Код "червено" в областите Смолян и Кърджали

В ниските части на Родопите има опасност от наводнения
Обновена: 6 фев 2012 08:06 | 6 фев 2012 08:04,
34
Код "червено" в областите Смолян и Кърджали
Обстановката в Неделино вчера. Снимка: БТА

 Код „червено” е обявен на територията на Смолянска и Кърджалийска област в страната. Това съобщава на сайта си  Националният институт по метеорология и хидрология при БАН. 

В Западна България е обявен код „оранжево“, в останалата част от странаа – код „жълто“. 

Вчера в общините Златоград и Неделино беше обявено бедствено положение. Свлачища затвориха пътищата към шест села в община Неделино. В Смолян валя силен дъжд. Реките са повишили нивата си.
 
Прелели реки има и в Кърджалийско, голяма част от третокласните пътища са залети с вода.
 
Според синоптичната прогноза днес валежите в повечето райони ще продължат, като ще са предимно от сняг, само в крайните южни и източни райони – от дъжд. В крайните източни райони ще има поледици.
 
Значителни количества валеж се очакват в Западна България - между 10 и 20 л/кв.м, а в Родопите – отново около 50 л/кв.м. В ниската част на Родопите снеготопенето ще продължи и в съчетание с интензивните валежи от дъжд там има реална опасност от локални наводнения. Максималните температури ще са от минус 6° в Северозападна до около 6° в Югоизточна България, в София ще бъде около минус 3°. 
 
През нощта срещу вторник от юг валежите ще се активизират и почти навсякъде ще са вече от сняг.  Обстановката ще се усложнява още от силния североизточен вятър, който ще е причина за снежни виелици и навявания. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още по темата: Смолянкърджаликод
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
1
 
! Отговори
1234567890 преди 12 години
*** мойте саболезнования кам тебе баце,ама нали знаещ природата кадето се намеси и медицината е безсилна,такав е твоят случай на тебе нищо не може да ти помогне,да се радваш на нещастието на хората,това може да го направи само един душевно болен комплексиран човек като теб...
25
1
 
5
 
! Отговори
Краси преди 12 години
Не си от Родопите. Няма такива хора там. Планината и живота е изградила и изгражда ценностна система много по-различна от твоята. Ти просто си някой плъх или си избягал от психодиспансер! Един съвет: ВЪРНИ СЕ В КЛИНИКАТА И СЕ ЛЕКУВАЙ СЕРИОЗНО !!!
24
3
 
5
 
! Отговори
ххх преди 12 години
представям си какво е останало от ВОДНОТО ОГЛЕДАЛО на ДПС и колко пари ще искат да го възстановят,а може и на хидролога ДОГАН още милион да дадем
23
4
 
4
 
! Отговори
do 19 преди 12 години
А бе айде недей така.. То за това градовете в равнината са най-развити, нали!? Щото хората са тикви?! Аман от селски изказвания! Аз пък ще ти кажа, че по Родопите специално са си много задръстени и посредствени хората. Помаците са добри и работливи там- да. Но българите са си българия навсякъде-и в добър, и в лош аспект!!!!!!!!!!!!!!!
22
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
29 много точно казано
21
0
 
30
 
! Отговори
men преди 12 години
Главоломното изсичане на горите води точно до такива последсвия, дърветата са естествена бариера която задържа и водата и почвата да не се свлича... но на кой му пука в държавата... все някой друг ни е виновен за всичко
20
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЯЗОВИРНАТА СТЕНА НА ЯЗОВИР ИВАНОВО СЕЕ СКЪСАЛА СУТРИНТА. СЕЛО БИСЕР Е ЗАЛЯТО ОТ 5 МЕТРОВА ПРИЛИВНА ВЪЛНА.
19
0
 
8
 
! Отговори
ан преди 12 години
ЯЗОВИРНАТА СТЕНА НА ЯЗОВИР ИВАНОВО СЕЕ СКЪСАЛА СУТРИНТА. СЕЛО БИСЕР Е ЗАЛЯТО ОТ 3 МЕТРОВА ПРИЛИВНА ВЪЛНА.
18
0
 
7
 
! Отговори
Жо преди 12 години
СКЪСАЛА СЕ Е ЯЗОВИРНАТА СТЕНА на яз. Иваново в Родопите. Доколкото можах да видя от Гугъл-картата язовирът всъщност няма железобетонна стена, а насипна стена /като на Панчаревското езеро/. Предполагам, че стената прелива или е станал пробив. Под вода е село Бисер, което е на около 6-7 километра надолу по река Бисерска, вливаща се в Марица при Любимец.
17
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Поддържаме цяла авиационна база с вертолети, разни военни взимат по няколко хиляди лева заплата. И един път да има нужда от тях, хората трябва да ги чакат с часове , че времето им било лошо.
16
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Язовирна стена се е скъсала - пряко по БТВ от хора в капана. Какво става тука, бееееееееее!!!!
15
0
 
10
 
! Отговори
Хаджи Ахил преди 12 години
Колеги, престанете да обръщате внимание на ***. Оставете го да си пише нелепиците. На него това му е целта- да дразни с глупостите си .
14
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Алоу, ***, болен мозък, кога те пуснаха от психото?
13
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Стискам палци за хората от Родопите - Истинските Българи. Мисля че всички знаят поговорката "Планината ражда хора полето тикви"Най лошо е тикви да те управляват
12
1
 
10
 
! Отговори
сом преди 12 години
*** *** да ти подадат кол в ***
11
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Стига с тия помаци, това са хора като нас. Между другото ,който е обикалял Родопите и ходил в Златоград, завинаги остават в сърцето му.
10
4
 
34
 
! Отговори
До модераторите преди 12 години
Моля ви, *** е за бан, всеки на моето мнение да ми даде +
9
0
 
10
 
! Отговори
НИк преди 12 години
В Силистра снега си е около 40 см. но проблем няма.Почистването става я с ботушки,я с обувки. Я паднеш и утъпчеш малко снега. А снегорините ще ги чакаме напролет :) Хайд елек ден на всичи,че грабвам лопатата.
8
34
 
1
 
! Отговори
Алов преди 12 години
Урааа! Спуканязовирна стена и хората са по къщите като мишки
7
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тази година явно са намалили парите за психиатрична помощ и *** са го изписали на домашно лечение, а и май хапчетата не си пие...Срещу природата сме безсилни, дано се нормализират нещата!