65 снегорина чистят столичните улици

Кметицата не е доволна от работата по някои булеварди
2 фев 2012 15:00,
105
65 снегорина чистят столичните улици
Снимка: архив, Булфото

65 снегорина са на терен и чистят столичните улици в момента. Това показа проверка на кмета Йорданка Фандъкова през системата за GPS-контрол на Центъра за градска мобилност.

По думите й при досегашното почистване за днес тя не е била доволна от работата по  бул. "България", бул."Владимир Вазов" и бул. "Ботевградско шосе".

С почистващите фирми са били договорени мерки за работата им през следващите няколко часа.

Проблем при почистването на част от пътищата създават ниските температури и снегонавяванията, посочи столичният кмет.

"Ние плащаме само за реално свършената работа", отсече отново тя.  Няма да допуснем да има финансови проблеми за снегопочистването в София, увери Фандъкова.

"15 милиона лева, които са предвидени за снегопочистване, още не са изразходвани, но дори и това да се случи с оглед на тежката зимна обстановка Столична община има механизъм, по който да пренасочи средства", обясни кметът.

По данни на "Пътна полиция" няма увеличаване на броя на пътните произшествия през днешния ден.

Фандъкова коментира, че проблемът с почистването на вътрешнокварталните улици идва от паркираните коли и там, където се налага, Столична община си взаимодейства с КАТ.

"След кризисната ситуация миналата седмица, аз наложих на снегорините да влизат и във вътрешно-кварталните улици, там, където е възможно, но има и такива места, където това просто не е възможно", обясни кметът.

По думите на управителя на Центъра за градска мобилност Николай Костов 30% от градския транспорт е с неработещо парно отопление заради техническа неизправност или липсващо такова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
та да довърша:защо пращаме такса смет,защо плащаме високи данъци в центъра,защо няма почистени паркинг-места в синя зона,защо се возим в ледения градски транспорт,защо здравето и живота ни са застрашени от ледените шушулки,защо децата ни мръзнат в студените класни стаи,защо е доволна кметицата???
73
5
 
2
 
! Отговори
цъъъсс преди 12 години
варна варна е майката му/ софиянци / пардом селяните / нали сте най красивия град/ пардом най кенефския / ха ха ха йа йа ха ха ха селяниииииииииииииииииииииииииииии
72
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И днес видях пак снегорините с вдигнати рила да се разхождат по улиците,без да ръсят.Плъзнали са мургавелки с оранжеви жилетки,които трупат по тротоарите буците лед от улиците.По малките улици има ледени коловози и се лашкаш по тях.Над главите ни висят огромни шушулки.В квартала ни,уж център,*** преливат,защото откакто заваля сняг не е минал буклуджийски камион.Обикалят служителите от Град.мобилност,проверяват дали си заплатил синята зона,а ти пробиваш пъртина в някоя синьозонална преспа.
71
11
 
1
 
! Отговори
БГто преди 12 години
Мьрзи ви да си смените гумите, мьрзи ви да си почистите снега за да не ви измрьзнат рачичките, обаче не ви мьрзи да лаете. Както казват, ако имаше малко акьл, щеше да знае, колко е ***
70
2
 
3
 
! Отговори
kmeta преди 12 години
OSTAVKAAAAAAAAAA----------------------
69
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Купете си Ауди куаттро и нямате никакъв зор с снежните преспи из София
68
4
 
9
 
! Отговори
ЛЕД преди 12 години
АБЕ АМА ТУК НАИСТИНА ИМА ХОРА, КОИТО СМЯТАТ, ЧЕ ТОВА Е НОРМАЛНО И ТАКА ТРЯБВА ДА Е. КАК МОЖЕ ДА СЕ ДВИЖИМ ПО КОЛОВОЗИ ОТ ЛЕД В ГРАД КОЙТО Е СТОЛИЦА И ДА СЕ ОПИТВАТЕ ДА МИ ОЯСНИТЕ, ЧЕ ЕДВА ЛИ НЕ ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО. НЕ... НЕ Е ТАКА И НЕ ТРЯБВА ДА Е ТАКА. УЛИЦИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ ЧИСТЯТ. И КВАРТАЛНИТЕ. АКО Е НУЖНО ПО РАЗПИСАНИЕ. ОБЯВЯВА СЕ ДЕН И КОЛИТЕ НЕ СЕ СПИРАТ. ПОЛИЦАИТЕ СЪЩО МОЖЕ ДА ПОМОГНАТ. СЛАГАТ СЕ ТАБЕЛИ НА ВХОДОВЕТЕ НА УЛИЦИТЕ И ВСЕКИ ЗНАЕ ЧЕ ДНЕС ТАЗИ УЛИЦА ЩЕ СЕ ЧИСТИ И ДА НЕ СЕ ПАРКИРА.
67
2
 
13
 
! Отговори
D преди 12 години
Как ще е доволна г-жа Фандъкова, като така наречените снегорини се движат по бул."Ботевградско шосе" с вдигнати поне на 20-30см. от асфалта лопати! Това го видях с очите си както и миналата седмица на 25.01. вечерта в обилния снеговалеж, така и днес. Да, движат се с пуснати буркани, задминават колоната от коли, но не извършват никаква дейност, освен да се возят. И не съм единствен очевидвц, и това не се случва само на този булевард.
66
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Обявяват баба ти.Наистина започнах да се съмнявам, че ти си от София.По скоро си от Яна...и най-вероятно номера на колата ти СО ...
65
2
 
