Борисов нареди лесни кредити

Преглед на печата за 5 февруари 2012 година
Обновена: 5 фев 2012 12:35 | 5 фев 2012 12:34,
160
Борисов нареди лесни кредити
Снимка: БТА

"Борисов нареди лесни кредити" е водещото заглавие за "Труд". До десет дни министерството на финансите ще разработи три мерки, с които да се облекчи отпускането на заеми за хора с нисък доход.

"На министър Дянков съм възложил за десетина дни да ми даде три мерки, с които да помогнем на хората, които искат да вземат кредити, тези, които вземат под 400 лева. И мисля, че ще бъдат интересни за вас", са думите на Борисов, цитирани от изданието.

Близо 1/4 от България е в грипна епидемия, алармира "Труд". Заразата масово разболява в регионите на Стара Загора, София-област, Монтана, Пазарджик. Епидемия е обявена и в много градове като Бургас, Шумен и Хасково, уточнява доктор Ангел Кунчев, главен държавен санитарен инспектор.

Според него студът и стотиците затворени училища и детски градини временно спират настъплението на грипа. "Но при най-малкото затопляне и след като отново се напълнят детските заведения, епидемията ще пламне с нова сила", прогнозира Кунчев.

Съмнения за нарушения и измами на президентските и местните избори миналата есен са намерили място в доклада за напредъка на България в правосъдието и вътрешните работи, твърди "Труд". Очаква се той да бъде обявен от Европейската комисия идната седмица.

Документът се позовава на сигнали за изборни измами и посочва, че те се разследват от прокуратурата. "Преса" посочва на първа страница, че субектът на критика е вътрешният министър Цветан Цветанов, тъй като той ръководеше предизборния щаб на ГЕРБ по време на изборната кампания.

Под заглавие "За $ 3000 българи се бият в частни армии" "Труд" подчертава, че в Ирак, Афганистан, Ангола и голяма част от Африка има десетки частни компании, които наемат обучени мъже и жени.

"24 часа" пише: "Има ли спешен телефон като 112 за недобросъвестен премиер или министър?", попита от Варна Георги Първанов. Досегашният президент почете датата, на която той и покойният Николай Добрев върнаха мандата за ново правителство след оставката на Жан Виденов, като се включи в дискусията "15 години по-късно. Къде са лидерите".

Той зададе риторичния въпрос след разказа на млада социалистка как се опитвала да сигнализира на тел. 112 за недобросъвестни шофьори. И заключи, че ако има телефон, на който да се сигнализира за недобросъвестни управленци, ще дава само заето.

В интервю за "Преса" италианският икономист, социолог и писател Стефано Д`Анна разкрива правилата, който човек трябва да следва, за да бъде бизнесът му успешен: "Най-сигурният начин човек да се провали е да спре да вярва в себе си. Ти си това, което мечтаеш. А точните думи на Мечтателя са: "Светът е такъв, какъвто го мечтаеш".

Над 200 000 лева обезщетение за огънати ламарини ще трябва да изплатят застрахователи на шофьори. Толкова струват щетите от леките катастрофи, станали в снежната София в рамките само на три дни, пише под глава "Телеграф".

15-годишен стана Цар на виното, отбелязва "Стандарт". Не кой да е, а петима богове коронясаха Царя на виното вчера. Божествата положиха венец от лозови клонки и гроздове на главата на Петър Михов от санданското село Илинденци. Младежът, който е ученик в селскостопанската гимназия в Сандански, е внук на един от най-добрите лозари в селището. Фамилията се грижи за над 40 декара лозови масиви.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още по темата: Преглед на печата
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
3
 
21
 
! Отговори
Циркаджия преди 12 години
Тлъстият,си няма и понятие от функциите на Министър-председател ....затова се занимава със всяка простотия,като селска клюкарка.
88
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В скоро време парите ще се премахнат и ще се търгува само с електронни пари чрез банките, те пък ще вземат такса за всяка покупка която правите, честито ви ново робство.
87
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
еми интересно се получава: кофти матриал, ходете на село, отглеждайте картофи, не правете деца и теглете кредити... от време на време помахвайте с опашка, та да се сети някой да ви подхвърли пържолкаи избягвайте да ядосвате Божествения, че е инатлив
86
1
 
