от скрина с нафталин преди 12 години
Точно когато политическата нула и джобна болонка на Кощофф, Атанас Атанасов, беше шеф на контраразузнаването, не беше заловен нито един чужд шпионин, нито един терорист, нито един контрабандист, нито един религиозен фанатик, нито един търговец на оръжие. Точно обратното, те бяха поощрявани в антидържавната си подривна дейност от Атанас Атанасов, чрез бездействието му! А сега Атанас Атанасов леко приджавква от време на време, за да не го забравят окончателно.
25
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво на Георгиев, това е правилната посока!
24
3
 
4
 
! Отговори
да глупака Василев преди 12 години
Василев предлага око за око и зъб за зъб! Василев, какво ще стане с теб, когато останеш без зъби и без очи?
23
6
 
13
 
! Отговори
Клоунът преди 12 години
Клоунът с шарената униформа Калинчо щял да прави съвещания срещу полицейското насилие?! Щял да се занимава с етика и с морал?! Глупости! Та нали политически мотивираното насилие и политически мотивирания психически тормоз са най-силния инструмент на МВР, "щита и меча" на Партията, пардон, на ЕТ "герб"! Ако няма насилие, няма да има и герб! Ако няма бой с палки и с електрошокове, няма да има и гербава демокрация!
22
1
 
7
 
! Отговори
Смехуран преди 12 години
Лелее, много магистрати и *** на форума, много нещо! Слухтят и дебнат като съдия за голям бакшиш (може и хонорар) от адвоката на подсъдимия !!!
21
12
 
8
 
! Отговори
пешо преди 12 години
ДО ПЛАТЕНИЯ 16. ОТ 6-ТЕ ИМОТА НА ЦЕЦО 4-РИ СА НАСЛЕДСТВЕНИ А ЕДИНИЯ СЪС ЗАЕМ. ЛИЧНО ЗНАЯ ТОВА. ПРЕСТАНИ ДА МАНИПУЛИРАШ И СИ ИЗКАРВАЙ ХЛЯБА ПО ДРУГ НАЧИН.НЕ СЪМ ЗА ГЕРБ А ЗА ХОРА КАТО ЦЕЦО.
20
1
 
7
 
! Отговори
До #16 преди 12 години
А някой знае ли защо в отговор на предложението на експравосъдния министър А.Станков гл.прокурор, изп.власт и Темида да се ангажират с проверка за имоти и палати на съдии, прокурори, ексминистри, политици,висши държ.чиновници и полицейски чинове си замълчаха всички: ръководството и депутатите от НС, гл.прокурор, кадровикът на Темида проф.Груев, шефът на ВСС проф.Мингова, правосъдният министър тогава М.Попова, премиерът, шефът на КС проф.Е.Танчев, както и всички политици. Това говори ли ви нещо?
19
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В съда 50% са доволни от присъдата и точно толкова са недоволни.
18
8
 
8
 
! Отговори
Попова да си трае преди 12 години
Попова да си трае, защото Цецо Лажецо ще и изпрати качулати биячи с електрошокови палки. След което ще се извини по кабеларките, за станалата грешка.
17
6
 
13
 
! Отговори
Швейк преди 12 години
няма ли кой да даде на Цецо едни сини гуменки с бели връзки, стара карта на Пирин планина и да му бие шута да бере малини, пък там мечки го яли.
16
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На това място наречено България ако имаше ПРАВОСЪДИЕ нямаше да е такъв живота на хората нямаше да липсват МИЛИАРДИ !Ако Аз реша да открадна веднага ще ме хванат и за 2 лв ще лежа в затвора ,но виж за други това не важи.
15
0
 
12
 
! Отговори
До к.10 преди 12 години
Тази работа с 300 лв за компетентна юридическа помощ не става. Приемаме, че РС ще отсъди в полза на противната страна. Това означава вдигане на нивото до окръжен съд. Дотук около 700 лв за адвокат, който ще ви консултира и ще ви защитава на ниво РС. Сетне трябва да си наемете адвокат с реноме, който ще поиска минимум 500-1000 лв за себе си и още поне 5 хил., та дори 10 хил.лв за окр.съдия, който ще води делото и ще го реши във ваша полза. Така че сметките ви хич не са верни, освен ако не сте юрист в някое малко или затънтено градче.
14
3
 
3
 
! Отговори
18 преди 12 години
Габи розово ти е мозъчето на теб, мойто момиче, не се напъвай
13
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
бела си взеха с тая дама, преди изборите им вършеше работа с логореята си, ама сега не знам как ще й запушват устата, както й разшири плевнелиев правомощията
12
2
 
10
 
! Отговори
Габи преди 12 години
Г-жо Попова, бонусите на съдиите са известни: независимост, несменяемост, имунитет. Бихте ли казали защо не се провежда строг тест за пригодността на завършващите Право студенти да бъдат магистрати: тяхната психическа и волева устойчивост, чувство за достойнство и справедливаст, морал; "обич" към финикийските знаци, податливост към съблазни и т.н. Тези хора разполагат със съдбите , та дори и с живота на обвиняемите, те са крепители на държавността. При положение, че доскоро 8 ВУЗ-а бълват юристи , сигурна ли сте, че професионалното и и както вече посочих - моралното ниво на тези млади хора съответства на изискванията за магистрати, както и че са получили много добра подготовка в провинциалните ВУЗ-ове? И защо ми се струва, че ЮФ към СУ се нарича червеният факултет?