0
 
! Отговори
герб-интернет-свобод преди 12 години
Премиерът Бойко Борисов, неправителствени организации от IT-сектора и представители на интернет-доставчиците стигнаха до конкретно разбирателство във връзка със споразумението АСТА, съобщи зам.-председателят на ПП ГЕРБ Валентин Николов, предаде АСН. "За проблемните текстове при ратифицирането на търговското споразумение страната ни ще има резерви. Българското законодателство в частта за Интернет категорично няма да се променя и това ще бъде отстоявано в Народното събрание. Парламентарната група на ГЕРБ ще предложи ратификацията да бъде с тези резерви. Това означава, че конкретните текстове, касаещи интернет пространството, които възпламениха недоволството на потребителите, няма да бъдат приети, допълни Николов. Представители на потребителите днес се срещнали с премиера, за да му връчат петицията, с която настояват международното споразумение да бъде ратифицирано с резерва. Така, че никой по никакъв начин не може да налага контрол на трафика в Интернет и не може без съдебна санкция да търси информация за личните данни на потребителите. Те са се договорили, че при ратифицирането на споразумението АСТА ще се прилага действащото в момента българско законодателство. "Срещата като резултат надмина и нашите очаквания, тъй като постигнахме някакъв вид споразумение с министър-председателя", посочи от своя страна Янаки Ганчев, председател на Асоциация на потребителите на телекомуникационни и интернет услуги, предаде БГНЕС. Така след петицията с ръкописни букви е написано: международното споразумение АСТА да бъде ратифицирано от НС на РБ, като членовете налагащи контрол на трафика в Интернет, ще бъде заложена резерва, че се прилага досега действащото в момента българско законодателство. Следват два подписа, единият от тях е на премиера, каза Ганчев. Така при ратификацията на АСТА от НС ще бъде заложена резервата, че се прилага досега действащото до момента българско законодателство. "В частта, която засяга интернет потребителите, нашата ратификация ще бъде с това условие и за потребителите няма да има последствия за него", обясни Ганчев. От Асоциацията подкрепят съществуващия свободен обмен на информация. Проектозаконът за ратификация на АСТА ще бъде внесен от МС. "Въпреки всичко това, все пак протест в България на 11 февруари ще има. Тогава е международният ден за протест срещу АСТА. Той ще тръгне от пилоните на НДК. Протести ще има и във Варна, Велико Търново, Бургас. АСТА предстои да бъде ратифицирано и от НС, и от ЕП. Ние имаме още една дата - 25 март, когато ще внесем в писмена форма и петиция с много подписи. Това си е чисто наша дата българска", каза Ганчев.
64
3
 
5
 
! Отговори
до Chikatilo преди 12 години
Никога до сега не ми е замръзвал дизела. НИКОГА. Чувал съм, че се случва, но дори и при тези температури нямам проблем.
63
4
 
4
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 12 години
Защо лаете бе ! Като казвам че е изчистено,значи е ! Казах !
62
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И снега от улиците го качват на тротоара...
61
4
 
2
 
! Отговори
до 79 преди 12 години
И това до къде води ?!Зимата не могат да си изразходят парите .. лятото не могат .. и къде отиват ? Може би герберския *** Чикатило ще ни каже ?
60
2
 
1
 
! Отговори
до 73 преди 12 години
Само да вметна, че ние си плащаме за това което хвърляме ( дори и да не персонално ) на улицата. От къде мислиш, че плащат на хората, които чистят улиците ?! Нали от наще данъци..Та на твоите разсъждения. Някои хора хвърлят и цапат, но до някъде те са си платили.Не, не го одобрявам, а само казвам..
59
1
 
5
 
! Отговори
мдаааа преди 12 години
А снощи видях изладнели вълци/кучета/ на "Московска"...така беше изчистено че се разчекваха по асфалта...Вервате ли ми ?
58
4
 
5
 
! Отговори
До Полуобхват преди 12 години
Дизеловия двигател е с по добър въртящ момен, движи се в по ниски обороти и има по голямо КПД. Т.е. е по-лесно да потеглиш с дизел отколкото с бензин(в такива условия), заради разликата в оборотите. Като вземеш книжка и почнеш да караш ще разбереш.
57
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Тротоарите са собственост на общината ....както и улиците ....Кой трябва да изчисти собствеността си?"-------------------------------Ааа сега разбрах манталитета на нацията.И защо всеки хвърля фасове хартийки и *** където му попадне.Защото не е негова собственост.А в къщи е чисто защото е мое.А държавата на кого е?И добре де ако вън не е твое, не е ли по редно да пазиш чуждото повече от своето.Защото твоето си е твое, а чуждото нямаш право да цапаш?
56
4
 
0
 
! Отговори
ГЕРБераст преди 12 години
Бат* Бойко,не мога повече ! Уморих се да ловя снежинките...
55
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А бе какво пак ревете поледица никой не чисти,ами преминете към друго решение на проблема имате милион бездомни кучета купете си шейни и ето ви превоз за през зимата,аре стига ревахте,при нас на село си направихме каруците с дъски от бъчва махнахме колелата и сега летим с каляските конете ледо и снего не ги признават...