Маргарита Попова vs. Цветанов

Преглед на печата на 28 януари 2012 година
Обновена: 28 яну 2012 09:53 | 28 яну 2012 09:32,
105
Маргарита Попова vs. Цветанов
Снимка: БТА

Вътрешният министър Цветан Цветанов е на път да изпадне в пълна изолация заради нападките си срещу съда, отбелязва "Сега".

Атаките на министъра срещу шефа на Съюза на съдиите в България Мирослава Тодорова не останаха без отговор.

Вчера вицепрезидентът Маргарита Попова заяви: "Съдът не бива да бъде хулен. Съдиите са независими, с работата си трябва да се борят за уважението на гражданите и за уважението към тях на другите институции, разбира се, и обратното."

Попова предупреди още, че тези скандали могат до доведат и до мониторинг за независимостта на съдебната система от страна на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа, след като вече имаме такъв за корупцията.

Срещу Цветанов се обявиха вчера 8 неправителствени организации. Според тях неговите изказвания се основават на неверни факти и представляват поредно грубо и манипулативно изкривяване на истината.

Основна тема за медиите продължава да бъдат действията и бездействията на МВР.

"Етиката е 50% от полицейската работа", казва в интервю за "Труд" главният секретар на МВР Калин Георгиев. Той потвърждава, че ще започне обучение на полицаите, което ще се концентрира върху стратегия и тактика на разследване, тактика на претърсване и изземване, тактика и планиране на полицейските операции.

Според Георгиев етичните категории са нещо, което не бива да бъде непознато на полицейския служител.  Начинът, по който изглежда един полицай, начинът, по който разговаря, как се представя, как показва уважение към този, когото проверява, и как го проверява, без да го унижава - това е 50% от полицейската работа.

"Действията и бездействията на МВР са една удобна политическа дъвка. На всяко едно наше действие се придава политически оттенък и това не е добре", казва Калин Георгиев в интервю за "24 часа". По неговата оценка ниските и средните нива на управление в министерството не функционират добре.

"Аз нося вината за всичко, което става в МВР", казва Георгиев пред "Преса".

Следващият може да си ти, коментира "Капитал". Поводът е, че миналата седмица група депутати от ГЕРБ внесоха нов законопроект за отнемане на незаконно придобито имущество. Досега, за да се отнеме имуществото, трябваше да има влязла в сила присъда. Проблемът беше, че това става само при по-дребни престъпления, а големите криминални фигури оставаха необезпокоявани.

Сега мнозинството отново се опитва да прокара възможността за т.нар. гражданска конфискация. Според проекта производството за отнемане на имуществото започва веднага след като прокуратурата повдигне обвинение. След това, дори и да бъдеш оправдан, процедурата по отнемането на имуществото продължава.

В ледена седмица влиза страната ни от днес, информира "Стандарт". Температурите в цяла България ще паднат с между 5 и 10 градуса. Властите предупредиха пътуване да се предприема само в крайно наложителен случай и само със зареден с гориво автомобил, пълна батерия на телефона и храна за из път.

Преспите надуват сметките за ток и парно. Само за ден потреблението на електроенергия се е повишило с над 10% в цялата страна. Заради рекордните минусови температури, които се очакват, харченето на ток ще скача с по още толкова всеки ден, предупредиха от Електроенергийния системен оператор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
27
 
! Отговори
До сега........... преди 12 години
Някой знае ли име на съдия, който да има шест апартамента , да е завършил ВИФ и да еконсултант по европейско право ? Като преди това е бил шофьор на УАЗ в ДС и деловодител в Народната милиция.
10
11
 
7
 
! Отговори
АЗ преди 12 години
СЪДИИТЕ СА *** БЕЗ СЪВЕСТ ЗА ЗНАКОВИ ДЕЛА. ВЗИМАТ СТРАНАТА НА БАНДИТИТЕ ЗА ДА СИ НЯМАТ НЕПРИЯТНОСТИ. ОСВЕН ТОВА СА ПРИТИСКАНИ ОТ БАНДЮГИТЕ. ЛИПСАТА НА БЕСПОРНИ ДОКАЗАТЕЛСТВА Е ИЗПЯТА ПЕСЕН. ЦЕЛИЯ ГРАД ЗНАЕ ЗА ДЕЛАТА НА БАНДЮГИТЕ, САМО НА СЪДИИТЕ НЕ СТИГАТ ДОКАЗАТЕЛСТВАТА. ЗАТОВА АКО НА НЯКОЙ ОТ ТЯХ СЕ СЛУЧИ"СЛУЧКА" ЩЕ ИМ ДОЙДЕ ГРАЖДАНСКАТА СЪВЕСТ. ПРОТИВ ЦЕЦО СА ХИЛЯДИ ЗАИНТЕРЕСОВАНИ, А ГО ПОДДЪРЖАМЕ СТОТИЦИ ХИЛЯДИ НОРМАЛНИ БЪЛГАРИ. ДАЙ БОЖЕ ПОВЕЧЕ ЧЕСТНИ И СМЕЛИ БЪЛГАРИ КАТО НЕГО.
9
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Най- престъпната и корумпирана мафия в Бг е българският съд
8
2
 
8
 
! Отговори
До пост № 6 преди 12 години
Ламбо, какво ти пука ? От Районните съдилища почти нищо не зависи. След тях има окръжни съдилища и ВКС. Не е необходимо на районни съдии да се дават рушвети. Това адвокатите отлично го знаят.
7
5
 
6
 
! Отговори
до 8 преди 12 години
А къде е бил вашия адвокат?Или ви се досвидяха 300 лв. за компетентна правна помощ?Не е виновен съдият!
6
3
 
10
 
! Отговори
Читател преди 12 години
Съдът не бива да бъде хулен. Съдиите са независими, с работата си трябва да отстояват независимостта, трябва да се борят за уважението на гражданите и на другите институции и обратното , коментира вицепрезидентката юристка , бивш прокурор, М. Попова . Теоретично сте права , г-жо Попова, но когато съдебната с-*** не работи, а е прогнила, когато топмагистрати в нея са дългите ръце на експрезидента и наследници на БКП велможи или хора с червено минало, когато вече 22 години в затвора не е вкаран нито един политик, министър, недосегаем, за какво говорим! Доверието в Темида е едва 9%. А за независими съдии хайде да не говорим, мисля,че са независими от съвестта си и и са имунизирани от едно чувство, наречено "срам"! Плюс това ние не хулим съда, а коментираме неговите действия и присъди. Съжалявам, но не ние сме виновни за неговите гафове и издънвания.
5
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
този е работил като постови (портиер) и куриер (пощальон) в I-во управление на ДС.т.е. на най-ниското ниво, по-ниско от него са само чистачките.Сега е министър на вътрешните работи.какво може да се очаква от него?
4
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Че кой му е учителя?ТИКВАТА!Тогава каква мисъл,какво изказване очаквате?
3
5
 
5
 
! Отговори
))) преди 12 години
ТАЯ СТАТИЯ Е НАПИСАНА ОТ ОТРЕЗВЯВАШ ПОЛУСПЯП ОЛИГОФЕРЕН С ПАЧЕ ПЕРО НА ЛУННА СВЕТЛИНА
2
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Уф,пак ли тая *** физиономия!
1
7
 
25
 
! Отговори
ined преди 12 години
Аз нямам никакво уважение към българската съдебна система, а и те със своите действия или бездействия не правят нищо това да се промени.