Онколозите искат забрана на пушенето

Лекарите са връчили подписка на здравния министър
Обновена: 3 фев 2012 16:42 | 3 фев 2012 14:52,
32
Онколозите искат забрана на пушенето
Снимка: архив Булфото

Онколозите подкрепят пълната забрана за тютюнопушене на обществени места. Те са връчили подписка на министъра на здравеопазването Стефан Константинов.

Той бе на посещение в Специализираната болница по онкология в София по повод Международния ден за борба с рака.

В подписката до момента са се включили 100 специалисти. Лекарите припомнят, че тютюнопушенето е една от основните причини за развитие на ракови заболявания.

При посещението си в онкологичната болница, Константинов заяви, че здравната вноска няма да се увеличава.

Той допълни, че кампанията за ранно диагностициране на рака на маточната шийка се финансира от Европейски програми и Националната здравно осигурителна каса не я съфинансира.

Константинов каза още, че до момента по програмата са отпуснати 20 млн. лева европейски пари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
2
 
! Отговори
Def преди 12 години
А онколозите защо не апелират за намаляване на СТРЕСА? От СТРЕС се получават всички болести!!!!
28
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Преди години след една операция лежах в реанимацията, а сестрите си пушеха. През деня се поскриваха на стълбите, но вечер си пушеха най-спокойно. Да не говорим, че и докторите пушеха.
27
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Едно време имаше ЕРГЕНСКИ данък, сега трябва да се въведе ПУШАЧЕСКИ данък към 25-30 %!!!"Селяндурино, то си има данък - акциз. Върху вредните и луксозни стоки е този данък. Акцизът върху цигарите е около 70% от цената им. Като си *** си трай и не скачай, да не те скъси някой с една глава.
26
0
 
2
 
! Отговори
Кики преди 12 години
През юни ми направиха операция на гърдата в Шумен.Докато ме подготвяха за упойка единият доктор си пушеше в операционна зала.
25
2
 
1
 
! Отговори
predlojenie преди 12 години
На всички женски пушачи вместо цигара имам предложение- ще има дам да лапнат нещо по-здравословно - една сладка близалка
24
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
АКО НЕ ПУШИТЕ ЩЕ ЗАПРИЛИЧАТЕ НА ТОЗИ ЦАЙС-***
23
6
 
7
 
! Отговори
ПУШЕНЕТО Е ПОЛЕЗНО преди 12 години
Който не пуши е половин човек-незнаете какво изпускате *** не-пушачи!
22
7
 
4
 
! Отговори
Яростен анти-пушач преди 12 години
Ех че са нахална и гадна *** тези пушачи! Добре бе, по целия свят забраняват пушенето в заведенията и клубовете/дискотеките са препълнени. Хаха, щял да пострада бизнесът в ***. Как ли пък не. Ако не се забрани ТОТАЛНО, трябва всеки пушач да се подпише, че НЯМА ДА ИМА ПРАВО НА НИКАКВА ЗДРАВНА ПОМОЩ, понеже пушенето е напълно доброволен и съзнателен избор и всеки трябва добре да си е помислил преди да го направи. Може ли в Румъния, Гърция, Сърбия и т.н да е забранено а не при не?!?!?!?!?!
21
7
 
2
 
! Отговори
kritik преди 12 години
vsi4ki pu6a4i da se kastrirat!
20
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Онколозите от болницата в Стара Загора пушат дори в кабинетите си. Как ли са се обявили за забрана на пушенето?
19
0
 
7
 
! Отговори
Дали преди 12 години
пък стресът от "хубав" живот не е по - определящ фактор ? Познавам 4 -*** с диагноза рак ,който не са пушачи.Двама от тях мир на праха им.
18
12
 
3
 
! Отговори
NEL преди 12 години
...ПУШАЧИ...НАРКОМАНИ...АЛКОХОЛИЦИ...РАЗЛИКА НЯМА...ЛИПСА НА ВОЛЯ ТОВА СЕ КАЗАВА...
17
6
 
17
 
! Отговори
Пешо преди 12 години
Ние пък пушачите искаме забрана на онкологичните заболявания!
16
6
 
10
 
! Отговори
ЛЕКАР преди 12 години
Ние,лекарите-диетолози, предлагаме да се забрани незабавно продажбата на хранителни стоки!Започваме подписка с цел пълна забрана на яденето, което е фактор за затлъстяване, и оттам до инсулти, инфаркти и тнт.
15
3
 
5
 
! Отговори
horus преди 12 години
Искали забрана за тютюнопушенето - подкрепям напълно ама питам - българската армия що ще прави ?!?! над 90 % от военните *** са пушачи - същите дето твърдят че "пазят" държавата и работят "тежка и изнурителна работа" - то тялото му направено на нищо от цигарите тръгнало "държава да пази от външни врагове" ?!?!? Ей, сега вече останахме без Армия !
14
2
 
21
 
! Отговори
Blue_light преди 12 години
Лицемерна е политиката свързана с пушенето . Измислят се предимно глупости, с които занимават обикновените хора насъсквайки ги едни срещу други. Разделяй и владей . Ангажирай съзнанието на масите с глупости ,че да нямат време да виждат истинските проблеми.Ако имаха истински морални мотиви щяха да забранят производството на цигари и готово нали ?Щом нещо се произвежда, то ще се продава ,купува и използва.
13
11
 
11
 
! Отговори
Заро преди 12 години
Който му се пуши да си излиза извън заведението и да го прави ,не съм длъжен аз като непушач да му дишам дима ,той разваля въздуха в заведението не аз ,затова предимството е на непушача!
12
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако българите не купуват поне един ден цигари, мафията сериозно ще закъса с доходите си!
11
3
 
18
 
! Отговори
МЕН преди 12 години
ЕДНИТЕ ИСКАТ ДА МИ ОГРАНИЧАТ ДОСТЪПА В ИНТЕРНЕТ , ДРУГИТЕ ДА МИ ЗАБРАНЯТ ДА ПУША. АЙДЕ СИИИ.......МАЙ...ТА.... ТО АКО СЛУШАМ ОНКОЛОЗИТЕ СЪС СИГУРНОСТ ЩЕ ИМ СТАНА ПАЦИЕНТ, ДА НЕ ДАВА ГОСПОД
10
3
 
23
 
! Отговори
... преди 12 години
Да забранят по-добре консерванта Е 250 в колбасите и много други продукти . Защото от него *** и пушачи и непушачи - пак от рак. Подсладителя аспартам е също голям кошмар-консумирате го с дъвките, евтините безалкохолни, дори Кока-кола лайт и Питбул са бъкани с него( напишете тези названия в гугъл и се информирайте ). Само че хората дори не подозират какво приемат всеки ден с храната си .Пушачите поне са наясно (