20
 
! Отговори
ром с манго преди 12 години
Благодарим ти бат* Бойко,голем си бате ! Аз и *** пак ще гласуваме за ГЕРБ.
85
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сега остава да намери и банки, които да го изпълнят.
84
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Избягвайте да взимате кредити за каквото и да било!!! Току виж, за дълг от 1500 лв се разделите със жилището си, достатъчно е да имате съборетина на село! Сега апетитите са насочени към земята и жилищата. Човек без собственост е целта на новите господари. Като нищо ще вдигнат данъците до тавана, за да ни принудят да продаваме.
83
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
той ли разпорежда вече и на банките ? или само на неговите си ?
82
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това ли ви е социалната политика, теглете кредите.
81
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сега държавата ще гарантира заемите,към черните ***!!!!! После на хората ще им вдигнат лихвата за да се покрият нередовните кредити!!!!! Боже.......кой кой ни го натресе този ***??????????????????
80
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
е нали уж оня ден бяхме забогатели ? за кво са ни кредити, за да ни вземат и жилищата после, като не можем да ги изплащаме ли ?
79
0
 
19
 
! Отговори
Кредити за народа преди 12 години
Хората имат нужда от честно заработените си пари, а не от кредити. Докога ще кретаме с по150-200 еврА на месец? Или по-скоро искат да ни отърват от имуществото ни?
78
0
 
13
 
! Отговори
valeri преди 12 години
Банките след криминалното вдигане на лихвите сами се вкараха в капан. Сега имат пари но няма на кой да дават кредити. Целта им е да вземат единствената ценност останала на хората, техните жилища. Не се лъжете да теглите кредити докато не се приеме закон за фалити на граждани. Само ние нямаме такъв закон и банките правят каквото си поискат, не само могат да ви вземат всичко но и години наред ще сте им длъжници.
77
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
да не е объркал пак думичките ? на хората доходи под 400 лв. помощи им трябват, не кредитиама това го правят в цивилизования свят, дето премиерите им им министрите им имат съответното добро за заемнаия пост образование или разбират от икономика
76
1
 
10
 
! Отговори
до 95 преди 12 години
А по ли е добре ако нещо стане да ти вземат къщата банкерите, не може ли да се оправят заплатите като в цял свят, не е ли по-добре да емигрираме и да живеем като нормалните хора.
75
1
 
10
 
! Отговори
до 85 преди 12 години
Е добре де!Но това което пишеш, на заседание в четвъртък на министерския съвет,наш Боко Тиквата го каза същото ,но това било благодарение на неговото "управление"!Как народа си купува нови жилища,хладилници,плАЗМИ,леки коли,сменяли дървената дограма с алуминиева?/не знам в жилищата да слагат ал.дограма-слага се най-вече пластмасова/!Въобще народа е забогатял ,благодарение на финансовата и икономическа политика на ГЕРБ!Като прочетох стенограмата от заседанието на МС,ПРИПАДНАХ ОТ СМЯХ!
74
0
 
23
 
! Отговори
Богат без пари преди 12 години
През днешният ден ние младите хора сме без работа в утрешният ще останем без пенсия от не кадърни политици(КРАДЦИ) на Милата ни Родина България ето това е истината
73
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Левон и четирийсетте разбоиника се оказоха най-твърдата пасмина за последните години в БГ. Ей, не ги намалиха тези лихви, не щат да си намалят малко печалбата. Икономиката се задушава от големите лихви, алчните банки си лапат..Като ги питат ЗАЩО, аджеба не свалите лихвите по кредитите на Европейски нива?..ами защото да даваме по-големи лихви по депозитите..Ами намалете ги и тях..за да изкарат парите си на влог тия 5% Българи с пари, да се завъртят в икономиката..БАНКИТЕ са беда1 за БГ !!!!
72
5
 
3
 
! Отговори
Българин преди 12 години
По отношение на лихвите - вие ако сте банкер, ще давате ли кредити с 3-5% лихва при реална инфлация в страната 10-12% ??? Това означава не само да не печелите (а банката като частна компания търси печалба), но и да инкасирате доброволно загуби...
71
0
 
8
 
! Отговори
АРИСТОТЕЛ преди 12 години
"Днешните политици трябва да бъдат постепенно заменени от мъдри хора, чиято главна задача и жизнено кредо е хармонията в междучовешките отношения."
70
1
 
20
 
! Отговори
ССС преди 12 години
ТОЗИ *** ПОГРЕБВА БЪЛГАРИЯ,и интересното е,че много хора и министри му се слагат-сигурно се страхуват да не се самоубият ако му противоречат за нещо!